Milanović: Ovo nije porezna reforma
Marić: Svaku kritiku porezne reforme treba gledati kao pozitivnu
Pametno: Porezi sve kompliciraniji, a njihovo administriranje sve skuplje
Branko Grčić: Nova porezna reforma je skromna
Zeleni poduprli najavljenu mjeru dodatnog poreza na šećer
Kujundžić: Demokratsko je pravo oporbe tražiti opoziv ministara
Vozači, oprez: U parkiranom automobilu izmjerena temperatura od 74 stupnja

Postavljen dugački zečji nasip u okolici Slatine


  Aktualnosti           Petar Žarković/ Glasslavonije.hr           28.07.2016.         751 pogleda
Postavljen dugački zečji nasip u okolici Slatine

Zbog izuzetno velikih količina oborina i šteta nastalih poplavnim bujicama u posljednjih nekoliko dana na području grada i prigradskih naselja pune ruke posla imali su građani, ali i komunalne službe, vatrogasci i policija. Osobito je teško bilo u naseljima Sladojevci i Donji Meljani, ali bolje nisu prošli ni pojedini dijelovi gradskih ulica, među kojima su najugroženije Ulica Matije Gupca i Stublovačka ulica, u kojima su za svakog nevremena poplavljena dvorišta i podrumi piše Glasslavonije.hr.

U Stublovačkoj ulici na jednoj lokaciji obiteljskim kućama redovito prijete poplavne bujice iz potoka Potočani. Na inzistiranje slatinske gradske uprave, u Hrvatskim vodama VGI Krašica – Vučica iz Donjeg Miholjca ipak su odlučili poduzeti mjere zaštite od poplave, pa su jučer u toj ulici organizirali gradnju zečjeg nasipa na spornoj lokaciji.

Djelatnici komunalne tvrtke Slatina Kom, poduzeća za vodne djelatnosti Komrad, Gradskog komunalnog pogona i DVD-a Slatina postavljali su vreće s pijeskom na zapadnu cestovnu bankinu kako bi spriječili izlijevanje vode iz kanala Potočani prema cesti i obiteljskim kućama, vrtovima i voćnjacima. Radove je organizirao vodočuvar za slijevno područje Karšice-Vučice u Slatini. Možda pomognu kod sljedeće kiše.

Uz ove interventne mjere, Hrvatske vode iz Osijeka pokrenule su u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja postupak dobivanja lokacijske dozvole za izgradnju retencije Stublovac, koja bi na tom ugroženom području trebala primiti poplavni val i usporiti dotok vode u potok Potočani, iz kojega se u kritičnim vremenskim prilikama voda izlijeva i poplavljuje Stublovačku, Ulicu kralja Zvonimira i Lovačku ulicu.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije AktualnostiOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: