Malo pritužbi na kršenje izborne šutnje u Hrvatskoj
Stožer: 86 novih slučajeva u protekla 24 sata
Prijatelji životinja protiv prodaje živih riba i rakova u supermarketima
Algebra postaje prvo privatno sveučilište u području tehničkih znanosti u Hrvatskoj
Ponosni Zagreb održao prosvjednu biciklističku vožnju
U inozemstvu se glasuje bez dojava o nepravilnostima
Na području županije nema novozaraženih

  Gospodarstvo

Sastanak knjigovođa u HGK: predlažemo inspekcijama preventivan nastup s rokom otklanjanja nedostataka, a tek onda sankcije ako su potrebne

  hgk           16.04.2018.         2218 pogleda
Sastanak knjigovođa u HGK: predlažemo inspekcijama preventivan nastup s rokom otklanjanja nedostataka, a tek onda sankcije ako su potrebne

U HGK – Županijskoj komori Virovitica, 13. travnja, održan je radni sastanak članica HGK iz područja računovodstvenih, knjigovodstvenih i revizijskih djelatnosti. Tema sastanka je bila izvješće s radne sjednice Udruženja računovođa pri Središnjici HGK, održane 23. ožujka 2018. godine u Zagrebu.

Nakon rasprave doneseni su slijedeći zaključci:
- predlaže se da se edukacije o aktualnim propisima i temama održavaju u HGK –
Županijskoj komori Virovitica jer je to najracionalnije za članice (nema putovanja u
udaljena središta, niti cjelodnevnog izostanka s posla)
- uputi dopis inspekcijama u cilju njihovog transparentnijeg i unificiranog djelovanja
na cijelom području Hrvatske i prema svim članicama
- predlaže se da nastup inspekcija bude preventivan – kojim bi se ukazalo na uočene
nedostatke s rokom otklanjanja istih, a potom da inspekcije sankcioniraju ako nedostaci
nisu otklonjeni
- da inspekcije prema zakonskim propisima najave vrijeme dolaska i predmet nadzora.

Na inicijalnoj sjednici predstavljanja strukovnog Udruženja računovođa u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu, 23. ožujka 2018. godine, prisustvovalo je četrdesetak predstavnika članica iz djelatnosti M69.20 iz cijele Hrvatske, od kojih je bilo pet predstavnika iz Virovitičko-podravske županije.

Martina Buhin, poslovna tajnica Udruženja računovođa pri HGK, na sjednici je uvodno upoznala nazočne s točkama dnevnog reda koji je bio predstavljanje modela djelovanja Udruženja, prijedlog termina plenarne sjednice i prijedlog osnivanja i modela tijela Udruženja, u kojem pravo glasa i pravo biranja imaju isključivo članice.

Mogući oblici djelovanja u budućnosti rada Udruženja su strukovne grupe.

Datum javne objave Poziva je 30. travnja 2018. godine, a datum održavanja plenarne sjednice Udruženja je 30. svibnja 2018. godine.

Dostupna je web stranica Udruženja na kojoj će se objavljivati sve značajne informacije iz ove djelatnosti, a članice sve upite mogu slati na e-mail: udruzenjeracunovodja@hgk.hr.

Primarni ciljevi i zadaci Udruženja računovođa pri HGK su: podrška u dijalogu s državom, institucijama, zakonodavnim tijelima i javnom upravom, na nacionalnoj razini organizirati javne rasprave članica iz struke, sintetizirati pitanja i problematiku od iznimnog značaja za trenutne tržišne i poslovne uvjete, lobiranje za interese članica i djelovati u njihovom najboljem interesu.

HGK se vidi kao mjesto dijaloga, moderator komunikacije, neutralan čimbenik sa snažnom polugom da u dugoročnoj suradnji ujedini mišljenja struke i stvori kreativnu platformu za rješavanje i stvaranje dobrih poslovnih praksi i pomoć tržištu.

 Sastanku su bile nazočne dvadeset i dvije članice iz djelatnosti računovodstvenih, knjigovodstvenih i revizijskih djelatnosti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.