Bernardić se nada da sustav neće zakazati i da nema razloga za histeriju
Hrvatska komora dentalne medicine poziva članove da postupaju po uputama za koronavirus
Ministrica socijalne skrbi pridružila se osudama spaljivanja lutke istospolnog para
Vlada osudila paljenje lutaka istospolnog para s djetetom kao fašničkog
Rijeka: Jedan pacijent ima simptome koronavirusa
Prvi oboljeli od koronavirusa ima blaži oblik bolesti
MORH poziva za upis u vojnu evidenciju u 2020. godini

  Aktualnosti

Predstavljen preventivni progarm Siguran lov

        26.10.2015.         1400 pogleda
Predstavljen preventivni progarm Siguran lov

U prostoru lovačke kuće „Repić“ u Slatini, na sjednici Upravnog odbora Lovačkog saveza, Virovitičko-podravske županije predstavljen je preventivni projekt Ministarstva unutarnjih polova, Ravnateljstva policije i Hrvatskog lovačkog saveza Siguran lov o kojemu su policijski službenik za prevenciju Dražen Huzjak, te policijski službenik za odnose s javnošću, Siniša Knežević.

Provoditelji projekta su Policijska uprava Virovitičko-podravska - Ured načelnika, Služba krim. Policije, Služba zajedničkih i upravnih poslova, Policijske postaje Virovitica, Slatina, Pitomača i Orahovica, PGP T. Polje i Lovački savez Virovitičko-podravske županije i Lovačke udruge sa područja županije, dok su ostali partneri, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Turističke zajednice gradova Virovitica, Slatina i Orahovica, odgovorne osobe Parka prirode Papuk, tijela jedinica lokalne samouprave (za prevenciju kriminaliteta) i mediji.

Policijski službenik Dražen Huzjak naglasio je preventivni program prvenstveno za cilj ima podizanje razine sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem i sveukupne sigurnosti u lovištima usmjerene na prevenciju stradavanja u lovu, kao i sprečavanje protuzakonitog lova i ostalih protupravnih ponašanja iz domene lovstva.

Članovi upravnog odbora, upoznati su sa mogućim prekršajima iz Zakona o oružju, koje mogu počiniti lovci svojim nesavjesnim djelovanjem, kao i nesrećama i tragedijama, koje su se dogodile u lovu, uslijed nestručnog i nesavjesnog rukovanja vatrenim oružjem.

Uazano je i na pravilnike o načinu i uporabi vatrenog oružja i naboja i načinu lova u graničnom pojasu, te jadna od važnijih stvari, lovačka etika i običaji u lovu, kao i siguran način korištenja oružja u lovu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.