Zeleno-lijeva koalicija: Izađite na izbore, sada napokon imate za koga glasati
Sud časti isključio Josipu Rimac iz HDZ-a
Cappelli: Nema razgovora s onima koji naštimavaju račune
Živi zid: Ministar Ćorić neprijatelj je svakog hrvatskog kućanstva
Demokrati: Ustaški poklič konačno treba trajno zabraniti
VLADA Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog statusa
Vlada: Iz proračunske zalihe 1,1 milijuna za udrugu Palčići

  Gospodarstvo

Sirana u Poduzetničkoj zoni III ?

        09.05.2013.         2390 pogleda
Sirana u Poduzetničkoj zoni III ?

Trgovačko društvo Terra Slavonica d.o.o. iz Virovitice, Trg Ljudevita Patačića 1, zastupana po direktoru Igoru Androviću, podnijelo je zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole za izgradnju SIRANE koja će se graditi u Poduzetničkoj zoni III u Virovitici.

Virovitiko-podravska županija, preko svoje tvrtke Terra Slavonica d.o.o. planira u skoroj budućnosti izgraditi siranu koja bi okupila značajne proizvođače mlijeka s područja Virovitičko-podravske županije i kroz izgradnju, uređenje i opremanje pogona omogućila proizvođačima mlijeka da u suradnji sa županijom prerađuju vlastito mlijeko. Na taj način bi mlijeko i mljekarski proizvodi s područja naše županije postali konkurentniji na tržištu. Cilj ovog projekta je razvijanje i unaprjeđivanje proizvodnje i prerade mlijeka na području Virovitičko-podravske županije.

Plan je napraviti siranu koja će dnevno moći preraditi ukupno 10.000 litara mlijeka, a krajnji proizvodi sirane biti će svježi, meki i tvrdi sir. Otvaranjem sirane osiguralo bi se i desetak novih radnih mjesta. Cilj tehničko-tehnološkog projekta je izgradnja, uređenje i opremanje objekta za preradu mlijeka kapaciteta prerade od 10.000 litara dnevno, koji bi morao imati oko 900m² na dvije etaže.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

mirovnjak
9.5.2013. 17:54
U županiji postoje takvi kapaciteti u Megalisu Starin, Ako treba proširivati onda je trebalo potaknuti vlasnika Megalisa da proširi kapacitete, a ne na području jedne Županije na udaljenosti manjoj od 40 km. stvarati konkurenciju, zaista ne potrebno.
crni
9.5.2013. 16:28
Mogli bi prodavati pod Paški sir !


Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.