Bernardić: Restart koalicija će sama osvojiti stabilnu većinu
HZJZ: Potpise birača ponajprije prikupljati na otvorenome
Stožer ukinuo zabranu rada nedjeljom
Restart: Vlada je prespavala predsjedanje EU-om
DIP: Podatke za izbore birači mogu promijeniti do 24. lipnja
Polovina umirovljenika prima prosječno 1.420 kuna mirovine
Bernardić: Izdaja je nacionalnih interesa da nafta odlazi u mađarske rafinerije

  Politika

Žagar: Za novac se kupuje sve, zašto ne i oglas u Forbesu?

        29.04.2013.         4335 pogleda
Žagar: Za novac se kupuje sve, zašto ne i oglas u Forbesu?

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, Ekonomskog instituta, Ministarstva financija, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, mi smo daleko od idile kojom je ocijenjen župan Virovitičko-podravske županije u časopisu Forbes u oglasu koji je očito plaćen. Relevantni podaci ukazuju na sljedeće:

Dvije najsiromašnije županije su Virovitičko-podravska i Karlovačka županija i njihovi stanovnici žive s dohotkom koji je za trećinu manji od prosjeka Hrvatske, a stopa siromaštva kreće se od 38 do 48 posto. Dakle, gotovo svaki drugi stanovnik šireg područja Karlovca i Virovitice živi u siromaštvu. U obje županije problem su ne samo niski dohoci već i velika nejednakost u raspodjeli dohotka, što je općenito slučaj u siromašnijim županijama. U Virovitičkoj županiji, primjerice, stopa nezaposlenosti porasla je sa 23,9 na 30,5 posto od 2008. do 2011. godine. Nažalost, danas je taj postotak još veći.

Ako promatramo godišnje prosjeke i kretanja pokazatelja za četverogodišnje razdoblje između lokalnih izbora, 2012. godine je evidentiran prosjek od 10.180 nezaposlenih osoba, a 2009. 7.166 osoba, što znači da je u četverogodišnjem razdoblju nezaposlenost povećana za 3.014 osoba. Također, bilježimo i konstantan pad zaposlenih osoba kod poslovnih subjekata i obrta: 2008. god. 20.686 zaposlenih, a 2011. god. 18.185.

Negativni trendovi uočeni su i kod isplate osobnih dohodaka. Virovitičko-podravska županija je trenutno, prema prosječno isplaćenoj plaći, zadnja u Republici Hrvatskoj s plaćom koja je čak 17 % niža (935 kuna) od prosjeka Hrvatske (5.501 kuna).

Ako govorimo o rastu prihoda, treba imati na umu kako su oni ipak minorni i da su nominalno manji u odnosu na rast troškova života. Ukupan prihod od 4,471 milijardi kuna ostvaren u Virovitičko-podravskoj županiji u 2011. godini, čini 0,7% ukupnog prihoda ostvarenog na razini Republike Hrvatske. Time je Virovitičko podravska županija pozicionirana na 19. mjesto u Republici Hrvatskoj.

„Tradicionalne" grane gospodarstva kao što su drvna industrija, poljoprivreda, proizvodnja građevinskih proizvoda (cigla, keramičke pločice...) i dr., već nekoliko godina stagniraju.

Poljoprivredu i dalje karakterizira usitnjenost površina, nedostatak finalnih proizvoda te nepovezanost proizvođača, međusobno i s tržištem, uz izostanak ulaganja i  inicijativa koje je trebala pokrenuti regionalna i lokalna samouprava (pr. navodnjavanje).

Građevinski sektor gotovo da i ne postoji jer sve značajnije projekte izvode izvođači izvan područja županije.

Obrt i malo gospodarstvo u takvom okruženju ne djeluje razvojno već uglavnom služi kao pomoćni model za samozapošljavanje i preživljavanje.

Politika podrške tom sektoru je krivo definirana i loše se provodi što nam najbolje ilustrira primjer poduzetničkih zona kojih na području županije ima čak 45, a one su uglavnom u funkciji poljoprivrede jer se na njima većinom uzgaja korov.

Petnaestak zona bi bilo dovoljno kad bi se u njih uložila raspoloživa financijska sredstva i izgradila sva potrebna infrastruktura te uz snažnu promociju i podršku privukli investitori.

Zbog izostanka investicija i otvaranja novih radnih mjesta događa se snažna depopulacija stanovništva i emigracijski procesi.

Popisom stanovništva 2011. godine na području županije živjela su 84.836 stanovnika, a 2001. njih 93.389, što znači da unazad deset godina imamo 8.553 manje stanovnika.

Sjeća li se itko više sjednice Vlade u Virovitici prije šest godina i zaključaka na osnovu kojih je, primjerice, izgradnja brze ceste Gradec-Virovitica trebala započeti 2008., a završiti 2011. godine, dok je realizacija sjeverne obilaznice Virovitice trebala biti 2007. godine? Virovitica je županijsko središte koje je najudaljenije od autoceste (75 kilometara do Kutine, 110 kilometara do Varaždina, 130 kilometara do Osijeka, 72 kilometara do Pečuha) i brze ceste (92 kilometara do Gradeca).

Projekt navodnjavanja započet je 2006. godine, vinskih cesta 2002., a poduzetničkih zona 2000. godine.

Takve kratkoročne investicije mogli bi nabrajati do u nedogled, one traju od najave do zaborava, a strateški dokumenti se provode sporadično.

Najbolji primjer za to su županijska razvojna strategija 2011.-2013 .godine i Master plan turizma 2009.-2019.

Svi relevantni pokazatelji govore kako se na području županije iz godine u godinu živi sve lošije i da velik broj stanovnika živi na pragu siromaštva, a posljedica toga su veliki emigracijski procesi naročito kod mlađe i obrazovanije populacije.

Za kraj, moglo bi se zaključiti da su najveća stopa nezaposlenosti od 35%, najmanji prosječni dohodak u RH, prometna neizgrađenost, dug za traktore i sl., "fantastične" reference prema kojima i Forbes "daje pozitivne ocjene". Pitanje je da li su u Forbesu mislili na našu županiju, bez obzira na naizgled plaćeni oglas?!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

fitilj
11.5.2013. 9:37
Zahvaljujući Zoranu Milanoviću i nesposobnoj lažovskoj vladi crno nam se piše!
www.tjedno.hr/index.php/component/acepolls/poll/9-koja-e-stranka-osvojiti-najvie-mandata-na-predstojeim-lokalnim-izborima
njofra
11.5.2013. 9:23
Sutra u nedjelju (12.05.2013), po prvi puta u povijesti izbora u Gradu Virovitici biti će sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Grada Virovitice (Damir Barić, Boris Hlavati, Ivica Kirin, Dalibor Marić, Siniša Prpić).
Na Gradskom radiju u emisiji: "Život je feferon" (97.00Mhz) u 11.00 sati.

To vrijedi poslušati!
fitilj
11.5.2013. 8:23
Zahvaljujući Zoranu Milanoviću i nesposobnoj lažovskoj vladi crno nam se piše!
www.tjedno.hr/index.php/component/acepolls/poll/9-koja-e-stranka-osvojiti-najvie-mandata-na-predstojeim-lokalnim-izborima
fitilj
7.5.2013. 14:52
Na www.tjedno.com/ se može glasovati na temu "Koja će stranka osvojiti najviše mandata na predstojećim lokalnim izborima?"

