DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Večernji list: U Karlovcu se uselile prve dvije od 10 sirijskih obitelji
Jutarnji list: Dekanica Filozofskog kriva za uzmeniravanje na poslu
Kolakušić na Pantovčaku očekuje plaću od minimalno 70 tisuća kuna
Bernardić: Bilo bi bolje da predsjednički izbori nisu u vrijeme blagdana
Grubišno Polje: Na Sajmu sira 142 izlagača iz 13 hrvatskih županija
Čačić: Narodna stranka - Reformisti podržat će Milanovića

Poziv za uključivanje u Program međugeneracijske solidarnosti


  Aktualnosti           21.04.2010.         935 pogleda
Poziv  za uključivanje u Program međugeneracijske solidarnosti

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sukladno Zaključku Vlade RH o programu razvoja usluga za starije osobe u sustavu međugeneracijske solidarnosti od 2008. do 2011. godine, objavilo je Poziv za uključivanje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u Program međugeneracijske solidarnosti za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2010. Naime, pozivaju se jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave za uključivanje u Program međugeneracijske solidarnosti „Pomoć u kući starijim osobama" ili „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama" pod uvjetima iz Zaključka Vlade RH o programu razvoja usluga za starije osobe u sustavu međugeneracijske solidarnosti od 2008. do 2011. godine. Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave mogu se uključiti samo za provedbu jednog Programa s najmanje 100, a najviše 200 korisnika prema kriterijima iz Zaključka. Zaključkom su razrađeni kriteriji uključivanja korisnika, zapošljavanje izvoditelja tima, usluge i način pružanja istih korisnicima, nadzor, evaluacija te organizacijska i druga pitanja važna za  provedbu  Programa. Visina financijskih sredstava koja će Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti odobravati za Program (za naknade za rad tima izvoditelja i materijalne troškove) pojedinoj jedinici lokalne i područne (regionalne) samouprave putem ovog  poziva izračunavat će se prema  broju korisnika. Također će se odobravati i sredstva za kapitalna ulaganja (za opremu i uređenje prostorija Dnevnog boravka) ovisno o potrebama budućeg Dnevnog boravka i mogućnostima Državnog proračuna. Pismo namjere (uz priloženu dokumentaciju) podnosi se u roku 30 dana od dana objave poziva u „Vjesniku" (21. travanj 2010. godine). Osim toga, detaljnije informacije mogu se dobiti u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (Uprava za međugeneracijsku solidarnost na telefon 01/2308-555 svakog radnog dana od 10,00 do 12,00 sati) odnosno na službenoj Internet stranici www.mobms.hr. Istodobno se cjelokupan tekst navedenog Poziva može vidjeti i na službenoj Internet stranici Virovitičko-podravske županije (www.vpz.hr) u rubrici „Natječaji", a zainteresirani potrebne informacije mogu dobiti i i u VIDRA-i Agenciji za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (www.ravidra.hr)

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

ivan2
22.4.2010. 22:03
Dajte im toljage da nemoćne i stare umlate jer to Vlada radi dvadesetak godina pa šteta kad ne mogu raditi -što im treba-samo toljaga jer su je tražili?


Još iz kategorije AktualnostiOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: