Ministarstvo omogućuje školama terensku nastavu u Jasenovcu
Sinčić: Staviti moritorij na uvođenje 5G tehnologije
Predstavnici SPC-a bojkotirali ekumensku molitvu za jedinstvo kršćana
Atifašistička liga: 75 karanfila za žrtve holokausta na Trgu žrtava fašizma
Ministar Kujundžić nema izbora, ili će sam odstupiti ili će ga smijeniti
Bunjac napušta Pernarovu stranku
Odbor za obrazovanje: Promicati radnu definiciju antisemitizma

  Županija

Podijeljeni krediti za mlade i žene

  sbg           20.11.2003.         1725 pogleda
Podijeljeni krediti za mlade i žene
krediti za mlade VIROVITICA, 20. studenoga – Povjerenstvo za odabir poduzetničkih projekata koji će se financirati iz programa za poticanje poduzetništva žena i mladih što ga je pokrenulo Ministarstvo obrta, malog i srednjeg poduzetništva, a prihvatila i Virovitičko-podravska županija, danas se prvi puta sastalo, konstituiralo i razmotrilo projekte pristigle na natječaj.
Od pristiglih sedamnaest, Povjerenstvo je odabralo dvanaest projekata, za koje je osigurano 2,4 milijuna kuna. Naime, prvobitno planiranih dva milijuna, Ministarstvo je ovih dana povećalo za 400.000 kuna. Većina prihvaćenih projekata, njih devet, projekti su koje su ponudile poduzetnice, a tri projekta izradile su mlade osobe koje tek ulaze u svijet poduzetništva.
«Raduje nas da je tako velik broj žena, a još više podatak da će se pomoću ovih kredita otvoriti 30 novih radnih mjesta i to nije samo fiktivna brojka jer bez novog zapošljavanja neće biti moguće niti ostvariti odobreni kredit», rekao je predsjednik Povjerenstva, virovitičko-podravski župan Ivan Begović.
Glavni kriterij, osim novog zapošljavanja, bila je orijentiranost programa ka proizvodnji pa će se, na primjer, tim novcem financirati pogon za proizvodnju autohtonog kozjeg sira u Čačincima, jabučnog octa u Čemernici, kupnju muzilica za krave u Donjem Baziju i drvoprerađivački pogon u Virovitici. Krediti su odobreni i za troje cvjećara, za pokretnu ribarnicu u Suhopolju, opremanje buduće trgovine za prodaju Benettonovih proizvoda u Virovitici, uređenje prostora za udomiteljstvo u Gradini, uređenje vulkanizerske radnje u Pitomači te za uređenje smještajnih turističkih kapaciteta u Virovitici.
Sve projekte u utorak će razmotriti i Županijsko poglavarstvo, te dati konačni blagoslov , nakon čega bi, rekao je Begović, krediti brzo trebali biti i realizirani jer će banka odraditi samo komisioni posao, a sve ostalo u vezi dodjele kredita odradit će županijski Ured za gospodarstvo i Centar za poduzetništvo Virovitičko-podravske županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ŽupanijaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.