Razultati glasovanja na www.tjedno.com/index.php/component/acepolls/poll/9-koja-e-stranka-osvojiti-najvie-mandata-na-predstojeim-lokalnim-izborima
vlaado
6.5.2013. 22:17
Jooooj, kaj je to supač!! A se ta novina more negdi kupit ( ili mortim dobit )??
UooH
4.5.2013. 19:23
Tako je komunjaro reci ti njima potpuno se slažem sa tobom jedino si zaboravio spomenuti i onu pljačku između 2000 i 2004 god.
Sulejman veliki
4.5.2013. 16:05
Krele, laj malo na sijalicu!
Virovitica se piše velikom slovom.
Virovitica je grad koji se prvi put spominje 1234 godine i svi smo došli na gotovo.
Nisu ga stvorili ovi koje ti spominješ. čak štaviše, oni su ga zajedno sa svojim kompanjonima opljačkali kao i cijelu državu.
I to dva puta, kukavna vam majka.
Povijesne činjenice su tu neumoljive - prvi puta pod vodstvom Franje Tuđmana i drugi puta pod zapovjedništvom Ive Sanadera.
sasavt
4.5.2013. 15:59
Ovi sljepci nemaju pojma o forbesu. Njegovi plakati govore sve o njegovoj nepismenosti . Da nema građana Virovitice nebi bilo ni grada nznam šta je htjeo reči sa svojom izjavom "Virovitica će biti grad svih građana a ne gradonačelnikov grad " Pa da nije bilo Kire i Toleta virovitica bi još bila selendra sada bi gospodin došao na gotovo kao i ostali koji su se kandidirali samo bi nas još unazadili
fitilj
4.5.2013. 7:09
@jerko stara HDZ-enjaro ne diraj mi pisca moje autobiografije! Zar ti nisi shvatio da dajem sve od sebe za mirovnjaka, ali mirovnjaka nedam nizašto!
mirovnjak
3.5.2013. 23:02
Slažem se Jerko ja Fitilja zovem na janjetinu. Poziv stoji i dalje
jerko
3.5.2013. 21:17
@fitilj i mirovnjak...Koji ste vi dosadnjakovici! De idite negdje na pivo pa riješite svoje frustracije, nemojte tu narod opterecivat!
fitilj
3.5.2013. 21:05
@mirovnjak, ma daj pajdo od čega bi se ja to branio. Ma nije vrag da me ti napadaš, a ja sam si ovako nepismen, umislio da mi se ti umiljavaš i preporučaš kao pisac mojih memoara!
mirovnjak
3.5.2013. 18:55
Braniti nekoga od prostakluka Fitilja nema potrebe. Njegovi napadi su njihova najbolja obrana.
No Fitilj držiš razinu napretka ponovo jedna do dvije uvrede ALA fitilj po komentaru. Napreduješ moj Fitilj.
fitilj
3.5.2013. 17:50
@mirovnjak ma nemoj se povlačiti tko će onda braniti lijevo krilo SKJ KPH i kukulele janjičare!
mirovnjak
3.5.2013. 17:39
Fitilj!
Popravljaš se u jednom, sada samo jedna uvreda iz tvog arsenala, ali se dosljedan da ne odgovaraš na konkretna pitanja, reci argumentirano koja moja tvrdnja nije točna i ja se povlačim, ali bitno je da napreduješ da manje vrijeđaš ala Fitilj
fitilj
3.5.2013. 16:59
@mirovnjak čemu toliko propinjanja na stražnje noge i poturanje dezinformacija, ako to što napišem nije istina?

Upravo zato što znag da pišem istinu ne zabrinjava me što se ti ne baviš mojim komentarima, već mojom nebitno komentatorskom individuom koju pišući "plahte" od komentara uporno "analiziraš"u skladu s tvojim priviđanjima, opsesijama i bijelim miševima koji te očigledno opsjedaju.

Ne zabrinjava me to što sam sebi postavljaš pitanja i odgovore, ili što insinuiraš svega i svačaga od čega bi mi dobar dio trebao goditi kao kompliment, bez obzira što je to plod tvoje opsjednutosti i tvoja istina u koju samo ti vjeruješ. Znaš onu "nije važno što je netko rekao, već tko je rekao" služi kao potvrda sa sam pogodio tamo gdje treba, a to što se moj mirovnjak hvata u koštac s nekim fantomima nije moj problem.

mirovnjak
3.5.2013. 16:19
Fitilj!
Dugo sam mislio da li da ti odgovorim, pa ipak hoću.
Na osnovno moju tezu ne odgovaraš, a to je tko još osim tebe i Tvoga uzora Tomice vjeruje da su svi ovi podaci, ja ih nisam ni osporavao, pa ih nije trebalo ponavljati su uzrok vlasti od početka 2012 godine, a ne posljedica razaranje ekonomije ove države od strane onih koje ti i tvoj Tomica branite na način "IZJEDNAČI".
O deficitu nemam što raspravljali, ako je procentni račun gradivo iz 6 razreda onda je ovo iz 4 razreda Ukupni prihodi (zaduženje nije prihod) minus rashodi, razlika je deficit.
Nemoj mi opet stavljati u usta da sam rekao da imaš samo 4 razreda, nisam ti rekao ni da imaš 6, čak vjerujem da si najobrazovaniji čovjek u ovom gradu, ako ti tako kažeš.
No najvažnije!
Zašto bi se čovjek koji sebe smatra najmoralnijom osobom ovog grada bojao svoje prošlosti i za što bi istina iz te prošlosti u opće bila napad.
U isto vrijeme smo krenuli u politiku ja u SDP-u ti u HDZ-u.
Ja u SDP-u i danas ti slobodni strijelac nakon epizode kroz nekoliko stranaka.
Ja se 5 puta kandidirao od grada do županije i svaki put prošao, ti pokušavao od grada do sabora i nikad nisi prošao.
I na kaju ništa manje važno.
Zašto ovako mrziš HNS i SDP?
Odlično utvrdiš naprimjer da su dogovori u jednoj klijeti bili rak rana politike ovog grada, ali gle čuda za tebe za to nisu krivi oni koji su kupovali i prodavali privilegije i radna mjesta već oni koji za svog političkog mandata nisu imali niti jednu privilegiju niti kupili ni jedno radno mjesto. Ako imaš dokaz za suprotno molim te navedi ime i prezime, privilegiju ili radno mjesto.
Za tebe nije oporba koja je sjedila u vijeću i uredno glasala za sve prijedlog gradonačelnika "držala lojtre" (ja smatram da nitko nije držao lojtre jer nemam dokaza da je netko krao) i sada idu u koaliciju sa HDZ-om, a jesu oni koji su osporavali sve po njima štetne odluke i glasali protiv svih tih odluka.
No pošto ti nećeš reći odgovor zašto patološki mrziš, a takva mržnja razara dušu čovjeka pa te ja stvarno žalim da ti nešto razara dušu u tvojim godinama. Evo reći ću ja. Možda ti pomogne.
Vidiš Fitilj, kada se preko HDZ-a nisi mogao dočepati sabora uz pomoć Mesića tada u HNS-u i tvog uzora obavještajca Tomice osnivaš HNS u Slatini postaješ njegov predsjednik no oni te nogiraše čim su skupili 10 čalanova jer si se ti za to vrijeme uspio posvađati sa njih 15. To je tvoj prosjek družiš se sa dvije osobe, a posvađaš se sa tri.
Nakon te epizode misleći kako SDP samo sluša "direktate odozgo" odlaziš kod našeg županijskog predsjednika on te vodi u Zagreb i dogovarate da uđeš u SDP.
No mi pokazasmo da sami odlučujemo i odbismo te. Evo zbog ovoga ti mrziš ove 2 stranke.
Ostala ti je treća šansa vlastita stranka. Registrirao si Aliajnsu za pravnu državu išao na izbore za sabor dobio manje od 1%. Nakon toga postao si politički pokojnik i samotnjak koji još više mrzi i vrijeđa sve odreda.
To je tvoja prošlost koju očito želiš da narod zaboravi, ali ima nas "pokvarenjaka" koji te evo na nju samo podsjećamo, a ne daj bože napadamo.
fitilj
3.5.2013. 8:20
@mirovnjak ma daj čovječe onaj tko svako malo napada "ad hominem" ni nezna ni što znači riječ civilizacija, a ne da može nekome prebacivati da se ne ponaša necivilizirano.

Inače nemam problema da se s tobom upustim u diskusiju o državnom proračunu i deficitu, ali te nebi zamarao s time jer je to glede jasnih pokazatelja činjeničnog stanja u državi irelevantno za našu diskusiju. Uvjeren sam da bi unatoč kako ti civilizirano tvrdiš mojih par razreda osnovne škole, po tvome manje od 6 razreda, jer kako tvrdiš nisam savladao procentni račun, našao dovoljno argumenata za potvrdu svojih tvrdnji, iiako bi rađe bilo kada bi raspravljali o suficitu, ali to je za vladu nesposobnjakovića Zokija i njegovih Pusićki, Linića, Dragovana, Žagara, Vrdoljaka, Smiljanac Čavlovički i njima sličnih jahača osobne apokalipse, nemoguća misija!

Što se smanjenja deficita tiče o tome bi se dalo raspravljati, ali tek onda kada bi se pred neovisnim, a ne vladinim "stručnjacima", sve karte stavile na stol i točno utvrdilo dali se je i koliko se je smanjenje deficita financiralo novčanim sredstvima prikupljenim od poreza, naknada, doprinosa, pomoći i ostalih prihoda te rasprodajom u bescjenje i davanjem u koncesiju vlastite imovinu, kao i stvarni razmjeri javnih pozajmljivanje/zaduživanjem kod banaka, međunarodnih organizacija itd.

Pri tome bi neovisni a ne vladini "stručnjaci", trebali iznijeti na vidjelo stvarne razmjere porasta javnog duga i to posebno onog zabrinjavajućeg povećanja javnosti pomno skrivanog duga denominiranoga u stranim valutama, koji iz godine u godinu kontinuirano raste u razmjerima od 35-cak 50 posto.

No to su španska sela za tebe mirovnjak i za našu diskusiju manje važne, jer ono što je u našoj diskusiji važno je ono što vidimo pred očima, naravno ako ih kao ti ne pokrijemo kukulele naočalama pa ne vidimo i ne želimo priznati da zahvaljujući nesposobnoj, gramzivoj i nemoralnoj političkoj oligarhiji koja rotira Banskim dvorima i Markovom trgom imamo državu sa gotovo 1,4 milijuna siromašnih dok politička oligarhija i saborski zastupnici kao što primjeri Josipa Đakića 40.684 kn., Tomislava Žagara 33.653 kn., Sandre Petrović Jakovina 30.477 kn., Igor Češek 34.403 kn. i tisuće drugih pripadnika političke oligarhije zgrću ogroman novac te ne vide one koji kopaju po kontejnerima, niti onih:
16,9 posto kućanstava ne može priuštiti meso, piletinu ili ribu svaki drugi dan
9,7 posto obitelji ne može sebi priuštiti adekvatno grijanje zimi
69,3 posto obitelji ne može platiti tjedan dana godišnjeg odmora izvan kuće za sve ukućane
64,5 posto obitelji ne može podmiriti neočekivani financijski izdatak iz vlastitih sredstava
26,4 posto obitelji zbog financijskih poteškoća kasni s plaćanjem računa za režije
35,8 posto kućanstava spaja kraj s krajem s malim teškoćama
32,4 posto kućanstava teško spaja kraj s krajem
konjica
3.5.2013. 7:15
Za novac možeš kupiti kuću ,ali ne i DOM......... lijekove da ,ali ne i zdravlje .....ima toga još
mirovnjak
2.5.2013. 22:08
Fitilj! Ti ponovo 3 uvrede ispod civilizirane razine u svom stili (bijeli miševi mutikaše i lopovi) i jednu notornu laž, a to je da sam ja napisao da je kriv Fitilj, pa nisam ja valjda tako naivan da bi bio kriv jedan frustrirani stariji gospodin koga nitko ne treba i ne uvažava. Ja sam napisao da su krivi oni u čije ime ti sve ovo radiš, Ali sam te i nešto pitao no ti poput tvog nalogodavca i recimo Kunsta prećutiš sve ono što tvom nalogodavcu ne ide u prilog. Naprimjer drastično smanjenje deficita u 2012 godini u odnosu na 2011 godinu.
fitilj
2.5.2013. 21:31
@mirovnjak već sam ti u više navtrata napisao da su bijeli miševi razlog za zabrinutost. Još veći belaj je kada netko kao ti sam sebi konstruira teoriju zavjere i onda raspreda priče o svojim fikcijama i teorijama zavjere koje nemaju blage veze sa zdravom pameću, ali na kraju krajeva tko bi još da mu je zdrave pameti, branio politiku koja već 16 mjeseci pokazuje da je nesposobna za bilo što osim stvaranja još više nezaposlenih, siromašnih, gladnih i obespravljenih građanki i građana.

I gledaj vraga za sve to je nije kriva ona garnitura banskodvorskih mutikaša i lupeža koji su izlagali narod, već tko drugi doli fitilj.
mirovnjak
2.5.2013. 20:51
Fitilj!
Ovo što ti navodiš ja nikada nisam pobijao ja sam iznosio slične podatke istina dokumentirane, ali postoje 2 čovjeka u ovoj državi koji misle da je u prosincu 2012 godine sve bilo idealno, a da su svi ovi problemi nastali nakon toga a to si ti i tvoj gazda i kako ti reče prijatelj iz 90-tih Tomislav Karamarko.
Za što nisi napisao koliki je deficit proračuna bio 2011 godine, a koliki je 2012 godine.
Naravno da to nećeš napisati jer ti za to tvoj dragi Tomica ne daje mig. I morao bi odgovoriti na pitanje Može li se usporavati dužničko ropstvo, a da se određena prava ne diraju. Boris Kunst u nultoj točki u ponedeljak uz tebe jedan od gorljivih Tomičinih zagovornika kaže Deficit u Proračunu je 9 milijardi kuna, a zaboravi naglasiti da je duplo manji od predhodne godine.
Što se tiče SDP-a Slatine bolje promiđžbe za njega od toga da ga ti slučajno ne hvališ.
Sam si napisao da si nas hvalio za izbore 1997 godine, a tada je SDP-e imao najlošiji rezultat u Slatini
fitilj
2.5.2013. 19:08
@mirovnjak za one koji su sebi osigurali basnoslovna primanja, mirovine nakon dvije, sada nakon četiri godine plandovanja na grbači prevarenog, opljačkanog, izdanog i u državni bankrot dužničko ropstvo vođenog naroda, i za one koji su odgovorni što u Hrvatskoj ima gotovo 1,4 milijuna siromašnih, gladnih i beznadežnih građanki i građana svaki od kako ti tvrdiš "70-tak pogrdnih izraza" se može smatrati komplimentom.

