Bernardić se nada da sustav neće zakazati i da nema razloga za histeriju
Hrvatska komora dentalne medicine poziva članove da postupaju po uputama za koronavirus
Ministrica socijalne skrbi pridružila se osudama spaljivanja lutke istospolnog para
Vlada osudila paljenje lutaka istospolnog para s djetetom kao fašničkog
Rijeka: Jedan pacijent ima simptome koronavirusa
Prvi oboljeli od koronavirusa ima blaži oblik bolesti
MORH poziva za upis u vojnu evidenciju u 2020. godini

  Aktualnosti

Poziv za uključivanje u Program međugeneracijske solidarnosti

        21.04.2010.         987 pogleda
Poziv  za uključivanje u Program međugeneracijske solidarnosti

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sukladno Zaključku Vlade RH o programu razvoja usluga za starije osobe u sustavu međugeneracijske solidarnosti od 2008. do 2011. godine, objavilo je Poziv za uključivanje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u Program međugeneracijske solidarnosti za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2010. Naime, pozivaju se jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave za uključivanje u Program međugeneracijske solidarnosti „Pomoć u kući starijim osobama" ili „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama" pod uvjetima iz Zaključka Vlade RH o programu razvoja usluga za starije osobe u sustavu međugeneracijske solidarnosti od 2008. do 2011. godine. Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave mogu se uključiti samo za provedbu jednog Programa s najmanje 100, a najviše 200 korisnika prema kriterijima iz Zaključka. Zaključkom su razrađeni kriteriji uključivanja korisnika, zapošljavanje izvoditelja tima, usluge i način pružanja istih korisnicima, nadzor, evaluacija te organizacijska i druga pitanja važna za  provedbu  Programa. Visina financijskih sredstava koja će Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti odobravati za Program (za naknade za rad tima izvoditelja i materijalne troškove) pojedinoj jedinici lokalne i područne (regionalne) samouprave putem ovog  poziva izračunavat će se prema  broju korisnika. Također će se odobravati i sredstva za kapitalna ulaganja (za opremu i uređenje prostorija Dnevnog boravka) ovisno o potrebama budućeg Dnevnog boravka i mogućnostima Državnog proračuna. Pismo namjere (uz priloženu dokumentaciju) podnosi se u roku 30 dana od dana objave poziva u „Vjesniku" (21. travanj 2010. godine). Osim toga, detaljnije informacije mogu se dobiti u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (Uprava za međugeneracijsku solidarnost na telefon 01/2308-555 svakog radnog dana od 10,00 do 12,00 sati) odnosno na službenoj Internet stranici www.mobms.hr. Istodobno se cjelokupan tekst navedenog Poziva može vidjeti i na službenoj Internet stranici Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) u rubrici „Natječaji", a zainteresirani potrebne informacije mogu dobiti i i u VIDRA-i Agenciji za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (www.ravidra.hr)

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
22.4.2010. 22:03
Dajte im toljage da nemoćne i stare umlate jer to Vlada radi dvadesetak godina pa šteta kad ne mogu raditi -što im treba-samo toljaga jer su je tražili?


Još iz kategorije AktualnostiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.