Ruža Tomašić: hrvatska vlast nesnalažljiva u predsjedanju Vijećem Europske unije
Ćorić: SDP ne zaslužuje povjerenje; Ostojić: SDP će formirati vlast
Sučeljavanje na HTV-u bez čelnika vodećih stranaka i koalicija
Reiner: Skraćivanje radnog vremena ključna je mjera očuvanja radnih mjesta
Reiner: Skraćivanje radnog vremena ključna je mjera očuvanja radnih mjesta
Bernardić: Upute DIP-a skandalozne, kako će oboljeli glasovati
Na području županije nema novozaraženih

  Gospodarstvo

U Orahovici održan 4. Sajam vina i kulena

  hgk           02.07.2018.         2298 pogleda
U Orahovici održan 4. Sajam vina i kulena

U Orahovici, na izletištu Jezero, proteklog vikenda održan je 4. Sajam vina i kulena. Sajam je organiziran u sklopu projekta Interreg V - A Hungary - Croatia Co-operation Programme 2014. – 2020. Project: HU-CRO Wine Stories II, koji sufinancira EU.

Ocjenjena su 54 uzorka vina i dodijeljeno je 27 zlatnih, 23 srebrne i 2 brončane medalje, a 2 vina su dobila priznanja. Najbolje ocjenjeno bijelo vino je graševina berbe 2017. Podruma Vineda iz Vukosavljevice, najbolje crno vino je Cabernet sauvignon berbe 2016. također Podruma Vineda, dok je šampion sajma vino graševina berba 2008. Starog podruma iz Slatine.

Predsjednica stručnog povjerenstva za ocjenjivanje vina Ivana Nemet izrazila je zadovoljstvo povećanjem razine kvalitete prezentiranih vina.

Predsjednik stručnog povjerenstva za ocjenjivanje kulena Vladimir Pleša izuzetnim je ocijenio kvalitetu kulena i evidentan trend povećanja proizvodnje kvalitetnog kulena u cijeloj Slavoniji.

Ocjenjena su 24 uzorka kulena, od čega je dodijeljeno 6 zlata, 9 srebra i 9 bronci. Šampionom sajma proglašen je kulen Josipa Ergovića iz Ramanovaca, vice šampion je kulen Darka Rožmarića iz Tenje.

Na svečanosti otvorenja, uz prisustvovanje zamjenika župana Virovitičko-podravske županije Darka Žužaka, govorili su zamjenik gradonačelnice Orahovice Dalibor Fofonjka, koji je otvorio sajam, direktor Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura i dogradonačelnik grada Villanya Emil Tezesa.

Zamjenik gradonačelnice Orahovice Dalibor Fofonjka je naglasio da se sajmom grad pomaže vinogradarima, vinarima i malim poduzetnicima u promociji i plasmanu proizvoda.

Izgradnja kušaone vina, koja se financira sredstvima EU, povećat će se plasman.

Direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura naglasio je kako HGK podržava sve promotivne manifestacije, sajmove i izložbe, pa tako i sajam u Orahovici.

Sajmovi se pozitivno reflektiraju na razvoj gospodarstva i sredine u kojima se održavaju, od gradova i županija do državne razine.

Hrvatska gospodarska komora potiče proizvodnju kvalitetnih proizvoda, a kako bi bili prepoznatljivi na tržištu, dodjeljuje im znakove Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko. Osobito proizvode sa tim znakovima, ali i ostale proizvode, HGK promovira na akciji „Kupujmo hrvatsko“ i kroz ostale svoje aktivnosti, potičući svijest hrvatskih građana da kupovinom hrvatskih proizvoda čuvaju svoja radna mjesta.

Lepeza ovih specifičnih proizvoda, kulena i vina su sjajna promocija ovoga kraja i najbolji poticaj turistima da posjete Orahovicu i ostale turističke destinacije u Virovitičko-podravskoj županiji.

Potvrđena kvaliteta, danas ocjenjivanih proizvoda otvara mogućnost plasmana istih i u trgovačkim lancima, na zadovoljstvo proizvođača i potrošača.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.