16,9 posto kućanstava ne može priuštiti meso, piletinu ili ribu svaki drugi dan
9,7 posto obitelji ne može sebi priuštiti adekvatno grijanje zimi
69,3 posto obitelji ne može platiti tjedan dana godišnjeg odmora izvan kuće za sve ukućane
64,5 posto obitelji ne može podmiriti neočekivani financijski izdatak iz vlastitih sredstava
26,4 posto obitelji zbog financijskih poteškoća kasni s plaćanjem računa za režije
35,8 posto kućanstava spaja kraj s krajem s malim teškoćama
32,4 posto kućanstava teško spaja kraj s krajem

I kao što rekoh pored takvih kao što si ti slatinskom SDP-u ne trebaju neprijatelji.

mirovnjak
2.5.2013. 17:49
Sve dotle dok se čovjek ne posvađa sa zdravim razumom nema problema, a onaj tko ima arsenal od 70-tak pogrdnih izraza i samo ih lijepi ne svojim neistomišljnicima već zdravom razumu i civilizaciji upravo se posvađao sa zdravim razumom.
Pa imali moj Fitilj bolje usporedbe sa komunizmom od tvog načina izražavanja. Ti kažeš da je netko lopov i on je lopov, ne daš mu ni sekundu prava na obranu, da je netko banda lopovska i on je banda lopovska, pa daj moj Fitilj nađi ijednu uvredu u bilo kojem komentaru u stilu uvreda ala Fitilj pa ja obećavam da se više neću javiti na ovom portalu. Gospodine Fitilj, kada bi ti imao vlast ovoj državi bilo bi malo 10 golih otoka kojim bi ih intezitetom punio, tamo bi završavali i oni koji bi se drznuli reći da je poruka naroda kada netko na tajnim izborima ne dobije ni 1%, daj povuci sakrij se u mišju rupu jer te narod ne treba
Ja od tebe branim i HDZ-e i sve političke opcije, jer na taj način branim civilizaciju od napada na njene temelje.
fitilj
2.5.2013. 17:08
@mirovnjak istini za volju nisam psihijatar, ali ako ti mogu pomoći reci u čemu je tvoj problem?

Meni je potpuno jasno zašto se ti stalno javljaš i nešto morogaš, ali to ti je tko; ISTINA BOLI! Ako se bilo gdje u mojim komentarima osjećaš prozvanim izvoli na zakonom propisani način ustati u zaštitu tvoje časti i ugleda, i prestani se ponašati kao bilo čiji odvjetnik, jer nadripisarstvo je kažnjivo po zakonu.

Moje je demokratsko pravo da izrazim svoje mišljenje, a to što ono nije po tvom ćefu tvoje je problem, u čijem ti rješavanju ja na mogu pomoći. Meni je jasno da bi ti kao privrženi vojnik stare garde za kritičare tvoje voljene Partije najrađe otvorio Goli otok, i smjestio sve kritičare lupeža koji zaboravljaju da državu čini njen narod, a ne oni luzeri i profiteri iz Banskih dvora i Markovog trga i da ne zaboravim treutačno vodeće hrvatsko zlo predvođeno Zoranom Milanovićem, njegovim ostalim pomagačima koji stoluju na Iblerovom trgu, smjestio u Staru Gradišku i Lepoglavu.

Sitna si ti riba moj mirovnjak da bi se obazirao na tebe i tvoje sprdačine od komentara, ali uvažavam tvoje pravo na kritiku, jer su mi upravo takve kritike kao što su tvoje dokaz da riba smrdi od glave, ali da je treba početi čistiti od repa, od kojekakvih mirovnjaka koji niako da se maknu iz komunizma u kojem su kritičari bili smrtni neprijatelji režima, a ne zastupnici žrtava političke ološi i profitera koji su opljačkali ovu državu i njen narod, ali uporno tvrde da u tome ni luk jeli ni luk mirisali, već samo uživali kao bubreg u loju.

Izvinjavam se svim dobronamjernicima u SDP koji naravno ne snose krivicu za tvoje ponašanje, ali je uistinu ne mogu spriječiti tebe u tvom djelovanju koje ide na štetu SDP-a, a u korist HDZ. Djelovanje i pomoć koju svojim komentarina daješ HDZ-u, a koja pomoć meni nije ni na kraj pameti, jer HDZ treba ne da samo srušiti s vlasti u Slativi i svim gradovima i općinama diljem Hrvatske, već i sve one koji su zlorabili vlast i svoje ovlasti, treba primjereno kazniti.

Lijep pozdrav mirovnjak i pamet u glavu, ne čini štetu stranci koja ne treba tvoju pomoć, tvoje filozofije i mudrovanja na virovitica.net zbog kojih slatinski SDP rizikuja da izgube lokalne izbore. Kada bi skinio tu svoju mrenu s očiju uvidio bi da nemaš ničiju podršku.

Sasvim je jasno da se SDP osim starih kadrova koji se nisu uklopili u proces demokratizacije stranke mora riješiti svog trenutačno navećeg teteta i kamena oko vrata, riješiti se nesposobnjakovića Zorana Milanovića i njegovih Slinića, jer samo se tako može spasiti od iste sudbine kakvu je doživio HDZ. www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Milanovic-Ne-pada-nam-na-pamet-mijenjati-smjer-i-drzavu-gurati-na-rub-ponora
www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/85896-sdp-gubi-clanove-nova-istupanja-iz-aktivnog-clanstva.html
www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Linic-Ne-zanima-nas-prosvjed-u-Zagrebu-ne-bojimo-se-takvih-kao-sto-je-Ribic
mirovnjak
2.5.2013. 16:19
Naravno moj fitilj da nisi ti kriv, ako se tebe pita i najveći lopovi, ubojice i drugi prijestupnici za sebe kažu da nisu krivi i još uzimaju odvjetnike da dokazuju njihovu nevinost.
Pa ne očekujem ja od tebe da priznaš, da na ovom portalu prostačiš, da vrijeđaš, da ljude proglasavaš raznim pogrdnim imenima, lopovima i držačima lojtri bez dokaza, da iznosiš samo tebi znanu istinu jednom riječi da zagađuješ ovaj portal, ali je civiliziranom čovjeku dovoljno da pročita samo jedan tvoj komentar da to spozna.
fitilj
1.5.2013. 19:19
@mirovnjak pa nisam ja kriv što su hrvatski političari svoju sposobnost, uspješnost i moral dokazali upravo u sticanju raznih naziva za ono što su činili!
www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/85826-prosvjednici-iz-cijele-hrvatske-skupljaju-se-u-zagrebu.html

