Index.hr: Ministar Medved prijetio novinaru Mazzoccu
Pupovac: Srbi su korišteni kao motivacija za potpis
Predsjednica: Sastanak sa Željkom Markić nije bio tajan
Grabar-Kitarović: poljoprivreda mora postati sredstvo blagostanja, a ne siromašenja
Započela sadnja novih stabala u Gradskom parku
Završeno 50. orahavoačko proljeće
Stotinjak planinara na 13. virovitičkim planianrskim susretima

Sajam poslova 2017. okupio 45 poslodavaca od koji 38 iz realnog sektora


  Gospodarstvo           vpž/foto Kristijan Toplak           21.10.2017.         628 pogleda
Sajam poslova 2017. okupio 45 poslodavaca od koji 38 iz realnog sektora

Desetu godinu za redom Hrvatski zavod za zapošljavanje uz partnera Hrvatsku gospodarsku komoru Županijsku komoru Virovitica i Hrvatsku obrtničku komoru, Obrtničku komoru Virovitičko podravske županije organizirao je Sajam poslova. Ove godine je domaćin bio Restoran Lord u Virovitici koji je okupio 45 poslodavaca od čega je njih 38 bilo iz realnog sektora, a jubilarni 10. sajam poslova otvorio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

„Na području Virovitičko-podravske županije imamo veliku potražnju za kvalitetnim i dobrim djelatnicama. Virovitičko-podravska županija će u suradnju s Obrtničkom komorom VPŽ sufinancirati deficitarna zanimanja kako je to bilo i prošlih godina. Osim toga, Visoka škola je uvela Studij računarstva, jer postoji velika potreba za IT stručnjacima, kako bi oni u budućnosti našli svoju budućnost. Osim toga, uz već postojeći Poduzetnički inkubator u Virovitici, gradit ćemo tri nova, u Slatini, Orahovici i Pitomači. S novim inkubatorima, budući poduzetnici će dobiti poduzetnički prostor, savjetodavne usluge, a uz pomoć naših razvojnih agencija, ti poduzetnici će moći aplicirati na fondove Europske unije i to je naša zadaća. Već dugi niz godina, naša županija bilježi suficit u vanjsko-trgovinskoj razmjeni, smanjuje se stopa nezaposlenosti. Vidljivi su pozitivni pomaci. Svi oni koji su poslom otišli u inozemstvo, pozivamo da se vrate u Hrvatsku, kako bi s tim iskustvom stvarali još bolje i kvalitetnije poduzetničko okruženje u Hrvatskoj“, rekao je Andrović.

Prema riječima v.d. predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područnog ureda Virovitica Lahorke Weiss, trenutno su na području Virovitičko-podravske županije, najtraženiji djelatnici iz građevinskog, metalnog i iz drvno-prerađivačkog sektora, a evidentiran je i deficit za ugostiteljskim zanimanjima.

Sajam poslova ima za cilj omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje na tržištu rada i ojačati partnerstvo za zapošljavanje svih aktera koji na bilo koji način sudjeluju u razvoju regionalnog tržišta rada. Hrvatski zavod za zapošljavanje je vodeći sudionik u razvoju hrvatskog tržišta rada, poglavito u objedinjavanju cjelokupne ponude i potražnje rada da bi se postigla puna zaposlenost. Svojom aktivnom politikom zapošljavanja uvelike pridonosi rastu zapošljavanja, a zasigurno je jedna od ozbiljnijih mjera i Sajam poslova, na kojem smo se danas okupili“, rekla je Lahorka Weiss.

Nazočnima se obratio i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin koji je istaknuo.“Grad Virovitica ima svoj gospodarski program koji se očekuje kroz osiguravanje zemljišta u gospodarskim zonama već od 1 kn/m², oslobađanje odnosno smanjenje plaćanja komunalnog doprinosa i komunalne naknade za proizvodne pogone odnosno djelatnosti… Osnovali smo Razvojnu agenciju VTA koja već sada u velikoj mjeri piše projekte za poduzetnike, izdajemo dozvole u rekordnom roku u Hrvatskoj… U isto vrijeme očekujemo od države da dodatno rastereti poduzetnike kako bi oni mogli podići plaće te se stvorili preduvjeti za povratak ljudi koji su se proteklih nekoliko godine odselili u ostale zemlje Europske unije“.

Kroz sve ove godine, Sajam poslova se iskristalizirao kao mjesto na kojem se mogu ostvariti prvi kontakti poslodavaca i onih koji traže posao, a mnogi takvi susreti, na kraju su i urodili poslovnom suradnjom.

Sajam poslova pruža mogućnost uvida u ponudu znanja i sposobnosti trenutno raspoložive radne snage; omogućava ostvarivanje kontakata s velikim brojem nezaposlenih osoba koje traže svoju priliku za zaposlenje; omogućava prikupljanje životopisa ili obrazaca o kvalifikacijama i radnim iskustvima kandidata; omogućava regrutiranje zaposlenika čija znanja i sposobnosti odgovaraju području rada kojim se bavi vaša tvrtka/obrt; daje priliku razmijeniti iskustva s ostalim poslodavcima na Sajmu; omogućuje da na jednom mjestu dobijete sve potrebne informacije od institucija – partnera (HGK, HOK, razvojne agencije, poduzetnički centri, ustanove za obrazovanje odraslih itd.)

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: