DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Večernji list: U Karlovcu se uselile prve dvije od 10 sirijskih obitelji
Jutarnji list: Dekanica Filozofskog kriva za uzmeniravanje na poslu
Kolakušić na Pantovčaku očekuje plaću od minimalno 70 tisuća kuna
Bernardić: Bilo bi bolje da predsjednički izbori nisu u vrijeme blagdana
Grubišno Polje: Na Sajmu sira 142 izlagača iz 13 hrvatskih županija
Čačić: Narodna stranka - Reformisti podržat će Milanovića

U županijskim središtima poduzetni ostvarili 72 posto ukupnih prihoda i 69 posto neto dobiti


  Gospodarstvo           27.05.2016.         788 pogleda
U županijskim središtima poduzetni ostvarili 72 posto ukupnih prihoda i 69 posto neto dobiti

Udio poduzetnika koji su registrirani u gradovima, sjedištima županija, u broju poduzetnika u RH je 59,5%, u broju zaposlenih 65,2%, u neto dobiti/gubitku 69,5%, a najveći je u ukupnim prihodima, 72,1%. Broj poduzetnika, broj zaposlenih te ukupan prihod promatrano po gradovima – sjedištima županija, očekivano je najveći u Gradu Zagrebu koji je ujedno i županija. Iza poduzetnika Grada Zagreba po brojnosti poduzetnika, zaposlenih i ukupnom prihodu, slijede Split i Rijeka.

Rangiramo li županijska središta prema sva četiri kriterija, Grad Zagreb je prvi (zbroj rangova 4), poduzetnici Rijeke su drugi (zbroj rangova 12), a Splita treći (zbroj rangova 18). Dalje slijede poduzetnici Velike Gorice (zbroj rangova 32), Varaždina (zbroj rangova 35), Karlovca (zbroj rangova 39) i Zadra (zbroj rangova 40). Poduzetnici grada Osijeka visoko su rangirani u odnosu na broj poduzetnika (5), broj zaposlenih (4) i ukupan prihod (4), ali su prema ostvarenoj neto dobiti, među gradovima i općinama RH na 57 mjestu te su prema zbroju navedenih rangiranja na 10. mjestu iza poduzetnika Čakovca (zbroj rangova 50) i Koprivnice (zbroj rangova 60).

Promatrano na razini županijskoga središta, poduzetnici u četiri grada ostvarili su gubitak. Najveći su neto gubitak ostvarili poduzetnici Šibenika, 307,4 milijuna kuna, slijede poduzetnici Virovitice sa 44,9 milijuna kuna, Gospića sa 15,9 milijuna kuna i poduzetnici Slavonskoga Broda s 3,1 milijuna kuna gubitka.

Cijeli tekst: 72% ukupnih prihoda i 69,5% neto dobiti ostvarili poduzetnici u 21 županijskom središtu

Tablica: Udio poduzetnika u županijskim središta u ukupnim rezultatima poduzetnika RH

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: