Sabor: U srijedu izjašnjavanje o amandmanima na paket poreznih zakona
Bernardić: Vladina porezna reforma je prodavanje magle i SDP je neće podržati
Vasilić: Pred jedinicama lokalne samouprave vrlo stresno razdoblje
Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo za promicanje dječjih prava
Dugine obitelji traže da se omogući udomiteljstvo istospolnim parovima
Vlada suglasna s HDZ-ovim prijedlogom sniženog PDV-a na elektronske publikacije i mahunarke
Za uzgoj goveda, koza, ovaca i peradi 24 milijuna kuna

Telegram: Može li bolje? Čovjek koji je gradio Tolušićevu kuću: ‘imam sve račune, ali ih ne mogu pokazati’


  Dossier: Tolušić           Telegram           09.05.2019.         3152 pogleda
Telegram: Može li bolje? Čovjek koji je gradio Tolušićevu kuću: ‘imam sve račune, ali ih ne mogu pokazati’

Cijeli tjedan razvlači se afera s kućom ministra Tolušića koju je u ponedjeljak otkrio Telegram, a najzanimljiviji krak priče vodi do Građevinarstva Horvat d.o.o., propulzivne firme iz Noskovačke Dubrave u općini Čađavica, koja je ministru gradila kuću. Kako je otkrio naš istraživački reporter Drago Hedl, ta je tvrtka dobivala unosne poslove u doba dok je današnji ministar poljoprivrede bio župan - piše Telegram.

Tako je 2015. godine župan Tolušić s Građevinarstvom Horvat potpisao ugovor o rekonstrukciji zgrade primarne zaštite u Novoj Bukovici vrijedan 1,5 milijuna kuna. Nešto ranije ugovorena je rekonstrukcija zgrade Informativno-edukativnog centra u Noskovačkoj Dubravi za sedam milijuna kuna, pa radovi na školi u Čađavici za 1,7 milijuna, pa na jednoj područnoj školi za 947.000 kuna, pa prenamjena zgrade u stomatološku ordinaciju za 1,5 milijuna, pa ambulanta za 1,8 milijuna, pa energetska obnova škole za novih 1,1 milijuna i tako dalje.

Gdje je račun za lani izgrađenu kuću?

Nakon što su ti podaci objavljeni u našem tekstu početkom tjedna, Povjerenstvo za sukob interesa najavilo je kako će ispitati vezu između nekadašnjeg župana, danas potpredsjednika Vlade, i tvrtke kojoj je davao milijunske poslove, a onda ju je angažirao na izgradnji svoje kuće. Gospodin Tolušić javnosti je nudio razna opravdanja, no nije objavio račune za obavljene građevinske radove kojima bi odbacio sumnju na malverzacije.

Tomislav Horvat, vlasnik tvrtke Građevinarstvo Horvat, nije istupao otkako je izbila afera, sve do danas, kada je dao nekoliko izjava za Večernji list. Njegova rečenica, izvučena u naslov na stranicama tiskanog izdanja ima potencijal da postane legendarna. Gospodin je izjavio, citiramo: “Imam sve račune za Tolušićevu kuću, ali ne mogu ih sada pokazati. Nisam mu pogodovao”.

Gospodin tvrdi i kako je sve poslove sa Županijom dobio na natječajima i da je sve po pravilima. “Radim od 2004., imam 15 do 20 zaposlenih. Što bih trebao, otpustiti sve te ljude i ne raditi ništa?”, rekao je Horvat Večernjem. Firma Horvat gradnja je, inače, u 2017. godini ostvarila 4,86 milijuna kuna prihoda.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Pametni
10.5.2019. 20:44
Pa , ako se može provjeriti odmah , tko to mora učiniti? Porezna ,USKOK ili netko treći , neka se pokrene istraga i utvrdi , da li ima računa ili nema ?
Sumnja je javno obznanjena !
slavujj
9.5.2019. 22:06
Pametni,jel to misliš ozbiljno ili je neka zahebancija sa "institucijama".Provjeriti da li je nešto plaćeno se može u roku "odmah".Činjenica je da je gospodin sigurno imao novac za plaćanje,a da li je imao potrebu?
Pametni
9.5.2019. 10:25
Pa , mislim da postoje institucije koje to moraju provjeriti.
Ako su ljudi odradili sve korektno , OK. Ako nisu , ako je bilo muljanja , kazna tvrtki i smjena ministara .
Tako da ne
treba nagađati , već utvrditi činjenice te temeljem toga djelovati.
Ovako prozivati i nagađati nije korektno!


Još iz kategorije Dossier: TolušićOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: