Index.hr: Ministar Medved prijetio novinaru Mazzoccu
Pupovac: Srbi su korišteni kao motivacija za potpis
Predsjednica: Sastanak sa Željkom Markić nije bio tajan
Grabar-Kitarović: poljoprivreda mora postati sredstvo blagostanja, a ne siromašenja
Započela sadnja novih stabala u Gradskom parku
Završeno 50. orahavoačko proljeće
Stotinjak planinara na 13. virovitičkim planianrskim susretima

Udruga "Prvi znak" održala 7. redovnu Skupštinu


  Zdravlje           ip           08.11.2017.         361 pogleda
Udruga

Danas je u prostorijama udruge „Prvi znak“ u Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica održana 7. redovna Skupština. Udruga broji devet redovnih članova i dvadeset direktnih korisnika. Dnevni red skupštine sadržavao je osam točaka među kojima su bile i usvajanje dnevnog reda, izbor radnog predsjedništva – zapisničar i 2 ovjerovitelja zapisnika, usvajanje financijskog izvještaja i izvještaja o radu za 2016. godine, usvajanje programa rada udruge za 2018. godinu, izvještaj s konferencije o asistivnoj tehnologiji i komunikaciji, izvještaj s početnog tečaja PECS-a (sustav komunikacije razmjenom slika) i razno.

Udruga je ove godine platila dvodnevni tečaja u Slavonskom Brodu, PECS Basic (sustav komunikacije razmjenom slika). Radi se o knjizi koja je prepuna sličica koje pomažu djeci koja nemaju razvijen verbalan način komuniciranja da sa slikama komuniciraju sa svojom okolinom.

„Pogodan je za svu djecu koja još nemaju funkcionalnu komunikaciju. PECS Basic je cijeli protokol koji je napravljen u zadnjih trideset godina istraživanja. Sastoji se od šest faza, svaka je kompleksnija od one prethodne i dijete bi tu komunikacijsku knjigu trebalo koristiti u svim mogućim trenucima tijekom cijelog dana i nositi je svuda sa sobom, objašnjava predsjednica Udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu “Prvi znak“, Jelena Puzović.

Udruga „Prvi znak“ u 2018. godini planira nastaviti s individualnim radom s korisnicima i savjetovanjem roditelja, odgajatelja i stručnih suradnika u vrtićima, provedba i završetak projekta „Podrška djeci s teškoćama – za njih smo tu“ prijavljenog na natječaj „Svjetlo na zajedničkom putu“ financiranog od strane HEP-a, prijava na natječaje za projekte i donacije koji se odnose na pružatelje socijalnih usluga, djecu s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom te nabavu potrebnih didaktičkih materijala, obilježavanje Svjetskog dana o autizmu projekcijom filmova o životu djece i odraslih s poremećajem autističnog spektra, organizacija edukacija ovisno o potrebama i mogućnostima članova. Planiraju i dalje održavati edukacije za članove, tiskanje priručnika i letaka, sudjelovanje na stručnim skupovima, educirati roditelje. Organizirat će razne radionice za korisnike, stručne skupove za odgajatelje i roditelje. Nastavit će s opremanjem prostora s didaktičkom i senzoričkom opremom. Vođenje dokumentacije i administrativnih poslova, suradnja s Gradskim društvom Crvenog križa Virovitica, Dječjim vrtićem Cvrčak, Centrom za socijalnu skrb Virovitica.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZdravljeOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: