22 nova slučaja zaraze koronavirusom, preminula peta žrtva
Peta žrtva koronavirusa u Hrvatskoj je iz Karlovca
Utvrđeno 865 slučajeva kršenja samoizolacije
Pismo dječjoj pravobraniteljici: Djeca su preopterećena nastavom na daljinu
Plenković: Odluke Stožera po zakonu i primjereno naravi pogibelji koja nam prijeti
Plenković: Kriza gora od one 2008. slijede novi paketi pomoći gospodarstvu
Inspektorat: Pamučne perive maske ne smiju se oglašavati kao zaštitne maske

  Prosvjeta

Projekt “Shema školskog voća i povrća” u OŠ V. Nazora Nova Bukovica

  os-vnazora-novabukovica.skole.hr           05.11.2014.         1003 pogleda
Projekt “Shema školskog voća i povrća” u OŠ V. Nazora Nova Bukovica

Projekt Shema školskog voća i povrća od ove se školske godine provodi u svim razredima osnovne škole. U skladu s planiranim projektnim aktivnostima učenici škole O.Š Vladimir Nazor iz Nove Bukovice sudjelovali su u predavanjima Savjetodavne službe iz Slatine i Udruge Balans iz Osijeka, nutricionističkog savjetovališta.

Cilj ovoga projekta je oblikovanje prehrambenih navika djece i ograničavanje unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli kako bi se spriječila debljina i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom te omogućavanje školskoj djeci dodatnog obroka svježeg voća ili povrća.

Učenici svih razreda škole danas su poslušali nekoliko zanimljivih predavanja organiziranih od strane Savjetodavne službe Slatina i udruge Balans iz Osijeka.

Tihana Bišćan, viša stručna savjetnica, govorila je o ekološkom i integrativnom uzgoju voća i povrća, o kvaliteti, nutritivnim svojstvima i općenitim vrijednostima ekološki uzgojenih namirnica za razliku od hrane koju uobičajeno konzumiramo, a tretirana je različitim kemijskim sredstvima.

Blaženka Mozer, viša stručna savjetnica, upoznala je učenike s pravilnim načinom sadnje voćaka te ih u teoriji pripremila za sadnju lijeske čiju će sadnicu škola dobiti sljedećih dana.

Učenici su imali prilike upoznati se i s predavanjem osječke udruge Balans o zdravoj i pravilnoj ishrani, Maje Gradinjan, nutricionistkinje i Hrvoje Centnera, osobnog trenera, a koji su u svojoj prezentaciji još jednom djeci ukazali na važnost tjelesnog kretanja i vježbanja.

Osim provođenja edukacija djece o poljoprivredi i zdravim prehrambenim navikama u okviru Sheme školskog voća i povrća provodit će se sljedeće prateće mjere: organiziranje satova degustacije, postavljanje i održavanje nastave u vrtu, organiziranje posjeta poljoprivrednim gospodarstvima i slične aktivnosti za povezivanje djece s poljoprivredom, pitanjima zaštite okoliša u vezi s proizvodnjom, distribucijom i potrošnjom voća i povrća poticanje distribucije voća i povrća u skladu sa ciljevima Sheme školskog voća i povrća.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ProsvjetaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.