Sabor: MIP predložio pokretanje kaznenog postupka protiv Kuščevića
Sabor u petak o konačnom prijedlogu Zakona o službenoj statistici
Saborski odbor prihvatio izvješće pučke pravobraniteljice za 2018.
Saborski odbor prihvatio izvješće pučke pravobraniteljice za 2018.
Kina: najranije cjepivo protiv koronavirusa biti dostavljeno na ispitivanja krajem travnja
Samsung se ispričao zbog slučajne obavijesti poslane korisnicima
Amsterdam planira erotski kompleks umjesto Crvene četvrti

  Aktualnosti

Vlada prihvatila izvješće revizije o neučinkovitosti naplate lokalnih prihoda

        09.05.2013.         900 pogleda
Vlada prihvatila izvješće revizije o neučinkovitosti naplate lokalnih prihoda

Vlada je danas dala pozitivno mišljenje na izvješće Državne revizije koja je upozorila na neučinkovitost sustava naplate prihoda jedinica lokane samouprave.  Državna revizija bila je u svih dvadeset županija i Gradu Zagrebu te u 576 gradova i općina i utvrdila da je sustav naplate neučinkovit te da pojedine jedinice ni ne obračunavaju prihode koje bi po zakonu trebale naplatiti, izvijestio je ministar financija Slavko Linić na sjednici Vlade.

"Nemamo ni uređene interne i lokalne akte koji su bitni da se osigura način kontrole obračuna i naplate prihoda. Mnogo je izbjegavanja naplate zbog loše povezanosti državnih i lokalnih tijela, jer se ne izvještava o, primjerice, promjeni koncesionara ili vlasništva nad nekretninama pa se gubi vrijeme", objasnio je Linić.

Upozorio je da se građani u različitim jedinicama time stavljaju u različite pozicije, a da gradovi i općine zbog loše naplate prihoda traže pomoć državnog proračuna, zbog čega je Državni ured za reviziju jedinicama lokalne samouprave izdao čak 2400 preporuka za poboljšavanje sustava naplate prihoda.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

mirovnjak
11.5.2013. 16:50
Nedavno sam se slučajno našao u društvu jednog "PODUZETNIKA" čije se ime i ime njegovih tvrtki nalazi čak 3 puta pri vrhu popisa dužnika poreznoj upravi, a on i njegova obitelj imaju par bijesnih auta i nekoliko kuća, a on komentirajući izbore koji dolaze kaže, kandidiraju se sami nesposobnjakovići i ja ne idem na izbore jer nemam za koga glasati. Za to nam i jest ovako kako jest.
dr. evil
9.5.2013. 23:44
Ne treba biti puno pametan zašto je to tako. Kupuje se socijalni mir i glasači. Hadeze je u tome pravi majstor. Ali svemu dođe kraj!


Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.