Ruža Tomašić: hrvatska vlast nesnalažljiva u predsjedanju Vijećem Europske unije
Ćorić: SDP ne zaslužuje povjerenje; Ostojić: SDP će formirati vlast
Sučeljavanje na HTV-u bez čelnika vodećih stranaka i koalicija
Reiner: Skraćivanje radnog vremena ključna je mjera očuvanja radnih mjesta
Reiner: Skraćivanje radnog vremena ključna je mjera očuvanja radnih mjesta
Bernardić: Upute DIP-a skandalozne, kako će oboljeli glasovati
Na području županije nema novozaraženih

  Županija

U OŠ Davorin Trstenjak u Čađavici započela montaža peći na pelete

  radoorahovica.com           24.07.2014.         1190 pogleda
U OŠ Davorin Trstenjak u Čađavici započela montaža peći na pelete

U Osnovnoj školi Davorin Trstenjak u Čađavici jučer je započela montaža peći na pelete. Općina Čađavica 2011. godine nominirala je projekt peći preko Ministarstva regionalnog razvoja i Fonda Europske Unije, i početkom godine isporučena je peć na pelete kotla od 430 KW.

Škola je do sada imala grijanje na plin i kotao star 30 godina, koji je već bio na kraju svoje isplativosti i sigurnosti. S obzirom da je projekt Općine Čađavica prošao na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja, ove godine potpisan je ugovor o darovnici.

Uređen je prostor nove kotlovnice kako bi se prilagodio novoj peći. U suradnji s Virovitičko-podravskom županijom i Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Općina je provela postupak javne nabave i ugovaranje svih projektantskih, građevinskih i montažerskih radova koji su bili potrebni za montiranje peći, jer Ministarstvo je doniralo peć, ali troškove montaže, instalacije i novih pumpi snose Županija i Općina.

Prema sadašnjim izgledima, samo troškovi montaže iznosit će oko 200.000 kuna. Očekuje se da će grijanje na pelete biti 25 posto jeftinije nego grijanje plinom.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

atma
24.7.2014. 22:12
@zigi7darko,

Poznato je da slika govori više od tisuću riječi. Tako i u ovom slučaju, fotografija uz članak sve govori.

Ne želim biti zločest, ali ozbiljno sumnjam da će ovaj "pothvat" sa "jeftinijim" energentom zaživjeti.

I za kraj, nije to ništa, ništa to nije, al` nije da nije.
zigi7darko
24.7.2014. 21:57
@atma,

pa nije to ništa.
Učenici moje supruge su prije dvije godine uselili u novu školu. Vrijednost oko 6 000 000.00 kuna. Već prvi dan nije radilo grijanje. Sad nakon dvije godine još uvijek ne mogu u najhladnijim danima podići temperaturu iznad 17C.

Supruga mi dođe smrznuta sa posla, a djeca obolijevaju. Svi se jako trude da to ne dođe u medije..

Da ne govorim o činjenici da je škola građena za šesdesetak učenika, a sada nakon dvije godine ih ima dvadesetak. Dvije učionice zjape prazne.

He-he, a žena mi je sa učenicima tri puta morala odglumiti program otvaranja, jer, tri su stranke tu željele biti "glavne"!
Riječ je o školi u Osječko-baranjskoj županiji.

Za ne povjerovati, no, stojim iza svake ovdje napisane riječi!
atma
24.7.2014. 21:32
Koja budala može u ovako nešto povjerovati? Pa ovo je nevjerojatno!!! 200.000 kuna samo troškovi montaže!? A gdje su još troškovi crpki, armatura, itd. I onda se očekuje da će grijanje na pelete biti jeftinije nego grijanje plinom!? Kakva nevjerojatna glupost ... pa za te novce koje će ulupati mogli su imati najsuvremeniju plinsku kondenzacijsku kotlovnicu.


Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.