Zeleno-lijeva koalicija: Izađite na izbore, sada napokon imate za koga glasati
Sud časti isključio Josipu Rimac iz HDZ-a
Cappelli: Nema razgovora s onima koji naštimavaju račune
Živi zid: Ministar Ćorić neprijatelj je svakog hrvatskog kućanstva
Demokrati: Ustaški poklič konačno treba trajno zabraniti
VLADA Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog statusa
Vlada: Iz proračunske zalihe 1,1 milijuna za udrugu Palčići

  Prosvjeta

U Mjesecu hrvatske knjige Učenici 1.a razreda O.Š. Eugena Kumičića postali članovima školske knjižnice

        27.10.2014.         1181 pogleda
U Mjesecu hrvatske knjige Učenici 1.a razreda O.Š. Eugena Kumičića postali članovima školske knjižnice

„Knjiga je prijateljica duše“ izreka je poznatog talijanskog esejista i književnoga kritičara Franca Lanza koja izriče važnost čitanja za svaku osobu, a dobro štivo, prijatelj ljudske duše, može se pronaći u svakoj knjižnici pa tako i u školskoj knjižnici u OŠ Eugena Kumičića. Mjesec hrvatske knjige obilježava se svake godine i to u periodu od 15. listopada do 15. studenog te u tom periodu učenici  prvih razreda  postaju članovima školske knjižnice.

U ponedjeljak, 27.listopda knjižničarka Melita Schmitz i knjižničar Luka Balković upoznali su učenike 1.a razreda (učiteljica Anita Jančić Rulj, učitelj Milenko Beneš) sa prostorom knjižnice i sa Pravilnikom knjižnice te su zorno demonstrirali način posudbe knjiga. Čitanje je važno za svakog pojedinca jer razvija rječnik osobe, potiče maštu te ono najvažnije kod ljudi razvija empatiju te se na taj način formira ličnost osobe pa stoga preporučujemo roditeljima da djecu potiču na čitanje, ali da ne čitaju za njih jer im na taj način uskraćuju uživljavanje u književni tekst te sve ostale dobrobiti koje čitanje samo po sebi donosi. Iz tih razloga u našem obrazovnom sustavu na satima hrvatskoga jezika potiče se čitanje kroz obavezne lektirne naslove te izbornu literaturu kako bi se učenici upoznali s najkvalitetnijim književnim djelima primjerenih njihovoj životnoj dobi.

Postoje mnoge izreke koje govori o ljepoti umjetnosti riječi, tj. o čitanju, a sada bismo izdvojili sir Richard Steelea koji kaže: Čitanje je za um ono što je tjelovježba za tijelo  i nemojmo zaboraviti i činjenicu da ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ProsvjetaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.