Index.hr: Ministar Medved prijetio novinaru Mazzoccu
Pupovac: Srbi su korišteni kao motivacija za potpis
Predsjednica: Sastanak sa Željkom Markić nije bio tajan
Grabar-Kitarović: poljoprivreda mora postati sredstvo blagostanja, a ne siromašenja
Započela sadnja novih stabala u Gradskom parku
Završeno 50. orahavoačko proljeće
Stotinjak planinara na 13. virovitičkim planianrskim susretima

Poziv za volontiranje u poludnevnom boravku učenika u školi Ivane Brlić Mažuranić


  Prosvjeta           vn           27.11.2017.         1336 pogleda
Poziv za volontiranje  u poludnevnom boravku učenika u školi Ivane Brlić Mažuranić

Djeca s područja pet slavonskih gradova od prošle školske godine dobila su priliku uključiti se u poludnevni boravak u školi u organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu djecu. Uz Vinkovce, Slavonski Brod, Požegu i Našice, poludnevni boravak od ove školske godine organiziran je i u Virovitici , u Osnovnoj školi Ivane Brlić–Mažuranić. Ovaj hvalevrijedan projekt pokrenut je od strane Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek koji u svom matičnom gradu organizira poludnevni boravak već četvrtu godinu i bilježi odlične rezultate. Primjer dobre prakse odlučili su, u suradnji s Ministarstvom demografije, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Centrom za socijalnu skrb Virovitica te OŠ Ivanom Brlić- Mažuranić, prenijeti i u Viroviticu.

No, što je to poludnevni boravak u školi? Poludnevni boravak u školi je psihosocijalni tretman koji uključuje preventivni i tretmanski rad s djecom pružajući usluge boravka, stručne psihosocijalne pomoći i odgojno-obrazovnog rada. Glavni cilj je pružiti djeci pomoć u ostvarivanju uspjeha te snalaženja u školskom, vršnjačkom i obiteljskom okruženju. U tretman je uključeno 12 djece iz OŠ Ivane Brlić - Mažuranić koji svaki dan prije ili nakon nastave dolaze u prostor poludnevnog boravka te uz pomoć odgajatelja i volontera različitih profila uče, pišu zadaću, sudjeluju u kreativnim, kulturnim, sportskim i socijalizacijskim radionicama. Djeci se nastoji pomoći da kroz razne radionice, vježbe i druženje poboljšaju socijalne vještine, razviju svoje potencijale te steknu samopouzdanje. Osnova škola Ivana Brlić-Mažuranić ustupila je na korištenje učionicu koju koriste samo djeca uključena u poludnevni boravak i koja je njihova mala oaza za učenje, igru i odmor.

Kako bi ovaj projekt zaživio u našoj sredini i kako bi provedba bila uspješna, bit će potrebno uključivanje cijele lokalne zajednice. Svi oni koji žele svoje vještine i znanja iskoristiti kako bi unaprijedili kvalitetu života djece u našem gradu, mogu se uključiti u rad poludnevnog boravka volonterskim angažmanom.

POZIV VOLONTERIMA

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) Vas poziva da volontirate u poludnevnom boravku u OŠ „Ivane Brlić – Mažuranić“

Gdje?

u Virovitici, Tina Ujevića 18 (OŠ „Ivane Brlić - Mažuranić“)

Što CNZD volonter radi?

Kao volonteri pomagat ćete korisnicima u učenju nastavnog gradiva te ovisno o vašim afinitetima i interesima pružat ćete pomoć odgajatelju u provođenju socijalizacijskih, komunikacijskih, informatičkih i kreativnih radionica te prilikom posjeta kulturnim, zabavnim, sportskim i humanitarnim događajima.

Koliko?

Poželjan volonterski angažman trajao bi kontinuirano tijekom školske godine. Oko rasporeda volontiranja postoji mogućnost dogovora.

Što se od volontera očekuje?

Od Vas se očekuje usmjerenost na korisnika, odgovornost, savjesnost, strpljenje, vještina postavljanja jasnih granica, samostalnost u radu, komunikativnost, kreativnost, fleksibilnost, energičnost i motiviranost.

Što dobivaju volonteri?

Steći ćete iskustvo u radu s djecom i potvrdu o stečenim kompetencijama kroz volontiranje te si na taj način poboljšati životopis i bolje se predstaviti budućim poslodavcima. Osim toga sudjelovat ćete u zabavnim, kulturnim, sportskim sadržajima s korisnicima. Volontiranjem ćete dobiti osjećaj zadovoljstva jer ste pomogli nekome kome je pomoć potrebna.

Zaključno…

Ukoliko imate malo slobodnog vremena i želite ga iskoristiti kako bi potaknuli pozitivnu promjenu, unaprijedili lokalnu zajednicu i doprinijeli kvaliteti života djece i mladih u svom gradu, CNZD je pravo mjesto za početak.

Kontakt osoba:
Tihana Vuk
e-mail: tihana.vuk@cnzd.org
Mob: 091/116-0017

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ProsvjetaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: