Zeleno-lijeva koalicija: Izađite na izbore, sada napokon imate za koga glasati
Sud časti isključio Josipu Rimac iz HDZ-a
Cappelli: Nema razgovora s onima koji naštimavaju račune
Živi zid: Ministar Ćorić neprijatelj je svakog hrvatskog kućanstva
Demokrati: Ustaški poklič konačno treba trajno zabraniti
VLADA Na teret proračuna udžbenici za učenike slabijeg imovinskog statusa
Vlada: Iz proračunske zalihe 1,1 milijuna za udrugu Palčići

  Gospodarstvo

Odobreno 698.250 kuna za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za 3 projekta

        19.12.2012.         1172 pogleda
Odobreno 698.250 kuna za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za 3 projekta

U utorak, 18. prosinca 2012. godine u Zagrebu je održan radni sastanak regionalnih koordinatora i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU), vezano uz provedbu Potprograma II - „Priprema lokalnih projekata na potpomognutim područjima". Potprogram II dio je Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije u 2012. godini koji je osmišljen kao potpora razvojnim projektima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Potprogramom II nastoji se pridonijeti bržem društveno-gospodarskom razvoju najslabije razvijenih područja Republike Hrvatske.

Ulogu regionalnih koordinatora u provedbi Potprograma imaju županijske razvojne agencije čiji djelatnici koordiniraju provedbu cijelog programa. Razvojnu agenciju VIDRA predstavljale su Nataša Katalinić, voditeljica Odjela za regionalni razvoj i Vedrana Mikić, stručna suradnica za regionalni razvoj i EU projekte kojima je zamjenik ministra regionalnoga razvoja, gospodin Jakša Puljiz,  na sastanku uručio ugovore o sufinanciranju projekata. MRRFEU odobrilo je sredstva za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za 3 projekta s područja Virovitičko-podravske županije i to: izradu projektne dokumentacije za obnovu i revitalizaciju dvorca Janković u Suhopolju u iznosu od 495.000 kuna, izradu dokumentacije za Dječji vrtić u Crncu u iznosu od 72.000  kuna i izradu dokumentacije za Dom kulture u Pitomači u iznosu od 131.250 kuna. Slijedi potpisivanje ugovora s općinama kojima su odobrena sredstva za sufinanciranje projekata.

Krajem 2012., odnosno početkom 2013. godine očekuje se objava 2. Poziva za iskaz interesa u okviru istog Potprograma.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije GospodarstvoVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.