Đikić: Bude li opuštanja, virus preuzima ritam
Mrsić: Nacionalni stožer Civilne zaštite ostao bez kredibiliteta
Večernji list: Gradit će se kampus gaming industrije u Novskoj
Jutarnji list: U Hrvatskoj oko 16.000 turista iz BiH i Srbije
Do 16 sati u Orahovici glasovao 1524 glasača ili 34,72%
Đikić kod Stankovića: Nemoguće je da nitko od pola milijuna turista nije zaražen
Beroš: Moguće nove preporuke HZJZ-a za veća okupljanja, zasad bez zabrana

  Gospodarstvo

U županijskim središtima poduzetni ostvarili 72 posto ukupnih prihoda i 69 posto neto dobiti

        27.05.2016.         921 pogleda
U županijskim središtima poduzetni ostvarili 72 posto ukupnih prihoda i 69 posto neto dobiti

Udio poduzetnika koji su registrirani u gradovima, sjedištima županija, u broju poduzetnika u RH je 59,5%, u broju zaposlenih 65,2%, u neto dobiti/gubitku 69,5%, a najveći je u ukupnim prihodima, 72,1%. Broj poduzetnika, broj zaposlenih te ukupan prihod promatrano po gradovima – sjedištima županija, očekivano je najveći u Gradu Zagrebu koji je ujedno i županija. Iza poduzetnika Grada Zagreba po brojnosti poduzetnika, zaposlenih i ukupnom prihodu, slijede Split i Rijeka.

Rangiramo li županijska središta prema sva četiri kriterija, Grad Zagreb je prvi (zbroj rangova 4), poduzetnici Rijeke su drugi (zbroj rangova 12), a Splita treći (zbroj rangova 18). Dalje slijede poduzetnici Velike Gorice (zbroj rangova 32), Varaždina (zbroj rangova 35), Karlovca (zbroj rangova 39) i Zadra (zbroj rangova 40). Poduzetnici grada Osijeka visoko su rangirani u odnosu na broj poduzetnika (5), broj zaposlenih (4) i ukupan prihod (4), ali su prema ostvarenoj neto dobiti, među gradovima i općinama RH na 57 mjestu te su prema zbroju navedenih rangiranja na 10. mjestu iza poduzetnika Čakovca (zbroj rangova 50) i Koprivnice (zbroj rangova 60).

Promatrano na razini županijskoga središta, poduzetnici u četiri grada ostvarili su gubitak. Najveći su neto gubitak ostvarili poduzetnici Šibenika, 307,4 milijuna kuna, slijede poduzetnici Virovitice sa 44,9 milijuna kuna, Gospića sa 15,9 milijuna kuna i poduzetnici Slavonskoga Broda s 3,1 milijuna kuna gubitka.

Cijeli tekst: 72% ukupnih prihoda i 69,5% neto dobiti ostvarili poduzetnici u 21 županijskom središtu

Tablica: Udio poduzetnika u županijskim središta u ukupnim rezultatima poduzetnika RH

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.