HAK: Zbog jakoga vjetra na Jadranskoj magistrali ograničenja u prometu
Povjesničarka Carla Konta kao nezavisna kandidatkinja na Škorinoj listi
Stranka s imenom i prezimenom: Hrvatska je šampion rastrošnosti
Škoro: HDZ gubi svaki dodir sa stvarnošću
Božinović: Rad nedjeljom zbog povoljne epidemiološke situacije
Sabor: Najaktivni zastupnici 9. saziva su Bulj, Maras i Pernar
Stranka Demokrati i Hrvatski laburisti građane pozvali na izbore

  To

Predizborno vrijeme: Jedna olovka ili jedan upaljač jednako jedan “novi” kandidat za lokalnu vlast

  Franjo Halusek           29.04.2013.         2821 pogleda
Predizborno vrijeme: Jedna olovka ili jedan upaljač jednako jedan “novi” kandidat za lokalnu vlast

Dok se u Osijeku na gradskoj tržnici prikupljaju potpisi građana za kandidate: Gradonačelnicu Grada Osijeka prof. Zlatu Halusek i Župana Zvonka Pongraca  Koalicije BUZ i HSS, nastojim povezat događanja u ovo predizborno vrijeme sa naglašenom željom za poboljšanje stanja i pogledom u bolje sutra. Uskoro će lokalni izbori (točnije 19.05.2013.). Na njima će se birati predstavnici lokalne vlasti: Gradonačelnici, Župani, njihovi zamjenici, vijećnici Gradskih vijeća, kao i vječnici Županijske skupštine.

Od poznatog i spoznatog o kandidatima preko onoga što govore, što su do sada radili i ostvarili, što uopće nude i za što se zalažu, zatim što konkretno predlažu, ali i preko onih rijetkih kandidata koji žele čuti mišljenja i prijedloge građana čime pokazuju, makar i formalno namjeru ili dobru volju da žele služiti za boljitak većine, a ne samo vladati za boljitak manjine! Jednom sam napisao po uzoru na pročitano, da toliko volim ovu našu Hrvatsku, prije svega zato jer je mala, pa mi ju je jako žao, kako je to prekrasno reklo navodno neko nepoznato dijete. I baš radi toga često, a posebno u predizborno vrijeme, imam primjedbe i prijedloge kako bi nam moglo biti bolje, ali uvijek promatrano sa stajališta slobodnog pojedinca, a ne "vojnika" neke velike stranke. Umjesto velikih stranaka rađe se priklanjam ljudima "velikih ideja", koji imaju viziju, a posebno onima iza kojih stoje i dokazana djela. Moram priznati da još nisam jasno prepoznao takvu osobu, bar prema mojim kriterijima; a tako bih želio! Ne znam da li je u pitanju što kandidati ne pokazuju potrebu, ili ne znaju  da razvidno iznesu svoje stavove, mišljenja, ideje programe ili vizije, ili je po srijedi nešto drugo!?

I o tome razmišljam!

Ono što mi nude u obliku upaljača, olovaka ili tamburice, iskreno rečeno: ne zanima me!?

Ali primjećujem naročito na tržnici-pijacu ljudi se guraju i hrle dobiti neko siće ne mareći što prije upaljača ili olovke moraju i potpisati za dotičnog kandidata. Tako je uspostavljen ekvivalent: Jedna olovka ili jedan upaljač jednako jedan "novi" kandidat za lokalnu vlast. Tako je lako izračunati koliko nam treba upaljača za 1500 odnosno 3500 potpisa. S tim povezano razmišljam o svakom kandidatu i njegovom "programu" koji izgleda da ne zanima mnoge, ako je suditi po gužvi za upaljače!?

Samo se pitam a što je s onim kandidatima bez novaca za upaljače, olovke, plakate, tamburaše dobivanje termina na TV-u, prostora u tiskanim medijima i štošta drugo, a imaju viziju, imaju program i odličan slogan kao npr: "GRAĐANI SU PRVI", i nisu pripadnici "vojnika" velikih stranaka?

Interesantan smo mi narod, gunđamo tajno, a javno manifestiramo i izražavamo ono što jesmo, i što želimo

Osobno nisam opterećen predstavama, plakatima (velikim i malim), a niti obećanjima bez pokrića.

Zanimaju me samo oni koji će znati rješavati probleme u interesu većine i to na demokratski način!

 

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Mikeš09
2.5.2013. 9:44
E moj bane di ti živiš...vjerojatno u nekoj banovini iz prošlosti...
...nemaš pojma o marketingu i kako to u ovoj današnjoj zemlji bijede i jada funkcionira...
ban88
1.5.2013. 13:08
Pa onaj koji se kupi za upaljač ili kapu neka se bolje ubije.
Mikeš09
1.5.2013. 10:27
Čisto podmićivanje i to treba zabraniti...
fitilj
1.5.2013. 7:03
@kišni koliko znam sve perilice imaju iste programe. Tako i ove made in BUZ
kišni
1.5.2013. 5:42
nisam nigdje pročitao konkretne programe sa kojima će građanima biti bolje, ovakva obećanja ničemu ne služe a ja vam mogu i više obećati od njih,
fitilj
30.4.2013. 11:37
Različite udavače, različiti ženici pa tako i različiti pokloni u svatovima.


Još iz kategorije ToVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.