Ruža Tomašić: hrvatska vlast nesnalažljiva u predsjedanju Vijećem Europske unije
Ćorić: SDP ne zaslužuje povjerenje; Ostojić: SDP će formirati vlast
Sučeljavanje na HTV-u bez čelnika vodećih stranaka i koalicija
Reiner: Skraćivanje radnog vremena ključna je mjera očuvanja radnih mjesta
Reiner: Skraćivanje radnog vremena ključna je mjera očuvanja radnih mjesta
Bernardić: Upute DIP-a skandalozne, kako će oboljeli glasovati
Na području županije nema novozaraženih

  HSS

Optimističke najave sa pressice HSS-a

        29.08.2003.         1702 pogleda
Optimističke najave sa pressice HSS-a
VIROVITICA, 29. kolovoza - Projekt izgradnje hladnjače za voće i povrće u Virovitici, i to hladnjače regionalnog značaja, najvjerojatnije će biti prihvaćen u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva. Jučer su otvorene ponude u Ministarstvu i ponuda Virovitičko-podravske županije ima velkih izgleda da bude prihvaćena i da Ministarstvo sufinancira taj projekt. Osim toga, Virovitičko-podravska županija mogla bi iz tekuće rezerve državne blagajne dobiti 1,5 milijuna kuna kako bi isplatila bivše zaposlenike općine i gradova, očito nezakonito otpuštene početkom devedesetih godina. Sa županijskom vlašću Ministarstvo za obrt, malo i srednje poduzetništvo potpisat će dva milijuna kuna vrijedan ugovor o uključivanju Županije u program kreditiranja poduzetništva mladih žena i poduzetnika-početnika.
Te dobre vijesti priopćio je večeras na konferenciji za novinare predsjednik Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Željko Pecek.
No, nije tako optimističan bio Pecek govoreći o ostvarivanju programa raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem. Naime, iako je Virovitičko-podravska županija prva dobila sve suglasnosti, natječaj su za sada proveli samo Čačinci i Crnac, u tijeku je natječaj za Lukač i Gradinu, a još tri zahtjeva čekaju za suglasnost.
"Ostvarivanje programa koče, između ostaloga, trgovačka društva u pojedinim dijelovima Županije, kao što je, na primjer, Poljoprivredno dobro Gradina koje je kandidiralo za sve ponuđene parcele i ponudilo "prenapuhane" cijene kako bi eliminiralo obiteljska gospodarstva i vjerojatno srušilo natječaj ili, pak, Hrvatski duhani zbog kojih je u Pitomači, gdje tvrde da imaju pravo na zemljišta koja nikada nisu ušla u temeljni kapital njihove tvrtke, Program gospodarenja zemljištem zavrtšio na Ustavnom sudu", objasnio je Pecek.
Nesporazumi s Hrvatskim duhanima postoje, kaže, i u Virovitici gdje to poduzeće svojata zemljšte koje je nekada pripadalo virovitičkom PIK-u i koje nikada nije bilo u njihovom temeljnom kapitalu i nisu ga otkupili pa ne mogu koristiti pogodnosti iz članka 67. To zemljište je i jedna od kočnica ustanovljavanju nove poduzetničke zone u Virovitici, zbog koje je Grad morao Ministarstvu vratiti onih nesretnih milijun kuna.
"Nadamo se da će se izgladiti ti nesporazumi između lokalnih vlasti i trgovačkih društava, da će se naučiti međusobno uvažavati i da će svi naći prostora jer to je put ka napretku Virovitičko-podravske županije", zaključio je Pecek.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HSSVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.