Milanović: Ovo nije porezna reforma
Marić: Svaku kritiku porezne reforme treba gledati kao pozitivnu
Pametno: Porezi sve kompliciraniji, a njihovo administriranje sve skuplje
Branko Grčić: Nova porezna reforma je skromna
Zeleni poduprli najavljenu mjeru dodatnog poreza na šećer
Kujundžić: Demokratsko je pravo oporbe tražiti opoziv ministara
Vozači, oprez: U parkiranom automobilu izmjerena temperatura od 74 stupnja

Obnovljene pravoslavne crkve u Slatini i Gaćištu


  Vjerski život           01.04.2015.         3505 pogleda
Obnovljene pravoslavne crkve u Slatini i Gaćištu

Na području Virovitičko-podravske županije tijekom 2014. godine obnovljene su dvije pravoslavne crkve, i to pravoslavna parohijska crkva sv. Petra i Pavla u Slatini te pravoslavna crkva u naselju Gaćište kraj Suhopolja. Na crkvi sv. Petra i Pavla u Slatini obnovljeno je dotrajalo krovište. Investitor radova, vrijednih 53.000 kuna, je slatinska Crkvena općina, a sufinancirali su ih Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina. Pravoslavna parohijska crkva sv. Petra i Pavla posvećena je 1747. godine, 1941. godine do temelja je razrušena, a 1978. na njenim temeljima sagrađena je nova.

Druga obnovljena crkva nalazi se u naselju Gaćište u općini Suhopolje. Radove vrijedne 46.000 kuna sufinancirali su Virovitičko-podravska županija i Općina Suhopolje. Crkva je sagrađena davne 1748. godine, razrušena je u Drugom svjetskom ratu, a na njenim temeljima podignuta je nova 1965. godine.

U obnovi obje pravoslavne crkve sudjelovali su i vjernici sa svojim dobrovoljnim prilozima.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Vjerski životOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: