Ministarstvo omogućuje školama terensku nastavu u Jasenovcu
Sinčić: Staviti moritorij na uvođenje 5G tehnologije
Predstavnici SPC-a bojkotirali ekumensku molitvu za jedinstvo kršćana
Atifašistička liga: 75 karanfila za žrtve holokausta na Trgu žrtava fašizma
Ministar Kujundžić nema izbora, ili će sam odstupiti ili će ga smijeniti
Bunjac napušta Pernarovu stranku
Odbor za obrazovanje: Promicati radnu definiciju antisemitizma

  Turizam

U Noskovačkoj Dubravi održana prezentacija projekta ”Tri rijeke = Jedan cilj”

  vpz.hr/eg           29.04.2015.         1320 pogleda
U Noskovačkoj Dubravi održana prezentacija projekta ”Tri rijeke = Jedan cilj”

U utorak, 28. travnja, u Informativno edukativnom centru u Noskovačkoj Dubravi održana je prezentacija projekta „Obnova krajobraza i zaštita biološke raznolikosti u okviru suradnje na području prekograničnog Rezervata biosfere“ (akronim projekta: Tri rijeke = Jedan cilj) IPA prekograničnog programa CBC HU-HR 2007-2013.

Na početku konferencije prisutne je u ime organizatora, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, pozdravila ravnateljica Tatjana Arnold Sabo.

IPA prekogranični program Mađarska-Hrvatska 2007-2013 i 2014-2020 predstavio Andras Talos iz Zajedničkog tehničkog tajništvo u Budimpešti, a potom su predstavljene projektne aktivnosti hrvatskih, kao i mađarskih projektnih partnera te logo i web stranica projekta “Tri rijeke = Jedan cilj”.

U projektu vrijednom 930.662,78 eura (sufinanciranje EU iznosi 791.057,34 eura), sudjeluje 6 županijskih Javnih ustanova (Međimurska, Varaždinska, Koprivničko-križevačka, Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska i Vukovarsko srijemska županija) s hrvatske strane, te Nacionalni park Dunav-Drava s mađarske strane.

„Projekt je usmjeren na poboljšanje stanja i uvjeta u zaštićenim područjima, ali i na prezentaciju, promociju i razvoj turizma u zaštićenim dijelovima prirode. Javna ustanova ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije ovim projektom nastavlja s obnovom Informativno edukativnog centra. Ostao nam je podrumski dio, koji će ići u rekonstrukciju te će se djelomično opremiti bioistraživačka stanica u podrumskom dijelu. Obnavljamo i zaštićeni perivoj oko centra i postavljamo parkovnu infrastrukturu kojom bi taj zaštićeni spomenik parkovne arhitekture približili posjetiocima u ovom području“ – naglasila je Tatjana Arnold Sabo.

Konferencija je završila obilaskom Poučne staze Dravi u zagrljaj.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije TurizamVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.