Ministarstvo omogućuje školama terensku nastavu u Jasenovcu
Sinčić: Staviti moritorij na uvođenje 5G tehnologije
Predstavnici SPC-a bojkotirali ekumensku molitvu za jedinstvo kršćana
Atifašistička liga: 75 karanfila za žrtve holokausta na Trgu žrtava fašizma
Ministar Kujundžić nema izbora, ili će sam odstupiti ili će ga smijeniti
Bunjac napušta Pernarovu stranku
Odbor za obrazovanje: Promicati radnu definiciju antisemitizma

  Obavijesti

Obavijest Županijskog popisnog povjerenstva o provođenju popisa stanovništva, kućanstava i stanova

        29.03.2011.         2315 pogleda
Obavijest Županijskog popisnog povjerenstva o provođenju popisa stanovništva, kućanstava i stanova

Župan Virovitičko-podravske županije, Tomislav Tolušić, uputio je Obavijest Županijskog popisnog povjerenstva o provođenju popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2011. godine. U Obavijesti stoji: Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj provest će se u vremenu od 1. do 28. travnja 2011.godine, a kao najveće statističko istraživanje ima za cilj ustanoviti broj i teritorijalni raspored stanovništva te osigurati podatke o osnovnim demografskim, etničkim, obrazovnim ekonomskim, migracijskim i drugim obilježjima stanovništva , o broju kućanstava , obitelji i njihovim karakteristikama te podatke o stambenom fondu. Popis stanovništva provodit će popisivači te je od osobite važnosti suradnja građana sa popisivačem koji će pri dolasku u kućanstvo pokazati službeno ovlaštenje. Kako bi se kroz provođenje popisa što sveobuhvatnije i točnije osigurali podaci o kojima se provodi popis pozivamo sve građane da pripreme podatke o sebi i članovima kućanstva te o stanu, a osobito:

- osobni identifikacijski broj ili broj osobne iskaznice; mjesto stanovanja majke u vrijeme rođenja osobe; najviša završena škola; zanimanje; za doseljene osobe naselje odakle su doselili i godina doseljena; površina stana, broj soba, površina kuhinje i godina izgradnje stana.

U slučaju da popisivač ne zatekne nikog kod kuće, ostavit će obavijest o ponovnom dolasku s naznačenim danom i vremenom dolaske, odnosno svoj kontakt telefon na koji ga se može nazvati i dogovoriti vrijeme popisivanja. Popis stanovništva koristi se isključivo u statističke svrhe i prikazivat će se isključivo u skupnom (agregiranom) obliku na razini Republike Hrvatske i jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, a podaci dobiveni u popisu su tajna te je obveza svih tijela koji sudjeluju u popisu zaštita privatnosti svakog građanina. Uvjereni smo da ćete imati razumijevanja da se ovogodišnji Popis provede što kvalitetnije, a na Vašoj suradnji i sudjelovanju unaprijed zahvaljujemo, stoji u obavijesti župana Virovitičko-podravske županije i predsjednika Županijskog popisnog povjerenstva o provođenju popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2011. godine Tomislava Tolušića.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije ObavijestiVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.