Udruga hrvatskih sudaca protiv spajanja ministarstava pravosuđa i uprave
Grbin najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a
Večernji list: Plenković - ostaje većina ministara
Jutarnji list: Vrh SDP-a zazire od Peđe Grbina
HAK: Na graničnim prijelazima moguća čekanja
DHMZ: Sunčano i vruće
Beroš: Moguće nove preporuke HZJZ-a za veća okupljanja, zasad bez zabrana

  Turizam

Više brendirati turističku ponudu Županije i kontinentalnog dijela Hrvatske

        11.11.2014.         904 pogleda
Više brendirati turističku ponudu Županije i kontinentalnog dijela Hrvatske

U Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Virovitica, pod predsjedanjem Alena Fabčić, predsjednika Strukovne grupe, održana je 8. sjednica Strukovne grupe turizma, na kojoj su članovi Strukovne grupe raspravljali o aktualnom stanju u turizmu na području Virovitičko-podravske županije.

Ukupan prihod turizma i ugostiteljstva Virovitičko-podravske županije u 2013. god.
bio je 33,6 mil. kuna što je povećanje u odnosu na prethodnu godinu za 16,2 posto. Ukupni rashodi za isto razdoblje su bili 34,4 mil. kuna što je povećanje za 15,8 posto 
u odnosu na prethodnu godinu. Ukupni prihod u VPŽ bio je navjeći 2005. godine i iznosio je preko 42.5 mil. kuna.

Udio turizma i ugostiteljstva u ukupnom prihodu Virovitičko-podravske županije u 2013. god. je 0,7 posto, a udio turizma i ugostiteljstva u ukupnim rashodima Virovitičko-podravske županije u 2013. god. je 0,91 posto.

U 2013. god. boravilo je 13.732 turista na području Virovitičko podravske županije, što
je povećanje u odnosu na 2012. god. za 12,5 posto, te čini udio od 0,11 posto turista od broja svih turista koji su boravili u Republici Hrvatskoj.

U Virovitičko-podravskoj županiji ostvareno je 0,05 posto od sveukupno ostvarenih noćenja u Hrvatskoj, odnosno 32.406 noćenja, od čega ostvarena noćenja domaćih turista čine 0,50 posto, a ostvarena noćenja stranih turista u županiji, čine 0,01 posto ostvarenih noćenja stranih turista u RH.
2013. god. u odnosu na proteklu 2012. god. ostvareno je povećanje od 10,7 posto noćenja, od čega je broj noćenja domaćih turista povećano za 14,9 posto, a broj noćenja stranih turista smanjen za 2,4 posto.

U 2014. godini nedostatno ostvaren ukupni prihod iz turizma je iz razloga pada kupovne moći stanovništva i loših vremenskih okolnosti (kišnih razdoblja).

Nakon rasprave u kojoj su sudjelovali svi nazočni članovi Strukovne grupe turizma, izrečene su pohvale VPŽ za realizaciju projekta Drava4Joy kojim se popularizira cikloturizam, a povećati će se i turistička potražnja na području VPŽ.

U cilju jačanja turističke tražnje, te povećanja ukupnog prihoda, a time i broja zaposlenih potrebno je dodatno brendirati turističke destinacije na području VPŽ i kontinentalnog dijela na nacionalnoj razini, objediniti turističku ponudu i sadržaj na cijeloj Županiji, kroz domicilno receptivnu turističku agenciju, koristiti iskustva drugih (npr. Austrije, Švicarske, Slovenije), u prezentiranju i plasmanu domicilnih destinacija i sveukupne turističke ponude, proširiti asortiman usluga i povećati broj manifestacija.                                                               

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije TurizamVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.