Naravno da lopov nije zbirna imenica i da oni koji su pokrali, opljačkali, uništili i na prosjački štap doveli državu i njen narod imaju ime i prezime, ali da sve ostane izvan domašaja vladavine prava brinu se upravo oni koji sjede na Markovom trgu i Banskim dvorima i tako već 23 godine!
Sulejman veliki
1.5.2013. 18:35
Nisam ih nabrojao nego on.
Nisam se ja hvalio s tim nego on.
Ja sam išao i na jedna i na druga i poklonio se svim žrtvama.
Ja i ti možemo birati na koja ćemo se mjesta pomoliti, on, s obzirom na svoj posao i svoje poslanje ne.
Njemu bi tek sve žrtve morale biti jednake.
Ali, bać joza ima neki feler u mozgu pa je to izlišno očekivati.
Možda nije on kriv, možćda su krivi ini koji su ga trovali mržnjim u tim školama.
mirovnjak
1.5.2013. 18:00
Banda lopovska koja puni svoje đžepove, politička bižuterija, glavni čoban, pomoćni čobani, pripuznici, lopovi, pljačkaši kokošari koji kradu svilu i kadifu, držači lojtru kradljivcima i još bar tridesetak ovakvih izraza koje gospodin Fitilj, rasipa po ovom portalu je toliko civilizirano, da čovjek od te civiliziranosti ostaje bez daha.
Pa za to stajem nemam više komentara jer sam ja očito zakasnio u Fitiljevu civilizaciju, civilizaciju u kojoj pojedinac sebi uzima za pravo da posumnja, da je netko lopov i odmah ga lopovom naziva, a ja uporno tvrdim da u ovom gradu niti je tko krao niti je lojtru držao sve dotle dok to ne ocijene nadležne institucije i ne kažu ime i prezime i onih koji kradu i lojtru drže jer lopov nije zbirna imenica on ima i prezime, ako ti moj fitilj znaš tko je to radio, a to ne prijaviš onda trebaš biti pod hitno priveden. Kada ga taj koji u životu nije od politike dobio nijednu privilegiju pozove da se kandidira i da pita građane što o njemu misle i podsjeti ga da je to 10 godina pokušavao sa raznim strankama i na kraju osnovao svoju čiji je bio predsjednik i nositelj liste i od građana dobio 0,5% glasova, onda su to ad hominem napadi.
Ovo je doista moj zadnji komentar na nivou Fitilja i njegove civilizacije, jer se nadam ne da ona nikad više neće doći već da je ona daleka prošlost.
stole123
1.5.2013. 16:49
sulejmane pa išao je bać joza na mjesta da se pomoli pobijenim i poklanima ali ne na ta koja si ti naveo on je išao na dravograd gdje su ubijani hrvati za razliku od tvojih nabrojanih mjesta
fitilj
1.5.2013. 12:12
@mirovnjak pa ti si kroz svoju ormu na glavi, već odavno izgubio pogled na okruženje u kojem živiš. www.index.hr/vijesti/clanak/hdz-krade-komotno-ovi-kokosari-kradu-kao-da-su-prvi-put-vidjeli-svilu-i-kadifu/675514.aspx
Mikeš09
1.5.2013. 11:13
Bać joza je ipakjebačjoza a suljo jeipaksamosuljo...
fitilj
1.5.2013. 10:07
@chegy63 pa znaš onu staru doktrinu svih mugera koji su ubjeđeni da će loveći u mutnome i ponavljanjem laži njihov prikaz stanja u gradu postati istina.

Naravno pri tome ti pravdoljupci zaboravljaju da su u svemu tome i luk jeli i luk mirisali, bez obzira što sve žele prikazati da su bili samo ures vlasti u Slatini.

I tako se ti fikusi i uresi demokracije šlepaju uz vlast dvadeset i više godina, a kada ih bilo tko ukaže na to da su oni koji kradu s lojtre i oni pod lojtrom iste gore list, naši se fikusi odmah pobune i viči kako je njihovo ime zec i da su samo pasli travu na HDZ-ovom pašnjaku i da ne snose odgovornost za ništa.

I nedaj Bože da im se netko usudi ukazati na njihove greške, kazati istinu, napisati svoje mišljenje i izraziti kritiku tu odmah počne vrijeđanje i "ad hominem", haranga, jer u nedostatku argumenata za raspravu, treba na stup srama pribiti kritičare i glasnike loših vijesti, jer istina koja se ne može argumentirano pobiti, boli, pomračuje um potiče ne mržnju, vrijeđanje i diskreditaciju kritičara. Odmah pljušte optužbe kako je izražena kritika pomoć HDZ, kao da pored ovakvog SDP-a koji je sam sebi najveći neprijatelj još bilo tko treba pomagati HDZ-u.

Postoji samo jedna istina, a nju odražava i potvrđuje siromaštvo građanki i građana, socijalna neimaština, neizvjesnost i beznađe u koju nas nije dovela ni četnička agresija, ni njihova divljačka razaranje, već politika dva vodeća hrvatska zla HDZ-a i SDP-a, i njihovih satelita.
www.novilist.hr/Komentari/Blogovi/Eto-ti-bloga-Darka-Pajica/Demokracija-je-kao-i-golf-samo-za-elitu
mirovnjak
1.5.2013. 9:42
Fitilj!
Krao, pljačkao itd držao lojtru, to je riječnik Stjepana Tota, sa mnom se tako ne može raspravljati jer to što ti tvrdiš je u nadležnosti nekog drugog.
Što je radila oporba?
Dio oporbe koju ti braniš i koja je po tebi treća opcija je uredno dizao ruke za sve prijedloge gradonačelnika, a dio koju ti prozivaš je krvavo radio na vijeću suprostavljajući se predlažuči glasujući protiv, a nakon skoro svakog vijeća na konferencijama za tisak upozoravao kamo nas vode donešene odluke preglasavanjem.
građani koji su slušali vijeća to dobro znaju, a sa konferencija znaju onoliko koliko su mediji to prenosili.
Oporba jedino tako može raditi.
mirovnjak
1.5.2013. 9:33
Chegy63
Pročitaj zapisnik sa vijeća od 06.12.2005 godine kada je aktualni gradonačelnik nakon pola sata diskusije sažeo razloge za što se treba realizirati kupoprodajni ugovor iz Repićeve Klijeti i promijeniti vlast bez izbora.
Evo ih:
1. Grad prezadužen. Tada 12.000.000,00 kuna. Sada novih 15.000.000,00+ 8.000.000,00 kn športski objekti+1.500.000,00 kn pozajmica.
2. Deficit u proračunu velik tada 1.660.000,00 kn sada nešto sitno ispod 9.000.000,00 kn
3. Malo učešće u BDP proizvodu županije tada Virovitica 52% Slatina 18%, Orahovica 14% Sada Virovitica 58% Slatina ispod 10% Orahovica ostala na 14%.
Točno je da je deficit smanjen za cca 6.000.000,00 kuna, ali na naćin da od 01.04.-31.12.2012 nisu plaćani krediti i uzeta kratkoročna pozajmica, ali je manjak još uvijek onoliki koliko sam naveo nešto sitno manji od 9.000.000,00 kuna.
Točno je da se staro igralište može osposobiti naravno uz znatna ulaganja, ali prešućuješ da je Rokijevo nedonošče sportski objekti jučer skinuto sa kisika gradskog proračuna i da je od danas u stečaju, a sva imovina na bubnju, igralište novo je u rukama vjerovnika pa sačekaj izvješće stečajnog vijeća da vidiš koliko će grad morati platiti da bi nazad dobio novo igralište + zemljište oko njega, a što bi bilo da vijećnici SDP-a nisu 21.12.2012 godine skinuli prijedlog gradonačelnika da se i staro igralište prenese u temeljni kapital sportskih objekata, danas bi i ono bilo u stečajnoj masi. Nakon stanke i vijećnici HDZ-a su shvatili u što ih gradonačelnik uvaljuje pa su glasali za skidanje te točke, a znači i odbacivanje.
Sulejman veliki
1.5.2013. 8:30
Badava si ti bać joza obišao Evropu, Balkan, Sjevernu Ameriku kad ništa s tih putovanja nisi donio niti si išta na njima naučio.
Bio bi bolji čovjek da si išao na Kozaru, Kamensko, Batinu, Petrovu Goru i druga slična mjesta i pomolio se za ljude koji su tamo poklani i koji su poginuli da bi ti živio u miru.
Badava, moj bać joza, badava!
Sva ta tvoja putovanja nisu ti otvorila vidike, a tvoj potcjenjivački stav prema ljudima koji su nekada negdje išli, a sada navodno ne idu ni do Zagreba govore da si ti jedan vrlo, vrlo isfrustrirani lik kojem ne mogu pomoći ni kontinuirana ulizivanja lopovima što pokradeše ovu državu i što svojim postupcima srozaše sve moralne vrijednosti.
chegy63
1.5.2013. 1:52
@mirovnjak

1. Izvorni proračun je takav kakav je, i s njime treba raditi. Mirovnjak prešućuje da je s takvim "krdžavim" proračunom unazad godinu i pol dana ostvarena ušteda u gradskoj blagajni za preko 6 mil. kuna.

2. Mudro, pače perfidno prešućeno da je od 27 mil. koji se spominju 12 mil. iz doba SDP-a i to u "švicarcima". A znamo što to znači... Isplatilo bi se dati truda pa izračunati koji je kredit u konačnici skuplji....

