22 nova slučaja zaraze koronavirusom, preminula peta žrtva
Peta žrtva koronavirusa u Hrvatskoj je iz Karlovca
Utvrđeno 865 slučajeva kršenja samoizolacije
Pismo dječjoj pravobraniteljici: Djeca su preopterećena nastavom na daljinu
Plenković: Odluke Stožera po zakonu i primjereno naravi pogibelji koja nam prijeti
Plenković: Kriza gora od one 2008. slijede novi paketi pomoći gospodarstvu
Inspektorat: Pamučne perive maske ne smiju se oglašavati kao zaštitne maske

  Slatina

Pojačani nadzor smanjio broj kaznenih djela i prekršaja

  Petar Žarković/Glas slavonije           31.12.2009.         1823 pogleda
Pojačani nadzor smanjio broj kaznenih djela i prekršaja

SLATINA - Nakon što je vijećnica Zorica Vujanović za govornicom slatinskoga Gradskog vijeća upozorila na neprimjereno ponašanje i remećenje javnog reda i mira mladih sugrađana, a čelnici HSLS-a održali konferenciju za novinare o istoj temi, informacija o stanju sigurnosti na području grada našla se u utorak i na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća. Gradonačelnik Ivan Roštaš upoznao je vijećnike sa zaključcima Povjerenstva za prevenciju, a pomoćnik načelnika za policiju u Policijskoj postaji Slatina Željko Novoselac iznio je statističke podatke o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira te stanju sigurnosti u prometu na području grada u prvih 11 mjeseci ove godine.

Povjerenstvo za prevenciju utvrdilo je potrebu ispitivanja mogućnosti donošenja gradske odluke o javnom redu i miru radi preventivnog djelovanja i mogućnosti sankcioniranja određenih sporadičnih devijantnih ponašanja pripadnika mlađe populacije u noćnim satima vikendom. Gradske ustanove i škole izradit će procjenu stanja sigurnosti radi izrade gradskog programa rada u području prevencije s namjerom smanjenja broja prekršaja, a ispitat će se i usklađenost gradske Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata sa Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti te ocijeniti eventualna potreba skraćenja radnog vremena nekih kategorija ugostiteljskih objekata.

Željko Novoselac ocijenio je ukupno stanje sigurnosti na području Slatine zadovoljavajućim, a Zorica Vujanović izrazila je zadovoljstvo "što su se stvari ipak pokrenule i što je prisutna tendencija smanjenja broja kaznenih djela i prekršaja u svim područjima".

Kontrola ugostiteljskih objekata
“U koordinaciji s Policijskom postajom i nadležnim Državnim inspektoratom zatražit će se pojačana aktivnost nadzora ugostiteljskih i drugih objekata, posebno u smislu prodaje alkoholnih pića maloljetnim osobama i osobama koje su vidljivo pod utjecajem alkohola, te da se takve akcije prethodno najave u medijima. Povjerenstvo za prevenciju traži od svih nadležnih tijela državne uprave, posebno od Policijske postaje i Državnog inspektorata, da na području grada pojačaju nadzor provedbe zakonskih i drugih propisa radi preventivnog djelovanja”, rekao je gradonačelnik Ivan Roštaš.

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije Slatina



Virovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.