Bernardić: Restart koalicija će sama osvojiti stabilnu većinu
HZJZ: Potpise birača ponajprije prikupljati na otvorenome
Stožer ukinuo zabranu rada nedjeljom
Restart: Vlada je prespavala predsjedanje EU-om
DIP: Podatke za izbore birači mogu promijeniti do 24. lipnja
Polovina umirovljenika prima prosječno 1.420 kuna mirovine
Bernardić: Izdaja je nacionalnih interesa da nafta odlazi u mađarske rafinerije

  Zdravstvo

Siniša Brlas u Sarajevu održao izlaganje o mentalnom zdravlju i religioznosti mladih

        29.04.2014.         1327 pogleda
Siniša Brlas u Sarajevu održao izlaganje o mentalnom zdravlju i religioznosti mladih

U 25. I 26. travnja u Sarajevu su održani Treći sarajevski dani psihologije. Ovo je bio jedan od značajnijih stručnih skupova psihologa u široj regiji, a u radu skupa aktivno je sudjelovao i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Profesor Brlas održao je predavanje na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu na kojemu je stručnu javnost upoznao s jedinstvenim projektom „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja“ te je predstavio i četiri publikacije koje je ovaj projekt od 2010. godine do sada iznjedrio. Osim toga, profesor Brlas stručnu je javnost upoznao i s rezultatima istraživanja koje je osobno proveo tijekom 2001. i 2014. godine o tome pomaže li religioznost mentalnom zdravlju mladih.

Nakon gostovanja na Sveučilištu u Pečuhu te na Univerzitetu u Novom Sadu tijekom 2013. godine, Univerzitet u Sarajevu treće je inozemno sveučilište na kojemu je u proteklih godinu dana profesor Brlas imao priliku stručnu javnost upoznati s rezultatima stručnoga rada.

Aktivno sudjelovanje profesora Brlasa na važnim regionalnim skupovima stručnjaka koji se bave problematikom skrbi o mentalnom zdravlju mladih, a osobito izlaganja na inozemnim sveučilištima, pokazatelj su kako se znanja i iskustva domaćih stručnjaka prepoznaju i daleko izvan granica naše zemlje.

Ovim je posljednjim sudjelovanjem profesor Brlas opet dostojno predstavio i Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u kojemu radi, ali isto tako i našu županiju i grad Viroviticu koji su već prepoznati i kao rasadnik kvalitetnih stručnjaka.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZdravstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.