HDZ: Pernar neodgovoran prema hrvatskim građanima
Župan Anušić: Strože mjere za one koji se okupljaju u grupama
Documenta poziva na solidarnost i zajedništvo u borbi s koronavirusom
SDP-ovi gradonačelnici predstavili mjere za pomoć građanima i gospodarstvu
Ukupno 1126 zaraženih, sljedeća dva i pol do tri tjedna kritično razdoblje
Ne nasjedajte na zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu
SSSH poziva Vladu da skraćivanjem radnog vremena spasi radna mjesta

  Prosvjeta

Projekti ICT4SCF i KFT predstavljeni ravnateljima škola Vukovarsko-srijemske županije

        08.11.2014.         704 pogleda
Projekti ICT4SCF i KFT predstavljeni ravnateljima škola  Vukovarsko-srijemske županije

Voditeljica projekata Melita Schmitz iz Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine 7. studenog predstavila je u Vukovaru na  Županijskom stručnom vijeću ravnatelja škola Vukovarsko-srijemske županije projekte koji su sufinancirani sredstvima Europske unije i osnivača škola.

Prvi projekt koji je prestvaljen sufinanciran je sredstvima EU-a iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost (ICR4SCF) u vrijednosti od 204.224,23 eura u kojem su se razvila četiri informatička kurikula temeljena na ishodima učenja formuliranih i usklađenih sa stvarnim potrebama tržišta rada te prema željama učenika i nastavnika nastavnoga predmeta informatike. U projektu su sudjelovale tri osnovne škole iz Zagreba: OŠ D. Cesarića, OŠ I. Granđe, OŠ O. Ivekovića, srednja strukovna škola: Grafička škola u Zagrebu i slatinska osnovna škola OŠ E. Kumičića iz Slatine.

Tako su se u sklopu izvananastavne aktivnosti nazvane Od bita do robota razvijale kompetencije Wordpressa, Inkscapea, Robotike i Logo programskoga jezika, a u svrhu implementacije kurikula nabavljena je informatička oprema s čime su stvoreni uvjeti za digitalizaciju i modernizaciju  nastavnoga procesa u partnerskim školama te je postavljen e portal za učenje na daljinu (www.e-skola.com.hr) i napisan je priručnika pod nazivom Od bita do robota koji se može preuzeti na portalu, a namijenjen je nastavnicima informatike kao i svima onima koji žele proširiti svoja znanja s toga područja .

Drugi predstavljeni projekt je projekt sufinanciran sredstvima EU-a iz IPA prekograničnoga programa Mađarska-Hrvatska i sredstvima Virovitičko-podravske županije kao i Republike Mađarske pod nazivom Znanjem i prijateljstvom za bolje sutra (KFT), a projekt je vrijedan 230.227,10 eura. Partnerstvo je ostvareno između OŠ Eugena Kumičića iz Slatine i OŠ T.S Lantos iz Szigetvara, a partneri će razviti dva kurikula s područja ekologije kao i integracije djece s poteškoćama u razvoju u redovne razredne odjele. Naravno, pripremit će se i materijalni uvjeti za implementaciju kurikula pa će tako OŠ E. Kumičića sagraditi učionice od stotinjak kvadratnih metara te će ih se opremiti namještajem kao i didaktičkom i laboratorijskom opremom za učenike i literaturom za nastavnike dok će mađarski partner nabaviti prenosive tribine za nogometno igralište u dvorištu škole, nabavit će didaktičku i sportsku opremu za učenike, kao i potrebne laboratorijske potrepštine za eko-program.

Profesorica Schmitz pozvala je sve sudionike skupa  da se prijavljuju na otvorene natječaje u kojima su škole prihvatljivi potencijalni partneri te ih je uputila na važne institucije koje provode natječaje strukturnih fondova.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ProsvjetaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.