Bernardić: Restart koalicija će sama osvojiti stabilnu većinu
HZJZ: Potpise birača ponajprije prikupljati na otvorenome
Stožer ukinuo zabranu rada nedjeljom
Restart: Vlada je prespavala predsjedanje EU-om
DIP: Podatke za izbore birači mogu promijeniti do 24. lipnja
Polovina umirovljenika prima prosječno 1.420 kuna mirovine
Bernardić: Izdaja je nacionalnih interesa da nafta odlazi u mađarske rafinerije

  Gospodarstvo

Završna konferencija Panonskog drvnog centra kompetencija, prvog centra kompetencija u Hrvatskoj

  vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak           28.09.2016.         1731 pogleda
Završna konferencija Panonskog drvnog centra kompetencija, prvog centra kompetencija u Hrvatskoj

Održana je završna konferencija najznačajnijeg županijskog EU projekta ”Panonski drvni centar kompetencija”. U zgradi Panonskog drvnog centra kompetencija u Virovitici, uz nazočnost partnera na projektu, poduzetnika iz drvoprerađivačkog sektora kao i učenika drvodjelske struke iz Virovitice i njihovih profesora, direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija, Ivana Filipović predstavila je ovaj, najznačajniji europski projekt, nositelja Virovitičko-podravske županije, vrijednog 45 milijuna kuna i za kojeg je odobreno čak 99 posto bespovratnih EU sredstava.

Panonski drvni centar kompetencija, predstavlja uspješan primjer suradnje znanstvenika, lokalne zajednice i industrije. Vizija Centra je povećanje konkurentnosti drvno-prerađivačkih tvrtki u Republici Hrvatskoj i širem panonskom odnosno europskom području, a misao vodilja su inovacije.

Direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija Ivana Filipović Virovitičko-podravska županija je, kao nositelj projekta, financirala jedan posto vrijednosti projekta, a u budućnosti će, surađivati s partnerima u provedbi: VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Institutom Ruđer Bošković i Šumarskim fakultetom u Zagrebu, te biti otvorena za suradnju s poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora, ali i drugih industrija.

Uz istraživanje i razvoj proizvoda od drva i prateće industrije, Centar će nuditi i usluge transfera tehnologije, izradu prototipa inovativnih proizvoda od drva, usluge dizajna produkta i pakiranja te usluge poslovnog savjetovanja i kreiranja robnih marki.

Panonski drvni centar kompetencija je jedini centar kompetencija u Hrvatskoj i najveći je projekt takvog tipa u Hrvatskoj.

Osim toga, u srijedu su održani i Dani otvorenih vrata Panonskog drvnog centra kompetencija, koji će za sve posjetitelje biti otvoren i u četvrtak 29. rujna od 13 do 15 sati. Organizirane posjete većih skupina, trebaju se najaviti na kontakt darko.glumac@ravidra.hr.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.