Sabor: U srijedu izjašnjavanje o amandmanima na paket poreznih zakona
Bernardić: Vladina porezna reforma je prodavanje magle i SDP je neće podržati
Vasilić: Pred jedinicama lokalne samouprave vrlo stresno razdoblje
Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo za promicanje dječjih prava
Dugine obitelji traže da se omogući udomiteljstvo istospolnim parovima
Vlada suglasna s HDZ-ovim prijedlogom sniženog PDV-a na elektronske publikacije i mahunarke
Za uzgoj goveda, koza, ovaca i peradi 24 milijuna kuna

Potpisan ugovor o gradnji studentskog doma


  Prosvjeta           30.03.2016.         1006 pogleda
Potpisan ugovor o gradnji studentskog doma

U Virovitici je u utorak, 29. ožujka, u prostorima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici potpisan ugovor o izgradnji Studentskog doma vrijednog 18,5 milijuna kuna. Studentski dom će imati 108 ležajeva, a realizirat će se zahvaljujući suradnji i angažmanu Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Virovitica, Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financira će projekt u iznosu od 100 posto.

"U ruralnim područjima nedostaje institucija kao što je Visoka škola Virovitica, s kojom mi razvijamo ovaj kraj. Ovakvi projekti vrijede više od cesta, od pustih zgrada. Ovo je priča studenata i obrazovanja i smatram da jedino tako možemo razvijati gospodarstvo", rekao je ministar Tomislav Tolušić.

Studentski dom nalazit će se na u kompleksu bivše vojarne, koja se tako pretvara u pravi studentski kampus gdje se nalazi fakultet, studenski restoran te uskoro studentski dom koji će imati mnoštvo dodatnog sadržaja i time povećati kvalitetu života studenata. Na visokoj školi studira 321 student sa boravištem izvan Virovitice i 57 sa područja Virovitice. Svih 321 studenata potencijalni su korisnici doma čime će biti troškovno olakšano njihovo studiranje.

"Od početka smo zauzeli stav da zbog interesa visoke škole politiku stavimo sa strane. Tako je bilo u prijašnjem sastavu ministarstava tako je i danas kako bi povukli što više sredstava u Viroviticu u Virovitičko-podravsku županiju", izjavio je novinarima predsjednik Upravnog vijeća Visoke škole Tomislav Žagar.

Prema neformalnom istraživanju provedenom na Visokoj školi Virovitica rezultati ukazuju na visok interes za smještajem u studentskom domu: 69,18% studenata bi radije stanovali u studenskom domu nego privatnom smještaju, a trenutno 68,89% studenata putuje na predavanja.

"Nakon niza godina i mjeseci truda i rada uspjeli smo dovesti projekt studentskog doma do provedbe. Uskoro nakon potpisivanja ugovora uslijedit će i početak radova. Krajnji cilj nam je dobiti kampus i veleučilište kako bismo zaokružili priču Visoke škole zajedno sa restoranom, domom i nadam se uskoro Tehnološko inovacijskim centrom i sve u svrhu kvalitetnijeg obrazovanja studenata", rekla je vd župana Sanja Bošnjak.

VŠMTI se nalazi na listi od 13 odabranih prijavitelja.

 "Ovo je primjer policentričnog razvoja Hrvatske koji će omogućiti da se mladi ljudi zadrže u manjim mjestima", rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ProsvjetaOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: