Zeleno-lijeva koalicija: Izađite na izbore, sada napokon imate za koga glasati
Sud časti isključio Josipu Rimac iz HDZ-a
Cappelli: Nema razgovora s onima koji naštimavaju račune
Živi zid: Ministar Ćorić neprijatelj je svakog hrvatskog kućanstva
Demokrati: Ustaški poklič konačno treba trajno zabraniti
VLADA Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog statusa
Vlada: Iz proračunske zalihe 1,1 milijuna za udrugu Palčići

  Politika

Općinska organizacija HSS Lukač eutanazirana bez objašnjenja i bez konkretne optužbe

        29.04.2013.         2646 pogleda
Općinska organizacija HSS Lukač  eutanazirana bez objašnjenja i bez konkretne optužbe

S malim ali opravdanim zakašnjenjem, dužni smo obavijestiti javnost, sugrađanke i sugrađane Općine Lukač, a ujedno i članstvo raspuštene Općinske organizacije HSS-a Lukač u vezi članka koji je objavljen na Vašem portalu Virovitica.net 23.04.2013 godine. Zašto opravdanim zakašnjenjem, zato jer je tek danas na moju adresu stigla pisana i potpisana Odluka o raspuštanju Općinske Organizacije HSS-a Lukač (u nastavku OO HSS Lukač).

U odluci piše: Obrazloženje: Županijski odbor HSS-a Virovitičko-podravske županije na svojoj sjednici održanoj 23.travnja 2013.g. donosi Odluku o raspuštanju općinske organizacije HSS-a Lukač radi nanošenja štete stranci, njezinim interesima, programskim i političkim ciljevima.

I to je sve !?

U toj odluci ne piše: Koju smo to štetu nanijeli HSS-u, na koji način?  Po kom članku statuta HSS-a? Po nepoštivanju koje odluke viših tijela stranke  ili bilo što po članku 12. Statuta HSS-a  za članove ili po članku 33.Statuta HSS-a za Općinsku organizaciju.

Ništa tu ne piše!

Na što sam ja kao još uvijek aktualni  tajnik Županijske organizacije, a još uvijek predsjednik raspuštene organizacije bio više nego zaprepašten nepoštovanjem i odnosom prema  članstvu HSS-a Lukač. Ali se jasno da iščitati da je Općinska organizacija HSS Lukač  eutanazirana bez objašnjenja i bez konkretne optužbe u vrijeme Izborne kampanje.

Možda su trebali navesti da je po rezultatima, aktivnostima, radu i uplati dužnosničkih članarina među pet najboljih općinskih organizacija u županiji. Ne nisu, ali su trebali navesti konkretan razlog raspuštanja. Neke organizacije i kandidati zbog ne izvršavanja statutarnih obaveza i odluka nisu raspušteni već su dobili suglasnost za kandidaturu na izborima .

Po tome ispada da ne treba raditi ništa osim biti poslušan (čitaj podoban) baš kao u sistemu druga Staljina. Demokracija na djelu u redovima HSS Virovitičko-podravskog. Nadalje, u čanku od 23. travnja navodi se da je HSS dozvolio samostalni izlazak na izbore ili u koaliciji sa desnim opcijama.

To je potpuno netočna informacija koju ovom prilikom demantiram. Argumentirano zapisnikom sa 8. sjednice proširenog predsjedništva HSS-a Republike Hrvatske održane 13.11.2012 godine, na kojoj je verificiran zapisnik sa 7. sjednice sa slijedećim Zaključcima: (neću citirati sve zbog opširnosti) ali u 4. zaključku piše: „HSS (središnjica stranke ) neće sklapati generalne sporazume o koalicijama za Lokalne Izbore 2013. godine. Odluke o koalicijama autonomno će donositi općinske, gradske i županijske organizacije HSS-a, svaka za svoju razinu".

Ako je to razlog raspuštanja onda bi trebalo vidjeti tko to i koja razina HSS-a čini štetu HSS-u u vrijeme izbora.

Članstvo HSS Lukač i ja osobno, smatramo ako je razlog koji je naveden u Vašem članku koalicija s bilo kojom političkom opcijom, onda bi trebalo raspustiti Županijsku organizaciju HSS-a Virovitičko-podravske  županije zbog nepoštivanja odluka Središnjice, odnosno vrha stranke.

Važno je napomenuti da se Županijski odbor i Predsjedništvo HSS-a Virovitičko-podravske županije  oglušilo i na moje izlaganje u svojstvu tajnika Županijske organizacije HSS-a o odlukama vrha stranke, statutarnim odredbama itd .

Kao predsjednik raspuštene organizacije, a po odluci članstva na ovu odluku županijskog HSS-a uložit ćemo žalbu sukladno članku 33.Statuta HSS-a u propisanom roku od 15.dana.

U vašem članku navodi se da su za raspuštene organizacije imenovani povjerenici koji će odlučiti hoće li na izbore izaći samostalno ili u koaliciji s preporučenim strankama.

Ta informacija je čista dezinformacija i očito kršenje Statuta HSS-a jer žalbeni rok počinje teći od danas 29.04.2013.godine, ako odgovor na žalbu poništi donesenu Odluku povjerenik je nepotreban , a po istom Članku 33.Statuta HSS-a. Jedinu i isključivo tu ulogu ima Povjerenik da u roku od 90.dana sazove izbornu skupštinu raspuštene općinske organizacije.

Ili to još netko želi biti neozbiljan i uvjeriti nekakvog povjerenika da on ima neke druge ovlasti, no tog povjerenika ovom prilikom obavještavamo da smo svi mi još uvijek članovi HSS-a i da mu je dužnost pozvati nas na skupštinu, sve nas članove HSS-a OO HSS Lukač.

Općinski odbor raspuštenog HSS
Predsjednik Robert Piljek

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

istina2
1.5.2013. 10:32
zbog poradi svih oni pročelničkih mjesta u županiji ,mjesta šefova u Flori vtc i ostalih prljavština hss je pupčanom vezom vezan za hdz-e pa stoga ovakve inicijative za koaliranjem sa sdp-om su vodstvu županijskog hss-a nezamislive.
seljak2
1.5.2013. 10:19
peroblagajnik@ mislim da si me s nekim zabunio, tek sam sada usao u ovo sve i iskreno ne znam o kome i pricas :/ i ne sramim se tog da sam sa sela i kako pricam. Barem picam iskreno. S duznim postovanjem tko god da ti jesi
peroblagajnik
30.4.2013. 21:53
A odakle ti Zlatane to znaš. Netko ti je to rekao ili si možda bio prisutan na tom Odboru.
peroblagajnik
30.4.2013. 21:50
Seljak 2 mladi čovjek ?
Ličiš mi na seljaka svih selaka, pišeš tj izražavaš se baš kao taj seljak, što je u zadnje četiri godine držao suknju HDZ-ovoj načelnici, laprdao na odborima HSS-a, a sada kaže da bi drapao iskaznicu.Daj objasni jesam li u pravu.
zlatan
30.4.2013. 21:48
Prva prava Predsjednica HSS-a VPŽ gđ.Ana Marija Petin koja ne dozvoli trgovinu s HSS-om nego rađe raspusti OO Lukač jer g.Piljek kao tajnik HSS LPŽ donio jednoglasnu odluku o kooaliranju s HDZ-om i desnim opcijama ili na izbore izaći samostalno.Piljek i Moslovac su htjeli trgovat malo lijevo malo desno na to je Županijski odbor HSS-a donio takvu odluku na prijedlog Predsjednice Ane Marije Petin.Samo tako nastavi jer to je jedini ispravni put.
seljak2
30.4.2013. 11:33
"Problem je u tome što je zahvaljujući Josipu Friščiću i Božidaru Pankretiću, predsjedništvo HSS već odavno postalo samo ogranak HDZ-a, i to je to! "

Djelomično si u pravu sa ovim ali nismo nikakav ogranak. Mlada sam osoba i da sam mogao biti u stranci onog dana kad je Hss koalirao sa HDZ tada bih drapao iskaznicu.

Smjena generacija dolazi i mogu reci da mladi u svim strankama gledaju drugacije, barem oni s kojima pricam. Naravno jos uvjek ima onih starih koji se nedaju skinut sa trona ali županijska organizacija Hss-a je pomlađena sada i radila je u dogovoru sa svim općinskim organizacijama i uskladila se sa svima. Naravno, kako i ispada sada, ne mozes svima ugoditi i svima napasati. Dogovor je bio jednoglasan i složan i ne znam kako je gospodin Piljek išao glumiti kozu radi svog interesa. Uglavnom, svi trebaju odgovarat za sve pogreske i za ono sta su napravili.

Đaba svima bilo kakve mutnje, pomutnje ili pokusaj blačenja hss-a ali i bilo koje druge stranke. Ovo je predizborno vrijeme i mi to tako vidimo i tako gledamo i sa perspektive birača i člana neke stranke. Novine imaju o nečem pisat a ja bih volio sve vas pitat u sljedece 4 godine gdje su vaši favoriti sada i na koga misle.

Nikog ne podržavam ali SDP ne smije tuci po građanima, seljacima.
fitilj
30.4.2013. 11:11
@seljak2 nisi u pravu s tvrdnjom da je ovo SDP-ov portal, jer on to nije kao što nije ni HDZ-ov, jer da da je to tako kako tvrdiš, mene bi prvoga maknuli s portala.

Problem HSS vidim u tome da je njegovo državno i županijsko vodstvo, već odavno izgubilo ne samo "seljački" kompas, već i nije shvatilo da je najveći dio lokalnih organizacija i članstvo, ostalo dosljedno zastupanju interesa seljaka, a ne onom što članovima predsjedništva HSS u šupkanju HDZ omogućava preživljavanje na političkoj sceni.

Problem je u tome što je zahvaljujući Josipu Friščiću i Božidaru Pankretiću, predsjedništvo HSS već odavno postalo samo ogranak HDZ-a, i to je to!
seljak2
30.4.2013. 7:27
Evo da ne seruckamo i ne lazemo vjetru u lice. Zamolio bih gosp. Piljeka da mi iznese ovako javno koje dodirne točke ima Hss sa SDP-om i nakon toga neka iznese izvješće o svom radu u prošlih 4 godine. Žao mi je Hss Lukač jer vjerujem da tamo ima dobrih ljudi kao što i ima u bilo kojoj stranki ali u ovom slučaju su presudili osobni interesi gosp. Piljeka
I da, ovo pismo ili što vec je gdje pise da je iznenadjen, cisto sumnjam. Ocito pokusava okretata kako vjetar puse pa malo s jedne strane na drugu. Ali najjadnije je kako se SDP trudi ocrniti Hss.


Neki red se mora znati. Naime, nemojte me krivo shvatiti, Piljek je dobro napisao da na terenu mozemo koalirat s kim zelimo, ali dal je to vrijedno totalne sramote koaliranja sa onima koji tuku po malom čovjeku ?!

Hss po mojem mišljenju treba ici samostalno, treba raditi, treba se zalagati i pomagati malom čovjeku. Veliki su se dosta pobrinuli za sebe.

Hss bi trebao raspustiti pola organizacija ili neka se organizacije prepuste mladim ljudima koji su spremni voditi ne radi sebe nego radi drustva. To je moja cijela filozofija što se tice Hss-a.
Hss je maknuo one ljude koji stete ugledu stranke i okrenuop se malom covjeku i problemima sela. Možete vi pisat sto želite ali Hss opet pomaze selu i trudi se ako nista drugo.Sad ce mi netko prodavat filozofiju ali kao sta sam i rekao vec ovo je SDP portal pa se nista ne cudim. Mudrost SDP-a " ako nisi sa mnom, nisi dobar "Još iz kategorije PolitikaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.