Bernardić: Restart koalicija će sama osvojiti stabilnu većinu
HZJZ: Potpise birača ponajprije prikupljati na otvorenome
Stožer ukinuo zabranu rada nedjeljom
Restart: Vlada je prespavala predsjedanje EU-om
DIP: Podatke za izbore birači mogu promijeniti do 24. lipnja
Polovina umirovljenika prima prosječno 1.420 kuna mirovine
Bernardić: Izdaja je nacionalnih interesa da nafta odlazi u mađarske rafinerije

  Ekologija

Savezu udruga Dravska liga odobren projekt „Drava-Natura 2000“

  Foto Goran Šafarek           23.05.2011.         4929 pogleda
Savezu udruga Dravska liga odobren projekt „Drava-Natura 2000“

Na natječaju Ministarstva kulture Uprave za zaštitu prirode koji je objavio „Javni poziv za prijavu projekata iz područja zaštite prirode u svrhu financiranja iz sredstava Državnog proračuna raspoloživih u 2011. godini namijenjen nevladinim udrugama", Savezu udruga Dravska liga čiji je predsjednik Ivan Grlica, sa sjedište u Varaždinu odobrena je novčana potpora za prijavljeni projekt pod nazivom „Drava-Natura 2000".

Ciljevi projekta su da se potakne razvoj primjerenih sportsko-rekreativnih sadržaja, razvoj održivog turizma i poveže prirodnu baštinu s kulturnom ponudom naselja uz rijeku, te informira javnost o Natura 2000 područjima putem primjera dobre prakse iz EU i provede edukacija djece i mladeži o posebnostima rijeke i prostora uz Dravu. Voditeljica projekta je mr.sc. Jasna Razlog-Grlica. U provedbi projekta sudjeluju Dora Radosavljević dipl.ing (Udruga F.Koščec), Ana Bajsić dipl.ing.(ZEO Nobilis), Ivan Grlica (PD Drava), Alenka Car dipl.ing (JUVž.žup.) i Siniša Golub,dipl.uč.(JU Međ.žup.).

Prirodoslovno društvo „Drava" iz Virovitice je članica Saveza od 2001. godine kada je i osnovana Dravska liga. Cilj Saveza udruga Dravska liga je zaštita rijeke, porječja i pritoka Drave te valorizacija čitavog područja budućeg rezervata biosfere uz tok rijeka Drave, Mure i Dunava. Udruge okupljene u Savezu rade na promicanju zaštite krajolika, ekosustava, biljnog, životinjskog svijeta i bioraznolikosti, kulturno-povijesnih vrijednosti i općenito na zaštiti rijeke Drave.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije EkologijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.