Milanović: Ovo nije porezna reforma
Marić: Svaku kritiku porezne reforme treba gledati kao pozitivnu
Pametno: Porezi sve kompliciraniji, a njihovo administriranje sve skuplje
Branko Grčić: Nova porezna reforma je skromna
Zeleni poduprli najavljenu mjeru dodatnog poreza na šećer
Kujundžić: Demokratsko je pravo oporbe tražiti opoziv ministara
Vozači, oprez: U parkiranom automobilu izmjerena temperatura od 74 stupnja

U zemlji znanja diplome platili, učilište nisu ni vidjeli


  Crna kronika           Večernji list           29.09.2011.         2645 pogleda
U zemlji znanja diplome platili, učilište nisu ni vidjeli

Nisam bio ni na jednom ispitu, izašao sam samo na maturu. Papire o završenoj prekvalifikaciji za vozača motornih vozila dobio sam za mjesec-dva - rekao je Florijan Baričević iz Sesveta prilikom jučerašnjeg svjedočenja na koprivničkom Općinskom sudu u postupku protiv Dražena Karlovčana, bivšeg ravnatelja đurđevačkog Pučkog otvorenog učilišta, te 18-ero optuženih za zloporabu položaja i ovlasti, pomaganje u kaznenom djelu i poticanje na njega.

Dodao je kako mu je veza za ekspresni završetak škole bio Marijan Kepa, kojem je za to platio 10.500 kuna. Objasnio je kako je on samo ispunio prijavnice za ispite i potpisao ugovor s POU-om, s čije strane je potpis stavila neka mlada žena.

Kako je zapravo sve funkcioniralo, najbolje opisuje trenutak kada nije mogao reći je li imao indeks jer ne zna što je to. Njegov sugrađanin Ivan Pavlović prvo je rekao da je dolazio na neke ispite i položio ih, no tada je odlučio da više neće odgovarati na pitanja jer se protiv njega vodi paralelni postupak za primanje i davanje mita u Zagrebu.

"Što, Koprivnica i Đurđevac nije isto?", samo je jedan od njegovih jučer izrečenih bisera.

Žarko Šuperba iz Šibenika svjedodžbu je dobio u roku godine dana od uplate 48.000 kuna. Novac je uplatio na račun Alena Poljička, kojega optužnica nije obuhvatila, ali očito povezanog s nekim iz POU-a.

- Nisam polagao ispite ni maturu niti znam gdje se nalazi učilište. Nisam ispunjavao ni prijavnice - iskren je bio Šuperba.

Zanimljivo je bilo i svjedočenje Darija Sesvečana iz Virovitice i Zvonke Kovač iz Gole. Oni su planirali pohađati školu, no nikad nisu započeli niti bilo što platili. Oboje su kazali da su informaciju o tome da su školu zapravo uspješno završili dobili tek od policije u istrazi.

Dario Novogradec iz Koprivnice priznao je da je bio samo na maturi i da je svjedodžbu dobio godinu dana od upisa. Prijavnice za ispite potpisao je nakon mature, a sve je, kaže, dogovarao s Karlovčanom.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Vritnos
29.9.2011. 17:46
Pa i to je na neki način ulaganje u školstvo :-)


Još iz kategorije Crna kronikaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: