HDZ: Pernar neodgovoran prema hrvatskim građanima
Župan Anušić: Strože mjere za one koji se okupljaju u grupama
Documenta poziva na solidarnost i zajedništvo u borbi s koronavirusom
SDP-ovi gradonačelnici predstavili mjere za pomoć građanima i gospodarstvu
Ukupno 1126 zaraženih, sljedeća dva i pol do tri tjedna kritično razdoblje
Ne nasjedajte na zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu
SSSH poziva Vladu da skraćivanjem radnog vremena spasi radna mjesta

  Politika

Željko TERI: Obećajemo besplatnu legalizaciju i Internet (WiFi)

        07.05.2013.         2980 pogleda
Željko TERI: Obećajemo besplatnu legalizaciju i Internet (WiFi)

Željko Teri, kandidat za župana HSP-a, Nezavisnih seljaka, Hrvatske demokratske seljačke stranke i stranke penzionera te nositelj Županijske liste tih stranaka. Dokazani hrvatski branitelj, ranjavan u Domovinskom ratu, sada satnik HV-a u mirovini..  inače iz Gradine, dugogodišnji je županijski vijećnik HSP-a i logičan izbor za predsjednika Županijskog vijeća HSP-a VPŽ- a nakon odlaska Zvonimira Šimića s čelnog mjesta HSP-a.

Jeli HSP izgubio odlaskom Zvonimira Šimića?

HSP je puno izgubio odlaskom Zvonimira Šimića, ali građanima i ovoj županiji su ostali rezultati našeg i njegovog rada. Mnogi projekti koje je on započeo žive i danas, poput „Puta paprike". Svi građani, a ne Forbes, se slažu da je HSP-ov župan bio najbolji. Mislim da to možemo ponoviti.

Mislite da ćete pobijediti?

Mislim da smo jedina realna alternativa. S jedne strane je lopovlukom obilježen blok HDZ-a, a s druge strane SDP-ov blok nesposobnih i izgubljenih. Mi smo treći blok koji nudi iskustvo, mladost, obrazovanje, nacionalnu svjesnost i hrabrost.

S HDZ-om ide i HSP AS. Ne bojite li se da će Vam oni pomutiti račune?

Samo je jedna prava - Hrvatska stranka prava. Ostalo su derivati koji žele razrijediti našu esenciju jer smo najveća opasnost patvorenom domoljublju HDZ-a.

Koji je Vaš izborni program?

Kao kandidat za župana, kao i svi naši kandidati po općinama i gradovima, dajemo inicijativu za uvođenjem besplatnog wirelessa (bežičnog interneta) na području gradova i općina. To je ujedno i moje obećanje biračima za što ću se boriti ili kao županili županijski vijećnik. U današnje vrijeme inovacija više „ne jedu veliki male - već brzi spore". Umrežiti sve besplatnim internetom je inovacija koja je negdje već stara, ali za naše podneblje nova.

Osim besplatnog interneta?

- Naš glavni program je besplatna legalizacija, tj. ukidanje svih komunalnih doprinosa za legalizaciju objekata. Mi umjesto da potičemo gradnju, mi je oporezujemo i zaustavljamo rast ekonomije. To je suludu. Lokalna samouprava se postavlja administrativno, a ne politički. Svi naši vijećnici, svi naši kandidati će dolaskom ili sudjelovanjem u vlasti tražiti ukidanje svih doprinosa za legalizaciju objekata koji su u nadležnosti lokalne samouprave. To je naše glavno obećanje. Glas za HSP je glas za besplatnu legalizaciju

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
14.5.2013. 20:59
@Seljaci.hr lijepa gesta, ali geodeti i arhitekt gule narod lihvarskim cijenama za potpuno bezvrijednu papirologiju za koju ne snose nikakvu odgovornost.
Seljaci.hr
14.5.2013. 20:26
Obećajemo besplatnu legalizaciju na način da se svagdje gdje će naši vijećnici sudjelovati u vlasti lokalna jedinica odrekne svojih doprinosa po kubiku. Građani bi plaćali samo geodete i arhitekte.

