Jokić: Reforma obrazovanja povećava šanse za širu društvenu promjenu
Ministrica Vučković: Njavro i Rimac nisu na mene utjecale
Plenković: Josipa Rimac i drugi upleteni u aferu trebali bi biti isključeni iz HDZ-a
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Grčić: Hrvatska posljednja po iskoristivosti EU-ovih fondova
Bulj smatra da nisu krivi samo privedeni, nego i politike vlada

  Virovitica

Odobrena smjena direktora

  sbg           23.12.2003.         1822 pogleda
Odobrena smjena direktora
zdravko per i zvonko koznjak

VIROVITICA, 23. prosinca - Zdravko Per bit će novi direktor «Virkoma», a Zvonko Kožnjak «Flore», odlučilo je danas na sjednici Gradskog vijeća osam vijećnika Hrvatske demokratske zajednice i jedan vijećnik Hrvatske stranke prava. Zlatko Lanšćak (HKDS) glasovao je protiv ovakve odluke, a oporbe za vrijeme rasprave i odlučivanja o ovim temama nije niti bilo u vijećnici. U Nadzornom odboru «Flore» buduće direktore zamijenili su njihovi stranački kolege Dinko Đeri i Kamenko Rogović.
Oporba je raspravu o ovoj temi «prosjedila» u hodniku ispred Velike vijećnice, ne želeći uopće sudjelovati u odlučivanju o smjeni direktora, čime su zapravo omogućili da ovakva odluka bude prihvaćena. Naime, da je oporba bila danas sva na broju ova odluka ne bi niti prošla jer bi vladajućoj koaliciji, bez Lanšćaka, za ovu odluku nedostajao jedan glas.
Unatoč tome što oporbe nije bilo, raspravljalo se o ovoj temi. Lanšćak je, naime, rekao svoj stav zašto je njegov glas protiv ovih odluka.
Kazao je kako je sugerirao da se o ovome odlučuje nakon novogodišnjih blagdana i to iz dva razloga: prvi je da se ne opterećuje dnevni red ove predblagdanske sjednice, a drugi jer je smatrao da sve to treba kvalitetnije pripremiti.
«Nedavno smo smijenili direktora «Virkoma» i postavili Vladimira Krašovca. Pri odlučivanju o tome ja sam napomenuo da nije dobro da ga imenujemo bez programa ali mi je tada sugerirano da je to nužno i da će program uskoro doći pred vijećnike. Međutim, njega do dana današnjega nema, pa mi je sada teško ocijeniti što je to Krašovec trebao odraditi a nije učinio», objasnio je Lanšćak.
Odgovor HDZ-a bio je jednostavan – upravo to što sada već gotovo bivši direktor «Virkoma» nije izradio plan, viziju razvoja «Virkoma» i racionalizacije poslovanja, razlog je što je odlučeno da ga se smijeni. «HDZ nije zadovoljan čovjekom kojeg je postavio. On nije ispunio naša očekivanja i imamo ga pravo smijeniti. Godina 2004. bit će godina investicija i nužno je da ekipu čine ljudi koji će biti spremni ubaciti «u petu» i pratiti tempo Gradske uprave», kazao je gradonačelnik Kirin.
U slučaju «Flore» Lanšćak je bio protiv jer je smatrao da je trebalo čuti je li budući direktor spreman ostvariti zacrtanu politiku gradske vlasti, a zamjerio je i što je vrlo malo «referenci» o sposobnostima i stručnoj osposobljenosti kandidata bilo u prijedlogu odluke.
No, njegov glas protiv, u konstelaciji snaga kakva je bila u tome trenutku u Vijeću, bio je nedovoljan pa je odluka prihvaćena sa 9 glasova «ZA» i samo jednim «PROTIV».
Nedolaskom na sjednicu takvom je ishodu značajno pripomogla i oporba pa Lanšćak nema razloga za nezadovoljstvo: on je ostao «čist» i pri svome stavu, a odluka koalicijskih partnera i tako je prošla bez velikih problema.
Reklo bi se: vuk sit a sve ovce ostale na broju!

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ViroviticaVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.