HDZ: Pernar neodgovoran prema hrvatskim građanima
Župan Anušić: Strože mjere za one koji se okupljaju u grupama
Documenta poziva na solidarnost i zajedništvo u borbi s koronavirusom
SDP-ovi gradonačelnici predstavili mjere za pomoć građanima i gospodarstvu
Ukupno 1126 zaraženih, sljedeća dva i pol do tri tjedna kritično razdoblje
Ne nasjedajte na zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu
SSSH poziva Vladu da skraćivanjem radnog vremena spasi radna mjesta

  Aktualnosti

Zagrebačka HVIDR-a podnijela tužbe protiv Đakića

        26.11.2014.         2490 pogleda
Zagrebačka HVIDR-a podnijela tužbe protiv Đakića

Predsjednik Zajednice udruga HVIDR-e Grada Zagreba Mirko Ljubičić Šveps podnio tužbe radi smetanja posjeda protiv HVIDRE RH i njezinog predsjednika Josipa Đakića, te povjerenika Zlatka Majića kojeg je imenovao Đakić. Ljubičić je u priopćenju optužio Đakića da je nezakonito i protustatutarno raspustio zagrebačku HVIDR-u, zbog čega je njezino Predsjedništvo sazvalo skupštinu koja će odlučiti o daljnjem članstvu u republičkoj HVIDR-i na sjednici zakazanoj za 12. prosinca u prostorijama zagrebačke HVIDR-e u Slovenskoj ulici.

Glavni odbor HVIDR-e RH je 14. studenog bez ikakve obavijesti ili poziva protuzakonito i mimo ovlasti odlučio raspustiti tijela zagrebačke HVIDR-e i imenovati Zlatka Majića povjerenikom koji treba sazvati izvanrednu izbornu skupštinu zagrebačke HVIDR-a. Nakon toga je Majić na nezakonit način ušao u prostorije zagrebačke HVIDR-e u Slovenskoj ulici, tvrdi Ljubičić.

Đakićeva HVIDR-a je, tvrdi Ljubičić, protupravno provalila u prostorije zagrebačke HVIDR-e, onemogućila joj redovan rad i poslovanje, a svakim danom joj nanosi materijalnu štetu i narušava njezin ugled. Ljubičić napominje kako je zagrebačka HVIDR-a dragovoljan punopravni član HVIDR-e RH, a Skupština zagrebačke HVIDR-e je vrhovno tijelo udruge po Statutu i Zakonu o udrugama, pa jedino Skupština može imenovati i razriješiti tijela Udruge.

Đakić i njegova ekipa u Glavnom odboru sami su sebi dali nadzakonske i apsolutne ovlasti raspuštanja svih udruga HVIDR-a, osnovanih i registriranih kao samostalne i punopravne pravne osobe čije je poslovanje i rad regulirano Zakonom o udrugama, a članstvo u njihovoj Zajednici je volja i odluka skupštine udruge, smatra Ljubičić.

Naglasio je kako je HVIDR-a RH jednostranim odlukama grubo narušila autonomiju i pravnu osobnost zagrebačke HVIDR-e, koja se dragovoljno učlanila u HVIDR-u RH, pa iz nje isto tako može istupiti.

Zagrebačka HVIDR-a nije nikakva ustrojbena jedinica, podružnica i sl., već pravna osoba registrirana u nadležnom Registru udruga koja ima svu autonomiju poslovanja, poručuje Ljubičić.

Josip Đakić kaže da je zagrebačku HVIDR-u raspustio sabor HVIDR-e RH, a sve drugo su Ljubičićeve netočne i neprecizne informacije. "Kada neka od članica HVIDR-e ne funkcionira, republička HVIDR-a poduzima korake koje joj je naložio njezin Sabor kao najviše tijelo, Glavni odbor provodi njegove odluke, a kao predsjednik moram provoditi odluke Sabora i Glavnog odbora, kaže Đakić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

guru
27.11.2014. 10:57
Zašto ovi u Zagrebu ne slušaju JOPU. Pa valjda Jopa zna kako se ruši vlada. Nije on najbolje plačeni saborski zastupnik valjda zato što ne zna kako se obračunati sa onima koji ne slušaju.
Gospodine iz Zagreba dobro si prošao što nisi bio negdje za šankom ili negdje na katu pa da slučajno padneš. Ovo je več napredak da se angažiraju Klemovi zaštitari.
jedna.
27.11.2014. 9:23
Šveps može biti sretan da ga Jopa nije sreo na stepenicama!


Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.