Jokić: Reforma obrazovanja povećava šanse za širu društvenu promjenu
Ministrica Vučković: Njavro i Rimac nisu na mene utjecale
Plenković: Josipa Rimac i drugi upleteni u aferu trebali bi biti isključeni iz HDZ-a
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Bulj smatra da nisu krivi samo privedeni, nego i politike vlada

  Gospodarstvo

Sjednica Gospodarskog vijeća HGK-Županijska komora Virovitica

  hgk           08.03.2020.         810 pogleda
Sjednica Gospodarskog vijeća HGK-Županijska komora Virovitica

Pod predsjedanjem predsjednika HGK – ŽK Virovitica Zlatka Pleše, 4. ožujka održana je druga sjednica Gospodarskog vijeća. Sjednici je uz članove Gospodarskog vijeća prisustvovao i zamjenik župana Marijo Klement.

Moderatorica Ane Radović (Media val) dala je kratki uvod o projektu HGK Digitalna komora, pri čemu je istakla da je Digitalna komora informacijsko- komunikacijska platforma za poslovne subjekte, javnu upravu i građane. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Na portalu digitalnakomora.hr tako je potpuno besplatno dostupno sedam e-usluga (e-članice, e-financiranje, e-javne ovlasti, e-gospodarske informacije, e-učenje, e-zakonodavstvo, e-sajmovi i promocija) kojima će se ubrzati međusobna komunikacija i unaprijediti odnosi, digitalizirat će se izdavanje dokumenta za javne ovlasti te će se omogućiti još aktivnije sudjelovanje gospodarstvenika u kreiranju i promjeni zakonodavnog i regulatornog okvira. Kroz projekt Digitalna komora HGK će potencijalne izvore financiranja učiniti dostupnijima te će omogućiti kvalitetniju promociju proizvoda i usluga.

Viši stručni suradnici Centra za digitalnu transformaciju i strateški razvoj HGK Šimun Buzov i Toni Rajšić predstavili su platformu digitalnakomora.hr, a predsjednik Zlatko Pleša pozvao je sve nazočne da se prijave u sustav Digitalne komore koji će im sa ponuđenim uslugama biti od koristi za poslovanje.

Direktorica Kristina Pleša je članovima Gospodarskog vijeća predstavila Izvješće o radu ŽK Virovitica za 2019. godinu te Plan rada ŽK Virovitica za 2020. godinu. Također, prezentirala je niz aktivnosti oko organizacije sajma Viroexpo u koje je uključena ŽK Virovitica.

Zamjenik župana Marijo Klement Virovitičko-podravske županije, osvrtnuo se također na pripreme oko sajma Viroexpo koje idu po planu te konstatirao da generalne zabrane okupljanja u Republici Hrvatskoj nema, a nada se da ih neće ni biti.

Svakodnevno su u kontaktu s Nacionalnim stožerom i za sada je situacija pod kontrolom. Trenutno se radi na izgradnji i opremanju štandova, a ove godine na sajmu ima 600 izlagača i 14.000 m2 vanjskog prostora što je najviše do sada.

Pozvao je sve da posjete ovogodišnji sajam i zabave se uz brojna gospodarska i kulturna događanja u okviru sajma.

Predsjednik ŽK Virovitica pozvao je sve nazočne članove Gospodarskog vijeća na sajam Viroexpo i da 12. ožujka dođu na Gospodarski forum „Republika Njemačka – zemlja partner“ koji će se održati u Gradskom muzeju Virovitica u 15 sati, a na kojem će između ostalog biti prezentirani i primjeri dobre prakse tvrtki koje posluju u Hrvatskoj i u njemačkom su vlasništvu. To su tvrtke Anka d.o.o. Slatina i Sano d.o.o. Popovača.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.