HDZ: Krunoslav Katičić novi glavni tajnik HDZ-a
Plenković: Vlada će biti nešto manja od prethodne
Medved: Nova vlada imat će od 15 do 18 ministarstava
Plenković: Medved i Grlić Radman ostaju ministri
Fond: Ukupno 853 prijave za poticaje za električna vozila
Državna matura uspješna, nepravilnosti u dvije gimnazije
Pupovac: Za dužnost potpredsjednika Vlade predložit ćemo Borisa Miloševića

  Aktualnosti

Županija nema novaca za usavršavanje učitelja, ali zato ima za trodnevno zasjedanja aktiva ravnatelja u Poreču

  Staniša Žarković/Živi zid           02.11.2018.         1760 pogleda
Županija nema novaca za usavršavanje učitelja, ali zato ima za trodnevno zasjedanja aktiva ravnatelja u Poreču

Prije desetak dana sam poslao dopis pročelnici za prosvjetu i dužnosnicima Virovitičko-podravske županije gdje sam ukazao na diskriminirajući položaj učitelja i nastavnika koji bi trebali biti prepoznati kao jedan od najvažnijih čimbenika za ukupan razvoj društva te da ulaskom u učionice, učitelji svakog dana imaju veliku odgovornost da učenicima prenesu znanja koja će biti primjenjiva u svakodnevnom životu i prilagođena izazovima budućnosti. Da bi djeca imala sretno djetinjstvo, kvalitetno školovanje i u konačnici perspektivnu budućnost nužno je da i učitelji imaju uvjete za svoj rad koji se između ostalog sastoji i u usavršavanju u struci.

Elementi za vrednovanje stručnosti i kvalitete rada učitelja odnosno profesora su između ostaloga i stručno usavršavanje preko kojeg se dolazi do statusa mentora ili savjetnika. Te stručne skupove organiziraju AZOO i druge institucije i udruge. Ne mali broj djelatnika po školama u našoj Županiji već godinama za svoje usavršavanje sami plaćaju smještaj, prijevoz i hranu a dnevnicu nikad ne vide. Takva se praksa nastavlja i dalje iako se u novom kurikulumu ali i Pravilniku o napredovanju učitelja i nastavnika u osnovnim i srednjim školama obaveza je nastavnog osoblja da se usavršava. Virovitičko-podravska županija kao osnivač svih srednjih škola a i u većini i osnovnih treba provoditi i kontrolirati sve ove aktivnosti odgojno-obrazovnog procesa a ne samo kad treba nekog zaposliti.

Sa čime mi je Županija odgovorila na ovaj moj dopis?

Sa sjednicom Aktiva ravnatelja Virovitičko-podravske županije koju su organizirali na tri dana u Poreču. Ovim postupkom se vidi koliko su naši dužnosnici socijalno osjetljivi i kako se troše naši proračunski novci dok masa građana kopa po kontejnerima i zbog neimaštine ne može zakrpati kraj sa krajem.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.