3. Nije 1700000 već 1500000, i koliko se vidi u službenom glasniku, njome su podmirene neke druge obveze. Dakle, umjesto da duguješ Peri, posudiš od Marka i vratiš Peri, pa duguješ Marku. S tim da se Markom lakše dogovoriti oko vraćanja :P

4. " Nepodmirene obaveze sa 31.12.2012 godine skoro 9.000.000,00 kn." - Laž

5. "Prema mišljenju revizije grad indirektno jamac sportskim objektima" - Laž, odgovorio Kramar dosta detaljno na prošlom gradskom vijeću - vijećnici SDP-a nisu ispravno protumačili izvješće revizije, ali mirovnjak nije na tom vijeću bio...

6. "Staro igralište devastirano da bi se na njemu igralo bez velikih ulaganja". Ako je samo do igranja na travi, ulaganje i nije veliko. Trava nikne učas. A ako se želi malo veći standard, tu je novi stadion :)

7. Živi bili pa vidjeli
fitilj
30.4.2013. 22:37
@mirovnjak nismo ovdje na kružoku SDP-a pa da namećeš teme po patrijskom čef

Osim toga što je radila slatinska oporba dok je HDZ karao, pljačkao, žario, palio i uništavao Slatinu.

Držala lojtru i fingarala kao dobro plaćeni ures HDZ-ove vlasti, ili?
mirovnjak
30.4.2013. 19:30
Evo teme za raspravu svima dobronamjernim prije nego izađu na biralište i zaokruže bilo koga.
Prvo pitanje!
Što će nakon 16 mjeseci biti vrednovano kao uspjeh novom Slatinskom gradonačelniku pa iz bilo koje opcije bio?
Evo što ga čeka:
1 Izvorni proračun manji od 20.000.000,00 kn
2. Kredit grada 27.000.000,00 kn
3. Kratkoročna pozajmica dospijeva ove godine za palće u 2012 1.700.000,00 kn
4. Nepodmirene obaveze sa 31.12.2012 godine skoro 9.000.000,00 kn.
5 Sportski objekti od danas u stečaju, dug prema banci 8.000.000,00 kn bez kamata. Prema mišljenju revizije grad indirektno jamac sportskim objektima
6. Staro igralište devastirano da bi se na njemu igralo bez velikih ulaganja. Pa grad najvjerojatnije od banke i vjerovnika mora otkupiti novo igralište sa još cca 29 hektara zemlje u Turbini.
7. Nijedan značajan projekt na vidiku.
bać joza
30.4.2013. 18:43
Što se tiče stipendija, tu bi s emoglo puno toga napričati. Današnji studenti očekuju da ih svi tetoše i maze. I za čudo, to je tako. Roditelji daju zadnju kunu kako bi njima bilo ugodno i lijepo živjeti u Zagrebu ili u nekom drugom sveučilišnom gradu. Nažalost, mnogi studenti ne opravdaju takva ulaganja. Treba reći da mnogi dobiju stipendiju, bilo od grada, bilo od županije, bilo državnu. Znam da ju nije lako zaslužiti, no da je mnogi dobivaju i od županije, treba to i priznati. No, koliko studenata radi preko student servisa, koliko žive skromno, koliki paze na svoj buđet. Nažalost, razmazili smo ih, već od osnovne škole kada moraju sve imati pa do fakulteta. U Evropi studenti dižu kredit za svoj studij, pa onda znaju kako će rasporediti svaki euro. Kod nas su definitivno djeca razmažena. Naš narod kaže: "Protegni se koliko je deka dugačka!" Tako to treba reći svakome pa će se uvesti red!

Nikada nisam dobivao džeparac. Nikada se nisam hraniop u školskoj kuhinji. Nikada nisam išao na školske izlete u Kumrovec, Kozaru, Kamensko, Batinu, Petrovu Goru i slična izletnička mjesta moga školovanja. Mama je rekla: "Kada budeš sam zarađivao idi kamo želiš!" Mojim kolegama koji su tada išli na te izlete je danas premnija otići u Zagreb, dok sam ja prpputovao Evropu, Balkan, Sjevernu Ameriku. Da! Kolo sreće se okreće.

Možda je ovaj stav težak i opor, ali vjerujte mi donosi rezultate.
bać joza
30.4.2013. 17:54
Nikada u svojim komentarima nisam nikoga osobno vrijeđao. Upozorio sam Sulejmana Velikog da prestane vrijeđati osobno, no očito čovjek nije dorastao situaciju.

Treba otvoreno reći da se županija trudi učiniti sve što je u okvirima mogućega. Nikoga ne želim braniti niti hvaliti. Očigledno je da se na nivou županije nešto radi. Otvorene su mnoge novoizgrađene škole i sportske dvorane, dobar dio cesta je saniran, dovučen je fakultet u Virovitici, gradi se studentska menza. Možemo mi pričati i ogovarati ali se radi. Naravno, da županija može pomagati određene projekte, ali se ne može baviti biznisom.

Nitko ne okrivljuje gospodina Žagara niti veliča Tomislava Tolušića. Hoće se reći da se radilo u okvirima mogućega. I to je to.
UooH
30.4.2013. 16:02
Ako je sad siromaštvo 47% ako Žagar dođe nedaj bože na vlast biti će minimalno 70%, Tole bi trebao ostati jer boljeg za sad na vidiku nema, žalosno ali je tako.
fitilj
30.4.2013. 15:45
@mirovnjak o tome da je HDZ zločinačka organizacija pisao sam u stotinama komentara i svojim javnim nastupima.

također sam stotinama komentara izrazio mišljenje i ustrvdio da su Jopa, Tole, Kiro, i sijaset iz ešalona onih lupina i lupeža koji su i prije dolaska Račanove koalicije zavađenih rogova u vreći, a posebno poslije propasti Račana i njegove luzerske svite prodefilirali Markovim trgom i Banskim dvorima bile Sanaderove marionete i klimavci, kojima je Sanader u nasljedstvo ostavio svoju zapisničarku.

Dakle nije problem u tome što svi znamo tko su i što su HDZ i lupeži i mangupi iz njihovih redova. To nije sporno i toliko je puta ponavljano i kao što sada vidimo onaj krivokletnik Mladen Bajić je dobio dozvolu da tu i tamo smije procesuirati neke od onih koji su godinama dokazivali da mafija ima državu i naravno u šaci i institucije koje im jedu iz ruke.

No problem je u tome se ni 16 mjeseci nakon što je smjenjen HDZ Ive Sanadera i one njegove gubernatorice i zapisničarke nije ništa promijenilo, nije se smanjila socijalna bijeda, nezaposlenost, iako su tisuće novih stranačkih jurišnika uhljebljene po stranačkom ključu.

Problem je u tome moj mirovnjak što umjesto zapisničarke Jace, i kojekakvih Šukera, Šeksova, Jarnjaka, Hebranga i kako li se sve ne zovu pripadnici Sanaderove hobotnice koja je opljačkala i na prosjački štap dovela ovaj napaćeni narod i državu, sada imamo ništa manjeg nesposobnjakovića Zokija i njegove Pusićke, Liniće, Dragovane, Žagare Smiljanac Čavlovičke i njima slične koji zgrću ogroman novac dok unuka studentica tvog prijatelja plaće jer nema što jesti, a nema što jesti jer stipendija kasni, mama na birou, a tata na minimalcu, i sve to zato što je za sve kriva zločinačka organizacija HDZ i njegovi nasljednici koji su planom 21 na prevaru dobili izbora, i nastavili sa stancanjem 1,4 milijuna siromašnih, a ne otvaranjem novih radnih mjesta, povećanjem dedine mirovine, i programima da tata ne bude na minimalcu, a sve to dok se banda bijelih okovratnika gozbi za 20 kuna, a ima primanja od 30 i 40 tisuća kuna.

