HZZO će izdvojiti oko 22,5 milijuna kuna za naknade za samoizolaciju
Milanović: Simbolika Pesaha trajno je nadahnuće čitavome čovječanstvu
Osijek: Laboratorij za kliničku mikrobiologiju prilagođen testovima na koronavirus
Savez samostalnih sindikata: Ne zaboraviti zdravstvene radnike kada kriza prođe
Božinović: E-propusnice zatražilo 28 osoba zaraženih koronavirusom
Plenković: Za sada ne idemo u rebalans nego u preraspodjele proračuna
Sabor: Zakon o praćenju mobitela poslan u drugo čitanje

  Gospodarstvo

Specijalizirani projekt „Kupujmo hrvatsko – hrvatski proizvod za hrvatski turizam“ u Zagrebu

  hgk           09.11.2018.         1719 pogleda
Specijalizirani projekt „Kupujmo hrvatsko – hrvatski proizvod za hrvatski turizam“ u Zagrebu

U Zagrebu je, 6. i 7. studenog 2018. godine, održan dvodnevni specijalizirani projekt akcije „Kupujmo hrvatsko – hrvatski proizvod za hrvatski turizam“ u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, a u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

Na akciji su sudjelovale i svoje proizvode predstavile tri tvrtke iz Virovitičko-podravske županije: Brana iz Virovitice, sa sokovima od voća i povrća, Marinada iz Slatine, s konzerviranim voćem i povrćem i PP Orahovica iz Orahovice, s vinima, orahovačkim lješnjacima, proizvodima od ribe (paštetama, fileima). Izložbene prostore na akciji opremila
je tvrtka Slavonija Expo iz Orahovice.

Svečanost je otvorio Josip Zaher, potpredsjednik HGK za trgovinu i financije, a prisutnima su se obratili i direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić, zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Olivera Majić, pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić i državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković.

„Turizam je izniman generator potrošnje i najbolji prodajni izlog našega gospodarstva. Prosječan turist na hranu i piće dnevno troši dva puta više u odnosu na potrošača izvan sezone. Kada to povežemo s udjelom turizma u BDP-u, jasno je koliki su njegovi pozitivni efekti na gospodarstvo. No, još uvijek nismo napravili dovoljno, u potpunosti iskoristili njegov potencijal. To uključuje i plasiranje hrvatskih proizvoda i usluga primjerice već tijekom izgradnje turističkih, hotelskih, rekreacijskih kapaciteta, ali i plasiranje proizvoda kroz krajnju turističku potrošnju. Kvalitetne proizvode i usluge koji mogu parirati svima u svijetu već itekako imamo,“ rekao je potpredsjednik HGK za trgovinu i financije Josip Zaherpovodom otvorenja specijaliziranoga projekta Kupujmo hrvatsko – hrvatski proizvod za hrvatski turizam, koji okuplja gotovo 90 tvrtki kroz izlaganja i B2B sastanke.

Zvonimir Savić, direktor Sektora za financijske institucije i ekonomske analize HGK održao je izuzetno predavanje na temu „Ekonomska analiza potrošnje hrane i pića u sezoni“.

Održan je i okrugli stol pod nazivom „Primarna prehrambena proizvodnja – prilika za hrvatski turizam“.

Posjetiteljima je predstavljen i projekt Digitalna komora kojim HGK želi pridonijeti povećanju korištenja ICT tehnologija u području pružanja e-usluga na razini cijele države.

Drugi dan poduzetnici su upoznati s mogućnostima brendiranja njihovih proizvoda znakovima Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko na radionici EU bespovratna sredstva za pravo uporabe znakova kvalitete HGK, a održan je i 4. Regionalni forum obiteljskog smještaja za Grad Zagreb.

Komora je za sve izlagače i partnere na ovoj akciji osigurala odaziv najvećih hotelskih lanaca, neovisnih hotela, malih i obiteljskih hotela, ugostitelja i drugih pružatelja usluga u turizmu iz cijele Hrvatske. 

Akciji su se pridružili i ključni predstavnici iz djelatnosti trgovine kao potencijalni distribucijski kanali i tvrtke iz financijskog sektora te drugi ključni dionici.

Cilj projekta bio je educirati i osvijestiti širu javnost o važnosti kupovanja hrvatskih proizvoda te kanaliziranja proizvoda i usluga prema turističkom sektoru kako bi se otvorila mogućnost veće suradnje te sinergijskim učincima povećala konkurentnost hrvatskog gospodarstva i ubrzao gospodarski rast.

Osim sudionika akcije iz Virovitičko-podravske županije su događanjima prisustvovali i sudjelovali predstavnici poslovne zajednice, među kojima i predstavnici Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, predvođeni Milanom Vanđurom, direktorom.

                                                                                             

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.