Đikić: Bude li opuštanja, virus preuzima ritam
Mrsić: Nacionalni stožer Civilne zaštite ostao bez kredibiliteta
Večernji list: Gradit će se kampus gaming industrije u Novskoj
Jutarnji list: U Hrvatskoj oko 16.000 turista iz BiH i Srbije
Do 16 sati u Orahovici glasovao 1524 glasača ili 34,72%
Đikić kod Stankovića: Nemoguće je da nitko od pola milijuna turista nije zaražen
Beroš: Moguće nove preporuke HZJZ-a za veća okupljanja, zasad bez zabrana

  Virovitica

Potpisani ugovori s tvrtkama Radnik i Flora koji će izvoditi radove na revitalizaciji Gradskog parka u Virovitici

  ip           29.08.2017.         1500 pogleda
Potpisani ugovori s tvrtkama Radnik i Flora koji će izvoditi radove na revitalizaciji Gradskog parka u Virovitici

Danas je u prostorijama Gradske uprave, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, s Ivanom Knokom, članom Uprave za razvoj i marketing tvrtke Radnik d.d. iz Križevaca i Željkom Iharošem, direktorom tvrtke Flora VTC d.o.o., potpisao ugovore o izvođenju radova na revitalizaciji i uređenju Gradskog parka.

„Ovo što do sada znate o Gradskom parku i šumi promijenit će se, jer Gradski park se pretvara u jednu veliku šetališnu zonu. Ljudi će ovdje moći boraviti, a ne zaobilaziti svaki put kada padne kiša ili naleti hrpa ptica“ rekao je Ivica Kirin.

Procijenjena vrijednost projekta na natječaju je bila 28 milijuna kuna.  Tvrtka Radnik je dala najbolju ponudu za uređenje šetališta i građevinske radove  ugovorne vrijednosti od 21 milijun kuna. Za hortikulturno uređenje parka procijenjena vrijednost radova je bila 4 milijuna kuna. Flora VTC ponudila je najmanju vrijednost i dobila posao vrijedan oko 3,6 milijuna kuna.

„Posao je ugovoren s rokom izvođenja do 31. kolovoza 2018. godine. Mi ćemo pristupiti poslu vrlo brzo, ovih dana ćemo preuzeti dokumentaciju i za petnaestak dana početi s radovima. Površina na kojoj se izvode radovi je oko 136 tisuća kvadrata, od toga je opločenje oko 12.800 kvadrata novih površina s ambijentima i projektom koji je zamišljen tako da se okolica ovog parka i dvorca sljube u cjelinu tradicije“ rekao je Ivan Knok.

„Svjesni smo važnosti i ozbiljnosti ovoga projekta i učinit ćemo sve što je u našoj moći da poštivajući pravila struke, uvjete natječaja i navedene rokove ispoštujemo onako kako treba. Želja nam je da taj posao obavimo kako treba i da bude na ponos i zadovoljstvo Gradske uprave, ali i svih građana grada Virovitice te zahvaljujemo na ukazanom povjerenju – rekao je Željko Iharoš.

Na kraju je Kirin istaknuo kako od 9. mjeseca kreću pregovori i razgovori sa svim vlasnicima objekata u konzervatorskoj jezgri radi uređenja  fasada. Time bi Virovitica kompletno promijenila svoj izgled.  

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije Virovitica



Virovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.