U čemu je problem mirovnjak, zar u tome što misli da je dosta da nas kojekakvi lupeži obmnanjuju i cere nam se u lice i lažu kako će nam na pizdarevo biti bolje, a oni u samo mjesec dana bez truda, znoja i muke, neazsluženo strpaju u đep toliko novca koliko bi dedinoj studentici bilo dovoljno da bezbrižno studira cijelu godinu, pa i više.

Daj molim te mirovnjak okani se prodaje muda pod bubrege i svoje priča o čestitim, poštenim, pravednim i socijalno osjetljivim političarima, bilo lokalnim, a najmanje onim metropolskim, veži mačku o rep.
mirovnjak
30.4.2013. 15:01
Bać Joza!
Neću komentirati tvoju milenijsku glupost da onaj tko je 2 mandata vodio županiju nije kriv za siromaštvo njenih građana, to nije vrijedno kpmentara.
Umjesto toga evo jedne današnje istinite priče, a koja je nažalost svakodnevica mladih ljudi u ovoj županiji:
Sjedim s prijateljem na kavi i zvoni mu mobite, s druge strane unuka studentica usput rečeno odlična 4,8 prosjek stipendistica županije.
Zove i plače molli dedu da joj uplati na račun bar 100 kuna jer kaže nemam više bonove zadnji put sam jela jučer za ručak. Stipendija kasni mama na birou tata na minimalcu, jedina nada da ne bude gladna deda i njegova skromna mirovina.
Ovo moj Bać Joza nije izuzetak već pravilo.
No ja volim s tobom polemizirati jer ti otvoreno pokušavaš braniti neobranjivo, za razliku od Karamarka i njegovih glasogovornika na ovom portalu koji zna da HDZ ne mogu oprati ni Sava i Drava skupa, ali se mogu zbuniti birači izjednačavajući u krivnji HDZ-e i njegove političke suparnike.
Za razliku od tebe Karamarko je iskusan obavještajac i policajac pa zna kako, a ovi njegovi poslušnici doslovce to provode na ovom portalu.
mirovnjak
30.4.2013. 13:34
Ja bih molio da oni koji se prepoznaju u mojem pitanju, da to pitanje pročitaju još jednom, a ja ga ponavljam "je li moguće da za ovo sve nije kriv čovjek koji je 8 godina upravljao ovom županijom (dva mandata) od toga njegova stranka 6,5 godina upravljala državom, za tim da za sve ovo nije kriv saborski zastupnik koji odrađuje 4 mandat i ima veća primanja od Žagara, a da je za sve kriv saborski zastupnik koji je do početka 2012 godine bio samo profesor u osnovnim školama Mikleuš i Nova Bukovica"
Kada mi se konkretno odgovori na sva tri dijela pitanja možemo raspravljati o svemu, pa i o tome tko je čiji potrčko Milanovićev ili Karamarkov ili nekog trećeg. Molim da mi se ne stavlja u usta što nisam pisao, laž je da sam napisao da netko nije kriv, već samo pitao tko je koliko kriv.
seljak2
30.4.2013. 12:42
Ne znaš tko je više smjesan, Žagar ili novinari ili SDP .
Dok gosp. Žagar ovdje pljuje po članku u Forbesu da je plačen, s druge strane njegovi stranačke kolege dižu članak u nebesa gdje je iskritizirao gradonačelnike, npr "Ogulin"

SDP-ovo licemjerje, kao šta je i za očekivat od njih
fitilj
30.4.2013. 10:45
@mirovnjak morao bi malo bolje pojasniti tu tvoju teoriju o nevinosti nekoga tko je postao stranački potrćko i dio glasačke mašinerije nesposobne vlasti, a ne istinski zastupnik građanki i građana s čijim je glasovima dospio u sabor.

Ti očigledno neznaš koja je razlika između istinskih zastupnika naroda i stranačkih vojnika, potpuznika i slugana na lancu stranačke stege.

www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/85678-nova-politicka-paradigma-zaustavit-ce-kadroviranje-nesposnobnih-u-sdp-u-i-hdz-u.html
fitilj
30.4.2013. 10:41
@mirovnjak morao bi malo bolje pojasniti tu tvoju teoriju o nevinosti nekoga tko je postao stranački potrćko i dio glasačke mašinerije nesposobne vlasti, a ne istinski zastupnik građanki i građana s čijim je glasovima dospio u sabor.

Ti očigledno neznaš koja je razlika između istinskih zastupnika naroda i stranačkih vojnika, potpuznika i slugana na lancu stranačke stege.
Sulejman veliki
30.4.2013. 6:00
bać joza ni ti, a još manje remetinački likovi koje spominješ nikada niste radili na dobrobit zajednice već pretežito za osobne trbuhe, guzice i džepove, onda za džepove vaši obitelji, pa malo za guzice vladar koji su vas vodili kako bi im se lakše uvukli, a narodu ste davali mrvice. Čak i onima koji vam plješžu. Ostalima batine, tek rijetkima mrkve.

stole123
29.4.2013. 23:20
bać joza pa radili su i drugi na primjer sdpeovci, pomogli su zatvaranju obrta, i masa ljudi bez radnih mjesta zar to nije politika linićeva a sa njom i žagarova, zar povećanje pdvea nije doprinos , radili su i sdpeovci ne samo hdzeovci,
bać joza
29.4.2013. 22:58
Pametnije bi bilo gospodinu da je kvalitetno napravio predizborne plakate, jer njegov predizborni slogan i plana rada zapravo ne znače ništa. Kada niej mogao napraviti predizborne plakate, kako bio on vodio županiju.

Glede siromaštva županije i njezinog stanovništva, nije krivica na županu, nego onima koji bi trebali raditi za dobrobit županije. Znamo koliko je novaca u županiju donijela saborska zastupnica SDP Željka Antunović, saborska zastupnica Petrović, Smiljanac ili Žagar. MOže pričati tko god što hoće, Kiro, Jopa i Tole, uz Šimića iz HSP su nešto radili za županiji. Ostali, niš koristi.
bager
29.4.2013. 21:40
NARODE MOJ!
Remetinac baš i nije tako daleko a svakim danom vidimo kako nam je bilo do prije dvije i pol godine. Pa drug Ivo i njegova ekipa ( ima ih iz Virovitice) žarili su i palili i sad se još pitamo KAKO SU MOGLI? Uživaj sirotinjo.
SAD KAD IMAMO PRILIKE BIRATI IPAK
P O Š T E N E- opet dvojimo.

Narod zaslužuje onakve kakve izabere!

OD MENE NEMA PUNO PAMETNIH ALI, MISLIM DA JE PRAVA UMJETNOST UNIŠTITI OVAKO LIJEPU I BOGATU ZEMLJU. Važno je da im je ruka na novčaniku dok se himna intonira!
Sulejman veliki
29.4.2013. 19:27
Bravo Žagar!
Konačno jedan pametna i iz SDP-a.
dr. evil
29.4.2013. 18:00
Mirovnjak! Pametnom dosta!
fitilj
29.4.2013. 18:00
@dr. evil slažem se i potpisujem sve što si napisao, ali nebi li Kirine i Toletove muljaže i marifetluke trebala rješavati policija, Državno odvjetništvo i nadležne državne inspekcije, a ne smjene na lokalnim izborima?

Nije li krucijalno pitanja nefunkcioniranje pravne države, činjenica da su pravosuđe, policija i državno odvjetništvo u službi predsjednika vodećih parlamentarnih stranaka stranaka, interesnih skupina i lobija, a ne vladavine prava.
mirovnjak
29.4.2013. 17:50
Ja bi prvo par činjenica. Najsiromašnija smo županija 47,5% siromašnih 29,8% više od prosjeka Hrvatske, najmanji BDP, najmanji prosjek plaća, najveća stopa nezaposlenosti, jedina županija bez km suvremene ceste, prometno najizoliranija itd itd.
Ovo su ne pobitne činjenice!
Sada samo pitanje!
Je li moguće da za ovo sve nije kriv čovjek koji je 8 godina upravljao ovom županijom (dva mandata) od toga 6, 5 godina njegova stranka upravljala državom, zatim da za ovo sve nije kriv saborski zastupnik koji odrađuje 4 mandat i ima čak veća primanja od Žagara, a da je za sve kriv saborski zastupnik koji je do početka 2012 godine bio samo profesor u osnovnim školama Mikleuš i Nova Bukovica?
dr. evil
29.4.2013. 17:31
Koliko je uspješan naš župan vidi se po tome da je zaustavio državni novac (nešto manje od 3 mil. kuna) i ne daje ga općinama i gradovima kako je trebao. A na sav glas kudi državu dok ga njegovi poltroni po općinama salijeću da im udijeli što im pripada jer su u dužničkoj gabuli kao i on. Jedino promjena vlasti na lokalnoj razini može da zaustavi propadanje i da na vidjelo izađe javašluk i ovakovo loše ponašanje Roksa i roksića!
Fabijan
29.4.2013. 16:23
Tko vjeruje Forbesu oni su svojevremeno za Hrvatsku napisali da - citat... jedna nestabilna ekonomija postat će breme Uniji, pogoršavajući probleme koji već postoje. Bit će više dugova, više tereta za porezne obveznike EU, više rizika od bankrota zbog pozajmica i više pritiska na ionako silaznu putanju američkih tržišta povezanih s europskima, analizira Forbes. Forbes: Hrvatska je katastrofa koja čeka da se dogodi! > Dalmacija ...
seljak2
29.4.2013. 14:25
naravno da sam za to i djelim misljenje sa tobom ali za njegove izjave samo mogu reci " rugala se sova sjenici "

Nije lako ni meni slusati da neki imaju mjesecne place do 50 000 kn a to je skoro svima nedostizna ukupna bruto godisnja zarada. U zupaniji ne tece med i mlijeko ali se rad vidi, pogotovo u vtc i indsutrijskih zona. Ne znam dal je to sada samo radi izbora ali koliko cujem pogoni se otvaraju samo imam zamjerku da se ne otvaraju i u drugim opcinama. Mislim da je ovdje vtc u cak nepostenoj prednosti ispred drugih opcina ili gradova.
drug
29.4.2013. 14:18
O plaći saborskih zastupnika nije kriv Žagar a da su im ogromne, jesu i bilo u redu da su upola manje. Ali ovdje se radi o apstraktnom prikazu da u županiji teče med i mlijeko a nije tako i uredu je da se iznese druga istina. A prava istina je poput onog trodimenzionalnog grafita u centru Virovitice u kojeg je uloženo neznam koliko novca, koji je imao garanciju postojanosti bar tri godine a već je izbljedio. Zato su promjene nužne da se zaviri u pravo financijsko stanje županije sa "Najboljim županom"
seljak2
29.4.2013. 13:53
Mislim da bi se gosp. Žagar mogao solidizirat sa mnom i pokazat mi kolika je njegova placa ( + odobri, naknade, itd )a ja njemu pokazem svoju placu i neka si skine placu na prosjecnu placu radnika tvina. Prosjecna placa od 5.501 kuna ?!?!?! ko je to vidio zadnji puta ?! Drzava ti uzme skoro sve, pa rezije koje je sdp digao u zadnjih godinu dana i onda jos PDV, pa pdv na zrak, itd. . Pricate o prosjecnim placama a pocetnicki i najtezi posao vam je bio raznasanja papira mjesec danas.


Otide na selo i pitajte one sta najvise zasluzuju i koliko im ostane za prezimit ?!

Pricate bajke, a mozete se skriti iza malih ljudi. I ne, nisam uopce skuzio da je ovo sdp portalfitilj
29.4.2013. 13:07
Mora se priznati da su Tomislav Žagar, ili njegov stručni tim lijepo sročili ovaj "protuoglas" Tomislavu Tolušiću. Samo se nadam da neće piti vodu kod onih koji misle svojom glavom i ne nasjedaju na ovakve jeftine političke štosove i krokodilske suze pripadnika etablišmenta koji već 16 mjeseci puni svoje džepove, dok narodu prodaju muda pod bubrege.


Sve bi bilo za pet kada sve te protu argumente, ili nazovimo to pravim imenom; krokodilske suze nebi ronio netko tko sa svojih 33.653 kuna mjesečnih primanja ne dijeli sudbinu svojih župljana. Sjetimo se koju lovu zgrću: Josip Đakić 40.684 kn., Tomislav Žagar 33.653 kn., Sandra Petrović Jakovina 30.477 kn., Igor Češek 34.403 kn.
www.virovitica.net/bahati-rastrosni-pohlepni-i-besramni/21390/

Sve bi bilo za pet kada sve te protu argumente, nebi dolazili iz redova SDP, stranke koja je predvodnik koaliciji koja je dobila parlamentarne izbore na prevaru, ili točnije rečeno planom 21 koji se je pokazao kao glavni zgoditak za Zokija i njegove potpuznike, ali kao tropa za narod i državu.
www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/85551-zoki-u-zemlji-cudesa-nismo-iznevjerili-narod-i-vladina-politika-nije-dozivjela-neuspjeh.html
www.dnevno.hr/humor/karikature/85505-kad-nas-brod-tone-tone.html
www.dnevno.hr/humor/karikature/72775-gdje-je-nestala-nova-pravednost.html
www.dnevno.hr/humor/karikature/72569-milanovic-skija-u-bolju-buducnost.html
www.dnevno.hr/humor/karikature/75038-nositelj-svih-lista.html


Sve bi bilo za pet kada da Tomislav Žagar ne sjedi u saboru popularno poznatiji pod nazivom kokošinjac koji se je kao i hrvatska vlada u proteklih 16 mjeseci pokazao kao totalni mućak i glasačka mašinerija kukulele koalicije.
www.dnevno.hr/humor/karikature/49928-koko-da-koko-ne.html
www.dnevno.hr/humor/karikature/82924-hrpa-mucaka.html

Kako da nakon 16 mjeseci javašluka i katastrofalnog pada životnog standarda i broja od gotovo milijun i četiri stotine srimašnih građanki i građana u Hrvatskoj vjerujem da je Tomislav Žagar zabrinut za negativne trendove Virovitičko-podravske županije, za propast građevinskog sektora, drvne industrije, poljoprivrede, proizvodnje građevinskih proizvoda, ili da je Tomislav Žagar zabrinut za obrt i malo gospodarstvo kojem umjesto poreznih stimulacija Linić steže omču oko vrata.

Naprosto to ne mogu, osim da isključim mozak i zatvorim oči pred istinom i stvarnošću koja se vidi oko nas na svakom koraku, koju je prepoznao čak i Tomislav Žagar kao rezultat rada SDP-ove gore list, ali u jednoj drugoj, Karlovačkoj županiji, a na čega sam u jednom od komentara upozoravao. dnevno.hr/vijesti/hrvatska/84889-nova-sdp-ova-afera-najbogatija-zupanica-najsiromasnije-zupanije.html
dr. evil
29.4.2013. 11:54
Roks pobijedio samoga sebe!


Još iz kategorije PolitikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.