Jokić: Reforma obrazovanja povećava šanse za širu društvenu promjenu
Ministrica Vučković: Njavro i Rimac nisu na mene utjecale
Plenković: Josipa Rimac i drugi upleteni u aferu trebali bi biti isključeni iz HDZ-a
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Bulj smatra da nisu krivi samo privedeni, nego i politike vlada

  Dossier Bolnica

Ravnateljica bolnice Mirjana Peček za ICV: Nakon godine dana rukovođenja bolnicom imamo iskazane pozitivne financijske rezultate

  icv.hr           28.04.2017.         5274 pogleda
Ravnateljica bolnice Mirjana Peček za ICV: Nakon godine dana rukovođenja bolnicom imamo iskazane pozitivne financijske rezultate

Ravnateljica Opće bolnice Mirjana Peček nedostupna je ovih dana za novinare, ali je u povodu godišnjice dolaska na ravnateljsko mjesto (27. travnja) razgovarala za ICV. Aktualne teme - diskriminirajuća odluka o načinu parkiranja unutar bolničkog kruga i pozivi na informativne razgovore zbog fejzbuk komentara se ne spominju, ali se „osvrnula i na najvažnije događaje i projekte koji su obilježili njen dosadašnji rad“.

„Došla sam u Opću bolnicu Virovitica prije godinu dana s namjerom da njezini zaposlenici i svi stanovnici Virovitičko-podravske županije budu zadovoljni i da im je zdravstvena zaštita što dostupnija, da se neki odjeli koji su bili zatvoreni što prije otvore i da svi zajedno budemo zadovoljni. Ono što je svakako važno napomenuti jest i činjenica da je virovitička bolnica u suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA prijavila projekt vrijedan 50 milijuna kuna i s tim projektom ćemo opremiti operacijske sale s centralnom sterilizacijom i jedinicom intenzivnog liječenja kao i dnevne bolnice, čime će kvaliteta zdravstvenih usluga biti znatno veća, a znatno će se skratiti i boravak naših pacijenata u bolnici. Idemo prema Europi, prema europskim standardima, težimo tome da stanovnici naše županije što kraće borave u bolnici, da u isto vrijeme dobiju što kvalitetniju uslugu i budu što zadovoljniji“.

U utorak, 2. svibnja, u vijećnici Virovitičko-podravske županije bit će održana početna konferencija projekta“Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica OB Virovitica” u sklopu poziva “Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama”. Riječ je projektu vrijednom 50 milijuna kuna, jednom od najvećih agencije Vidra i Virovitičko-podravske županije.

„Virovitička bolnica je bila među prvima koja je predala cjelokupnu dokumentaciju za projekt koji se sastoji od tri modula. Modul I. – opremanje operacijskog bloka, centralne sterilizacije i jedinice intenzivnog liječenja sa sobom za buđenje u vrijednosti 20.095.340 kuna; Modul II. – opremanje dnevnih bolnica u vrijednosti 6.575.187,50 kuna; Modul 3 – izgradnja i dogradnja Aneksa B1, odnosno nove zgrade površine 2040 metara kvadratnih u iznosu od 22.294.809,61 kuna. Ovom prilikom zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ostvarenju ovog projekta, posebno Razvojnoj agenciji VIDRA koja je aplicirala projekt na čelu s ravnateljicom Eminom Kovač, njenom zamjenicom Nedom Martić i cijelom njihovu timu, kao i članovima našeg bolničkog projektnog tima. Najveća hvala Tomislavu Tolušiću, bivšem ministru regionalnog razvoja i europskih fondova, a sadašnjem ministru poljoprivrede, na nemjerljivom doprinosu u realizaciji ovog projekta. Hvala i Tomislavu Petricu, ravnatelju SAFU-a, kao i saborskom zastupniku Josipu Đakiću, obnašateljici dužnosti župana Sanji Bošnjak te predsjedniku Upravnog vijeća OB Virovitica Igoru Androviću“, rekla je ravnateljica Peček.

Zaposlenicima virovitičke bolnice isplaćuje se plaća do 10. u mjesecu, dobili su božićnicu, dobit će i regres, a sve aktivnosti su usmjerene kako bi svi zaposlenici bili zadovoljni. Opća bolnica Virovitica zapošljava 652 radnika i uz sav uloženi trud i napore, zajedno s podrškom Upravnog vijeća bolnice i Virovitičko-podravske županije kao osnivača, gotovo je nemoguće postići da baš svi budu zadovoljni.

Govorila je i o financijskom poslovanju.

Velika mi je čast i zadovoljstvo što mogu naglasiti da nakon godine dana rukovođenja bolnicom imamo iskazane pozitivne financijske rezultate. Svake treće srijede u mjesecu svi ravnatelji županijskih bolnica imaju sastanak u Ministarstvu zdravstva vezano uz financijsko poslovanje bolnica. Na posljednjem sastanku koji je održan 19. travnja, a na kojemu su nazočili i predsjednici UV bolnica bili su prezentirani rezultati poslovanja bolnica i zadovoljstvo mi je što iskazani rezultati poslovanja OB Virovitica imaju pozitivan predznak. Nadam se da će ovo pozitivno poslovanje biti vjetar u leđa da svi zajedno radimo još bolje kako bismo i u budućnosti bili pozitivan primjer i istaknuli se kao jaka regionalna bolnica.
Bitno je istaknuti kako je bolnica ostvarila pozitivan financijski rezultat od 200.851 kn za ožujak 2017. godine, a u istom razdoblju prošle godine bilježila je negativno financijsko poslovanje od 780.732 kuna.
Naša Uprava sukladno uputama Ministarstva zdravstva nastavit će i dalje racionalizirati poslovanje i iznaći dodatne mogućnosti koje će pomoći u stabilizaciji pozitivnog poslovanja na način da se zadrži standard i kvaliteta zdravstvene zaštite – zaključila je ravnateljica OB Virovitica Mirjana Peček u razgovoru za ICV.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier BolnicaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.