Udruga hrvatskih sudaca protiv spajanja ministarstava pravosuđa i uprave
Grbin najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a
Večernji list: Plenković - ostaje većina ministara
Jutarnji list: Vrh SDP-a zazire od Peđe Grbina
HAK: Na graničnim prijelazima moguća čekanja
DHMZ: Sunčano i vruće
Beroš: Moguće nove preporuke HZJZ-a za veća okupljanja, zasad bez zabrana

  Zdravlje

Predstavljeno novo izdanje vodiča „Iskoristi dan...

        15.12.2012.         909 pogleda
Predstavljeno novo izdanje vodiča „Iskoristi dan...

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti u petak, 14. prosinca 2012. godine u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije predstavljeno je novo izdanje vodiča za pomoć u osmišljavanju slobodnog vremena djece i mladih „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji". Ovo je četvrto, izmijenjeno i dopunjeno izdanje koje na više od 200 stranica vodi djecu i mlade kroz raznolike aktivnosti (društvene, vjerske, sportske i ostale) koje su mladima dostupne u gradovima i općinama na cjelokupnom području Virovitičko-podravske županije.

Uz prigodno predstavljanje vodič je podijeljen ciljano, kao i svake godine do sada, učenicima prvoga razreda svih srednjih škola u Virovitičko-podravskoj županiji. Na predstavljanju su nazočne s ciljem i svrhom ovoga projekta upoznali njegovi autori: mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. pedagoginja koja je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti u Virovitičko-podravskoj županiji i zamjenica predsjednika Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije, zatim prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije i predsjednik Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije te profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije i član Povjerenstva za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije.

Istraživanje koje se od školske godine 2004./2005. kontinuirano provodi u svim osnovnim i srednjim školama u Virovitičko-podravskoj županiji pokazalo je da je jedan od rizičnih činitelja za razvoj rizičnih ponašanja djece i mladih njihovo slobodno vrijeme koje mladi u Virovitičko-podravskoj županiji često ne koriste konstruktivno i u primjerenim aktivnostima. Međutim, ako se slobodno vrijeme mladih ispuni kvalitetnim sadržajima i osmisli ono može biti protektivni činitelj za rast i razvoj mladoga čovjeka. Stoga je slijedom ovih nalaza istraživanja 2007. godine pokrenut projekt „Iskoristi dan..."; započet u Slatini već se sljedeće godine proširio i na Viroviticu a godinu nakon toga i na cjelokupno područje Virovitičko-podravske županije, te traje i dalje.

Cilj je projekta pomoći mladima u osmišljavanju njihovog slobodnog vremena, a provodi ga Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije u suradnji s Povjerenstvom za suzbijanje bolesti ovisnosti Virovitičko-podravske županije, Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije i odgojno-obrazovnim ustanovama u Virovitičko-podravskoj županiji. Projekt ima dvije komponente: izradu i raspodjelu vodiča „Iskoristi dan u Virovitičko-podravskoj županiji" (koji se ažurira svake godine i tiska kao izmijenjeno i dopunjeno izdanje) i specifičnu edukaciju i informiranje kroz održavanje tribina, predavanja i radionica za mlade ali i za njihove roditelje. Projekt se u Virovitičko-podravskoj županiji provodi sustavno od 2007. godine.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ZdravljeVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.