Jokić: Reforma obrazovanja povećava šanse za širu društvenu promjenu
Ministrica Vučković: Njavro i Rimac nisu na mene utjecale
Plenković: Josipa Rimac i drugi upleteni u aferu trebali bi biti isključeni iz HDZ-a
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Bulj smatra da nisu krivi samo privedeni, nego i politike vlada

  Kultura

Predstavljena knjiga autobiografskih zabilješki Stjepana Zimmermanna

        27.06.2003.         1602 pogleda
Predstavljena knjiga autobiografskih zabilješki Stjepana Zimmermanna
VIROVITICA, 27. lipnja - U velikoj izložbenoj dvorani Gradskog muzeja predstavljena je knjiga "Humanizam i totalitarizam, dva teksta: Autobiografske zabilješke iz doba rata i poslije rata i Otkuda je naš svijesni život" filozofa virovitičkog podrijetla Stjepana Zimmermanna. Riječ je o novom izdanju virovitičkog Ogranka Matice hrvatske, koji je priredio dr.sc. Željko Pavić.
Osim ove, predstavljena je i Zimmermannova knjiga "Jaspersov egzistencijalizam", nakladnika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te Zbornik radova "Život i djelo Stjepana Zimmermanna".
Knjige su predstavili dr.sc. Mihaela Girardi-Karšulin, dr.sc. Željko Pavić, dr.sc. Josip Oslić i mr.sc Krešimir Regan, a o Stjepanu Zimmermannu govorio je njegov student pater Bonaventura Duda. Od njega se moglo čuti da je Zimmermann bio "uvjereni Virovitičanin", koji je svakoga Badnjaka dolazio večernjim vlakom iz Zagreba u Viroviticu, odlazio u crkvu na polnoćku, a zatim se prvim vlakom vraćao u Zagreb, nikome se ne javljajući.
Zimmermann je, naime, rođen na Badnjak, u ponoć i na taj je način, očito obilježavao dan svoga rođenja. Više o Stjepanu Zimmermannu i njegovom radu možete pročitati i u našoj rubrici "Znameniti Virovitičani".

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije Kultura



Virovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.