Jokić: Reforma obrazovanja povećava šanse za širu društvenu promjenu
Ministrica Vučković: Njavro i Rimac nisu na mene utjecale
Plenković: Josipa Rimac i drugi upleteni u aferu trebali bi biti isključeni iz HDZ-a
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Bulj smatra da nisu krivi samo privedeni, nego i politike vlada

  Kultura

U Kazalištu "prebačena" norma

        26.06.2003.         1580 pogleda
U Kazalištu "prebačena" norma
Dodjela knjiga srednjoškolcima...VIROVITICA, 26. lipnja - U sezoni 2002./2003. glumci Kazališta Virovitica odigrat će 227 predstava (141 na gostovanjima i 86 "kod kuće"), od čega šest premijera! Do danas odigrali su 121, a čekaju ih još nastupi na festivalima u Šibeniku, Osijeku, Čakovcu, Zagvozdu i Omišlju, te gostovanja u Vodicama i Primoštenu. Broj festivalskih nastupa time će se zaokružiti na jedanaest!
Sezona je počela u listopadu Shakespearovom "Olujom", a premijerno su odigrane u ovoj sezoni i predstave "Bijeli jelen", "Krčmarica Mirandolina", božićna predstava, "Mikeški kabare" i "Kamenje u njegovim džepovima".
"Vrhunci sezone bili su Nagrada hrvatskog glumišta Drašku Zidaru za ulogu Lisca u predstavi E, moj Pinokio, osamdeset izvedbi Bijelog jelena od premijere u studenome i, naravno, Mikeški kabare koji je u Virovitici izveden deset puta i to pred punim gledalištem", ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare ravnatelj Kazališta Miran Hajoš.
Kazalište je organiziralo i devet gostujućih predstava u Virovitici i to bez većih troškova za gradski ili kazališni proračun jer se radilo o razmjenama predstava s kazalištima iz Hrvatske i Slovenije.
Glumci će, najavio je ravnatelj, na godišnji sredinom srpnja, a u kazalište tada ponovno stižu majstori: počinje treća faza obnove kazališne zgrade! Kao prioritet nametnuo se popravak centralnog grijanja i kotlovnice, prošireno će biti predvorje, a uređivat će i garedroba (za gledatelje i glumce), te sanitarne čvorove.
Za treću fazu obnove za sada je osigurano 300.000 kuna - 150.000 kuna odobrilo je Ministarstvo kulture, 100.000 Grad Virovitica i 50.000 Virovitičko-podravska županija, a još 50.000 kuna očekuje se od sponzora. Do sada se na poziv za potporu odazvao orahovički KIO, koji je donirao svu potrebnu keramiku, OPECO je donirao građevinski materijal, a ROMIĆ-PROMET pijesak u vrijednosti 10.000 kuna.
"Riješili smo još jedan veliki problem - skladište. TRGOCENTAR nam je uz minimalnu naknadu omogućio da koristimo 300 četvornih metara njihovog prostora u kompleksu Palače Pejačević za potrebe skladišta, a tamo ćemo preseliti i radionicu, kako bismo u današnjoj radionici uredili glumačku garderobu", rekao je ravnatelj Hajoš, napominjući da je ugovor na četiri godine i da se nada da će se do tada naći načina da taj prostor Kazalište i kupi.
Na konferenciji za novinare ravnatelj Kazališta je govorio i o pripremi za novu sezonu, a više o svemu što vas zanima o Kazalištu, predstavama, glumcima... možete pronaći na adresi www.kazalistevirovitica.hr

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije KulturaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.