HZZO će izdvojiti oko 22,5 milijuna kuna za naknade za samoizolaciju
Milanović: Simbolika Pesaha trajno je nadahnuće čitavome čovječanstvu
Osijek: Laboratorij za kliničku mikrobiologiju prilagođen testovima na koronavirus
Savez samostalnih sindikata: Ne zaboraviti zdravstvene radnike kada kriza prođe
Božinović: E-propusnice zatražilo 28 osoba zaraženih koronavirusom
Plenković: Za sada ne idemo u rebalans nego u preraspodjele proračuna
Sabor: Zakon o praćenju mobitela poslan u drugo čitanje

  Gospodarstvo

Panonski drvni centar kompetencija, najbolji EU projekt u kategoriji Investicijski i strukturni projekti za 2016./2017.

  vn           20.11.2018.         1406 pogleda
Panonski drvni centar kompetencija, najbolji EU projekt u kategoriji Investicijski i strukturni projekti za 2016./2017.

Pobjednik Izbora za najuspješniji lokalni EU projekt 2016./2017. u kategoriji Investicijski i strukturni projekti je „Panonski drvni centar kompetencija“ Virovitičko-podravske županije. Pobjednik u kategoriji Međunarodni projekt je „Hiking Europe – otkrivanje ruralne Europe kroz pješačke staze“, a najuspješniji projekt u kategoriji Društveni projekt „Socijalna košarica“. Projekte su nominirale regionalne razvojne agencije s područja cijele Hrvatske, a birali građani.

Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u RH Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održava već četvrtu godinu zaredom. Obuhvaća EU projekte realizirane u posljednje dvije godine, a najbolje među najboljima biraju građani glasovanjem putem internetske stranice www.strukturnifondovi.hr.

Cilj ovoga projekta je ukazati na doprinos i utjecaj koji projekti sufinancirani sredstvima Europske unije imaju na poboljšanje životnih uvjeta hrvatskih građana u cjelini i na gospodarski razvoj Republike Hrvatske, kao i inspirirati i motivirati što je moguće veći broj građana da svoje projektne ideje pretoče u uspješne lokalne projekte financirane EU sredstvima.

Sve informacije i novosti o Izboru možete pratiti na web stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

„Panonski drvni centar kompetencija“, uspješan je primjer suradnje znanstvenika, industrije i lokalne zajednice, sa zajedničkim ciljem unaprjeđenja poslovanja i gospodarske situacije Virovitičko-podravske županije, cijele Hrvatske, ali i šire regije.

Panonski drvni centar kompetencija je jedini centar za razvoj drvne industrije u Hrvatskoj koji u svim fazama razvoja proizvoda pruža usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora u regiji, s naglaskom na istraživanje i inovacije. Ukupna vrijednost projekta je 44.701.237,17 kuna, a obuhvaća uspostavljanje i upravljanje Centrom, kao i izradu detaljnog programa usluga te opremanje suvremenog laboratorija za istraživanje, razvoj, testiranje i izradu prototipa.

Međunarodni projekt „Hiking Europe - otkrivanje ruralne Europe kroz pješačke staze“ građani su prepoznali kao vrijedno partnerstvo u uspostavi 1170 km pješačkih turističkih ruta koje vode putem kulturnih i prirodnih bogatstava te različitosti europskih krajolika, s ciljem jačanja održivog lokalnog turizma te produljenja sezone. Jedna od četiri uključene europske regije je i Dubrovačko-neretvanska županija na čijem se području promoviraju dvije pješačke rute, Napoleonov put u Općini Ston i pješačke staze otoka Mljeta pod zajedničkim nazivom „Putevima Napoleona i Odiseja”. Uz Hrvatsku sudjeluju regije Španjolske, Italije i Irske, a u sklopu 1.885.305,00 HRK vrijednog projekta izrađena je web stranica za informiranje o projektu i turističkoj ponudi svake regije, definirana je strategija za promociju projekta na društvenim mrežama te su izrađeni turistički paketi.

Treći pobjednik ovogodišnjeg natjecanja, projekt „Socijalna košarica“, prepoznat je kao najuspješniji društveni projekt kojim je uspostavljena i otvorena socijalna samoposluga kao pomoć siromašnim sugrađanima, uz snažnu promociju i poticanje volonterstva. Zahvaljujući ovom projektu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica vrijednom 446.240,26 HRK, 1500 građana dobilo je pakete pomoći tijekom 32 akcije prikupljanja prehrambenih namirnica i izrađen je softverski program koji omogućava praćenje donirane robe, čime se osigurava transparentnost i učinkovitost funkcioniranja socijalne samoposluge. U sklopu projekta održane su edukacije za kvalitetno i kompetentno pružanje socijalnih usluga te su provedene brojne informativne medijske kampanje, kao i posebna medijska kampanja za promicanje i poticanje volonterstva.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.