Zeleno-lijeva koalicija: Izađite na izbore, sada napokon imate za koga glasati
Sud časti isključio Josipu Rimac iz HDZ-a
Cappelli: Nema razgovora s onima koji naštimavaju račune
Živi zid: Ministar Ćorić neprijatelj je svakog hrvatskog kućanstva
Demokrati: Ustaški poklič konačno treba trajno zabraniti
VLADA Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog statusa
Vlada: Iz proračunske zalihe 1,1 milijuna za udrugu Palčići

  Slatina

Slatinčani nerado plaćaju porez na vikendice

  Marinianis/sbg           01.08.2003.         1170 pogleda
Slatinčani nerado plaćaju porez na vikendice
SLATINA, 1. kolovoza - Kućom za odmor smatra se svaka zgrada ili dio zgrade ili stan koji se koriste povremeno ili sezonski, pod uvjetom da u tom objektu postoje osnovne pretpostavke za njegovo korištenje za stanovanje. S takvom definicijom koja bi trebala biti dodana u gradsku odluku o porezima, kako bi se jednostavnije naplaćivao novouvedeni porez na kuće za odmor, suglasilo se danas slatinsko Gradsko poglavarstvo.
Pretpostavke koje treba ispuniti su da do parcele na kojoj se nalazi objekt postoji pristupni put; da ima najmanje 25 četvornih metara uređenog prostora koji se koristi ili se može koristiti za stanovanje, izuzimajući podrumske prostore i prostore za smještaj poljoprivrednih strojeva, alata i opreme i prostora za smještaj poljoprivrednih proizvoda. Objekt treba biti priključen na električnu energiju i u objektu ili neposrednoj blizini treba biti osnovni sanitarni čvor.
Kuća za odmor nije objekt koji je po svojoj namjeni u građevinskom smislu najvećim dijelom predviđen za gospodarsku poljoprivrednu djelatnost i zbog toga ne može služiti za povremeno ili stalno stanovanje.
Ukoliko se radi o kući za odmor, osim poreza, vlasnici ovakvih objekata morat će plaćati i komunalnu naknadu.
Suglasnost Poglavarstva za ove kriterije samo je podloga za izmjenu i nadopunu Odluke o gradskim porezima, što je uvjet da se ovakvi kriteriji i mogu primjenjivati pri razrezu poreza.
U 2002. godine izdano je 82 rješenja o razrezu poreza na kuće za odmor, a platilo je svega osam korisnika. Poslane su 22 opomene, a u Gradsku upravu stigle su 52 žalbe.
Budu li se primijenili novi kriteriji, broj kuća koje će ući u kategoriju kuća za odmor bit će manji od sadašnjega.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije SlatinaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.