Capak: Zaraženo 17 djece do devet godina, ukupno 41 mlađi od 20
Vrdoljak: Vladin paket gospodarskih mjera u četvrtak
Agencija za elektroničke medije okupila radijske spotove za borbu protiv epidemije
Sindikat i Matica umirovljenika traže dostavu mirovina poštom
Nedostatak osnovne zaštitne opreme u primarnoj zdravstvenoj zaštiti
Zavod Andrija Štampar uveo drive in dijagnostiku koronavirus
SDP predlaže jednogodišnji moratorij na otplatu kredita

  Komentar

Život u Baltazargradu

  Davor Suhan/Moja Rijeka           04.05.2012.         1333 pogleda
Život u Baltazargradu

Prema istraživanju Svjetske bolestvene organizacije, preko 60 posto građana Baltazar-grada ima prekomjernu tjelesnu težinu, što ih stavlja na visoko peto mjesto najdebljih u Europi. Ovaj neslavni rezultat naveo je gradsku Vladu na donošenje tri nova zakona nevjerojatnosti.

Prvi zakon nevjerojatnosti glasi:

- Količina energije koju ljudski organizam utroši u stanju mirovanja na račun prekomjerne tjelesne težine naziva se bazalni deficit.

Drugi zakon nevjerojatnosti glasi:

- Trošiti energiju na račun bazalnog deficita je krajnje neozbiljno i neodgovorno, i takvo ponašanje se ne smije tolerirati.

Treći zakon nevjerojatnosti glasi:

- Slijedom prvog i drugog zakona, Vlada Baltazar-grada donosi odluku o uvođenju bazalnog poreza u visini od jedne kune po kilogramu prekomjerne tjelesne težine.


Očajni stanovnici ovaj potez Vlade doživjeli su kao još jedan udar na životni standard, jer svaka obitelj u gradu imala je barem po jednog pretilog člana. Ni sva obećanja ministra struje, hrane, vode i zraka da je ovo zadnja loša vijest u ovoj godini nisu ih mogla utješiti. Izloženi velikom strahu od poreznih inspektora koji nemaju milosti niti prema najsiromašnijim građanima, zamolili su profesora Baltazara da im pomogne riješiti ovaj problem. On ih je saslušao i obećao da će učiniti sve što je u njegovoj moći.

Do dugo u noć profesor Baltazar je razmišljao, razmišljao, razmišljao... i napokon se dosjetio. Izumio je specijalni antivladin porezni novčanik koji nikada ne može presahnuti, i svakom domaćinstvu podijelio po jedan. Stanovnici Baltazar-grada bili su presretni. Na njihova lica ponovo se vratio vedar i veseo osmjeh... A najviše su se radovali oni koji nisu imali mobitel.

Kolumna Priroda društva Davor Suhana s portala Moja Rijeka

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije KomentarVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.