zaista ne shvaćam šta vam tu nije jasno?
mirovnjak
8.5.2013. 9:22
Opet to neće dobiti županija, bilo bi dobro da je tako, ali ako bude u što sumnjam isto će biti za sve županije, ne može aplicirati prema uniji jedna županija.
stole123
7.5.2013. 23:24
mirovnjak nešto sam načuo da je eu, dala novac da se sve legalizira besplatno ako je to istina zašto nebi mogao i obećati besplatnu legalizaciju,ako je dobio novac iz vana,
fitilj
7.5.2013. 17:01
Naravno da je pravno moguće legalizirati sve građevine koje su postojale u trenutku raspada Jugoslavije i osamostaljenja Hrvatske, a ako je za to potrebno mijenjati Ustav i zakone ne vidim nikakvih problema.

Pogotovo onda kada kao što je poznato da ovi lupeži na vlasti mijenjaju Ustav i zakone kako bi ih prilagodili svojim potrebama, a ne zaštiti interesa naroda!

19. svibnja 1991. godine. sam predložio jer je to prvi značajni datum u novoj Hrvatskoj povjesti, Isto tako bi se moglo uzeti 25. lipnja 1991. godine – Dan državnosti Republike Hrvatske.
mirovnjak
7.5.2013. 14:53
Ako je pravno moguće, mislim da nije da bi taj zakon bio protuustavan. 15.02.1968 je bila jedna opća legalizacija u bivšoj državi po zakonu koji je donešen prije i stupio na snagu tog datuma.
Bojim se da to nije moguće retroaktivno donijeti, ali ako jest ja osobno ne bi imao ništa protiv.
fitilj
7.5.2013. 10:09
@mirovnjak bravo pajdo BING, pogodak u sridu! Radi se o nerealnom za lokalnu upravu i samoupravu nemogućem obećanju koje ne može u potpunosti ispuniti, već samo ublažiti katastrofalne posljedice harača nametnutog vlasnicima nekretnina. Naravno druga je stvar ako bi u tom pravcu vlada predložila, a sabor izglasao izmjene zakona o legalizaciji.

Jedan od istinskog pokazatelja socijalne osjetljivosti i brige za opljačkane i obespravljene građanke i građane bi bilo pomicanje onog roka 15. veljače 1968. godine, na 19. svibnja 1991. godine. kada je održan Referendum o hrvatskoj samostalnosti.

To je prijedlog kojeg bi svi kandidati, a ne samo Željko Teri, kandidat za župana HSP-a, Nezavisnih seljaka, Hrvatske demokratske seljačke stranke i stranke penzionera te nositelj Županijske liste tih stranaka, mogao dati i time potaknuti vladu RH na izmjenu zakona o legalizaciji.
crni
7.5.2013. 9:59
A šta mu košta obećati , možda je trebao reći -ako On bude izabran-i da nećemo plaćati ni struju.
mirovnjak
7.5.2013. 9:24
Što se tiče glavnog obećanja, to može biti samo dobra želja.
Za legalizaciju bespravnih objekata 2 su glavna troška sve ostalo je sporedno, a to su Komunalni doprinis nadležnost gradova i općina i vodni doprinos nadležnost Hrvatske voda i vlade, Županija nema nikakvih ama baš nikakvih ovlasti.
lopoviilazovi
7.5.2013. 7:36
"Svi građani, a ne Forbes, se slažu da je HSP-ov župan bio najbolji. " ma koji to SVI građani? jel se tu mislilo na one koji su u HPSu? legalizacija i besplatan wifi? slabo vam je to vaše glavno obećanje! :/ ajde nešto novo, jer ovo SVE je već viđeno... i ne, nisam ni HDZov niti SDPov član!


Još iz kategorije PolitikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.