Zeleno-lijeva koalicija: Izađite na izbore, sada napokon imate za koga glasati
Sud časti isključio Josipu Rimac iz HDZ-a
Cappelli: Nema razgovora s onima koji naštimavaju račune
Živi zid: Ministar Ćorić neprijatelj je svakog hrvatskog kućanstva
Demokrati: Ustaški poklič konačno treba trajno zabraniti
VLADA Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog statusa
Vlada: Iz proračunske zalihe 1,1 milijuna za udrugu Palčići

  Aktualnosti

Pučka pravobraniteljica obilazi Virovitičko-podravsku županiju, pritužbe se primaju u Virovitici i Slatini

  vn           07.04.2019.         1919 pogleda
Pučka pravobraniteljica obilazi Virovitičko-podravsku županiju, pritužbe se primaju u Virovitici i Slatini

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa suradnicima će 9. i 10. travnja boraviti u Virovitičko-podravskoj županiji i susrest će se s građanima, predstavnicima organizacija civilnog društva i predstavnicima tijela javne vlasti.

Građani koji smatraju da su im ugrožena ili povrijeđena ljudska prava moći će porazgovarati sa savjetnicima pravobraniteljice te im osobno uložiti pritužbu na postupanje pojedinih tijela ili pravnih osoba. Savjetnici će primati građane 9. travnja od 10 do 12 sati u Virovitici u maloj sali u Gradskoj upravi (Trg kralja Zvonimira 1, 33 000 Virovitica), a u Slatini od 13 do 15 sati u prostorijama Hrvatskog doma Slatina (Braće Radića 3, Slatina). Primanje pritužbi nije otvoreno za javnost.

Neravnomjernost regionalnog razvoja Hrvatske lako je uočljiva baš u Virovitičko-podravskoj županiji. U 2016. godini, primjerice, BDP po stanovniku Virovitičko-podravske županije iznosio je tek 55,3% nacionalnog prosjeka, te je bio tri puta manji od BDP-a Grada Zagreba. Čak trećina stanovništva izložena je riziku od siromaštva, dok u pojedinim njenim općinama poput Voćina ta stopa doseže i 75%. Uz nepovoljne demografske trendove, siromaštvo i slaba prometna povezanost produbljuju probleme građana, a nedostupnost zdravstvenih i socijalnih usluga samo su neke od prepreka s kojima se građani suočavaju u svom svakodnevnom životu.

Na teškoće kojima su građani Hrvatske izloženi zbog nejednakog regionalnog razvoja, pučka pravobraniteljica kontinuirano upozorava u svojim izvješćima, između ostalog i temeljem informacija prikupljenima neposrednim terenskim radom.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.