Udruga hrvatskih sudaca protiv spajanja ministarstava pravosuđa i uprave
Grbin najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a
Večernji list: Plenković - ostaje većina ministara
Jutarnji list: Vrh SDP-a zazire od Peđe Grbina
HAK: Na graničnim prijelazima moguća čekanja
DHMZ: Sunčano i vruće
Beroš: Moguće nove preporuke HZJZ-a za veća okupljanja, zasad bez zabrana

  Virovitica

Virovitičani u redu za kruh

        04.01.2004.         1970 pogleda
Virovitičani u redu za kruh
Snimila: Slavica Bakic-Gazdek VIROVITICA, 4. siječnja – «Ovo je kao točkice i bonovi, samo na drugi način», prokomentirao je novu odluku o radu prodavaonica nedjeljom i blagdanom jedan Virovitičanin, stiješnjen u gužvi koja je u prodavaonici «Mikeš» na Trgu fra Bonifacija Gerbera danas čekala da se oko deset sati ispeku nove količine kruha.
Osim «Mikeša» tijekom siječnja u užem središtu Virovitice dežurna je, odlukom Gradskog poglavarstva, i prodavaonica «Opskrba», najveće virovitičke trgovačke kuće «Trgocentar», dok se preostale tri dežurne prodavaonice nalaze u prigradskim naseljima Milanovac, Korija i Rezovac.
U «Opskrbi» je u nedjelju također bila gužva.
«Prvo je poskupio kruh, a zatim su nam zatvorili prodavaonice», čuo se komentar iz podužega reda u ovoj prodavaonici. Istina, gužva ovdje nije neuobičajena, ali uglavnom se takva slika mogla vidjeti kasno poslijepodne i navečer jer je ova prodavaonica jedina u gradu radnim danom bila otvorena do ponoći, a nedjeljom do 22 sata. Ograničavanje radnog vremena nedjeljom i blagdanom od 8 do 13 sati također ljuti Virovitičane koji misle da je takva odredba o radnom vremenu prodavaonica korak natrag za grad.
U nedjelju prije podne u «Mikešu» je bila i gospodarska inspektorica Ankica Potkonjak. Na «terenu» je bila od sedam sati ujutro i, kaže, sve virovitičke prodavaonice poštuju novu odluku o dežurstvima nedjeljom.
Na natječaj za koncesiju rada nedjeljom javilo se, inače, u Virovitici trideset malih prodavaonica, kojima je Gradsko poglavarstvo rasporedilo dežurstva tijekom cijele godine. Budući da je s obzirom na broj stanovnika dozvoljeno dežurstvo pet prodavaonica, prodavaonice dežurne u siječnju ponovno će «dežurati» u srpnju, one iz veljače u kolovozu itd. (RASPORED RADA PRODAVAONICA NEDJELJOM I BLAGDANOM U 2004. GODINI)
Iz tri velika trgovačka centra – nedavno otvorenog «Kauflanda», Trgocentrovog «Robnog centra» i KTC-a – još uvijek nema najava o otpuštanjima radnika zbog zabrane rada nedjeljom. Prodavači zaposleni u ovim prodavaonicama ne žale mnogo za radom nedjeljom iako će im taj slobodan dan, kažu, smanjiti mjesečne prihode.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ViroviticaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.