Bernardić se nada da sustav neće zakazati i da nema razloga za histeriju
Hrvatska komora dentalne medicine poziva članove da postupaju po uputama za koronavirus
Ministrica socijalne skrbi pridružila se osudama spaljivanja lutke istospolnog para
Vlada osudila paljenje lutaka istospolnog para s djetetom kao fašničkog
Rijeka: Jedan pacijent ima simptome koronavirusa
Prvi oboljeli od koronavirusa ima blaži oblik bolesti
MORH poziva za upis u vojnu evidenciju u 2020. godini

  Prosvjeta

Virovitica dobiva Studentski dom

        28.10.2015.         1437 pogleda
Virovitica dobiva Studentski dom

S ciljem poboljšanja kvalitete života stanovništva, povećanja konkurentnosti Virovitičko-podravske županije te održivog i uravnoteženog razvoja regije temeljenog na znanju, u Virovitici je u planu gradnja Studentskog doma u neposrednoj blizini Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.

Izgradnjom Studentskog doma te stvaranjem kampusa unaprijedit će se obrazovna infrastruktura u Virovitici te će se poboljšati kvaliteta obrazovanja kroz osiguravanje bolje dostupnosti usluga obrazovnih ustanova za veći broj studenata kako iz Županije, tako i iz susjednih županija.

Novi studentski dom bit će suvremeno opremljen, imat će kapacitet od 108 korisnika te će u potpunosti udovoljavati svim pedagoškim standardima. Također, doprinijet će se smanjenju troškova studiranja i povećanju pristupa visokom obrazovanju za redovite studente u nepovoljnom položaju. Time će biti povećani smještajni kapaciteti za potrebe studenata te će se, kroz osiguranu bolju dostupnost usluga obrazovnih ustanova, poboljšati kvaliteta obrazovanja te unaprijediti standard studenata.

Nositelj ovog projekta je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Investicija je vrijedna 16.600.000,00 kn, a sva potrebna projektna i projektno-tehnička dokumentacija je pripremljena. Za pripremu projektno-tehničke dokumentacije Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa dodijelilo je Visokoj školi 96.500,00 kn. U pripremi projektne prijave sudjelovali su Razvojna agencija VIDRA i Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije.

- Iz fondova EU za Republiku Hrvatsku osigurano je preko 900 milijuna kuna za izgradnju studentskih domova. Ta sredstva će dobiti samo 16 institucija, a među njima je i naša Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, za koju je osigurano preko 16 milijuna kuna za gradnju studentskog doma. Nadam se da ćemo kamen temeljac za gradnju jednog od najmodernijih i najljepših domova u ovom dijelu Slavonije položiti već u proljeće sljedeće godine. Time ćemo ujedno završiti priču studentskog kampusa u Virovitici te podići kvalitetu studiranja na razinu kakva je danas u Zagrebu, ali i zemljama EU – rekao je župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić.

Realizacijom ovog projekta Virovitica će dobiti studentski kompleks koji čine Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici, studentski restoran i caffe bar “Škola” te studentski dom.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ProsvjetaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.