Sabor: U srijedu izjašnjavanje o amandmanima na paket poreznih zakona
Bernardić: Vladina porezna reforma je prodavanje magle i SDP je neće podržati
Vasilić: Pred jedinicama lokalne samouprave vrlo stresno razdoblje
Gordana Buljan Flander dobitnica Nagrade za životno djelo za promicanje dječjih prava
Dugine obitelji traže da se omogući udomiteljstvo istospolnim parovima
Vlada suglasna s HDZ-ovim prijedlogom sniženog PDV-a na elektronske publikacije i mahunarke
Za uzgoj goveda, koza, ovaca i peradi 24 milijuna kuna

Novi semafori – pri brzini vozila većoj od 60 km/sat automatski se pali crveno svjetlo


  Grad           Virovitica.hr           09.11.2009.         3548 pogleda
Novi semafori – pri brzini vozila većoj od 60 km/sat automatski se pali crveno svjetlo

VIROVITICA - Od petka Virovitica je dobila dva nova semafora i to na državnoj cesti D2 pokraj Područnih škola u Taborištu i Čemernici ponajviše zbog sigurnosti učenika navedenih škola.
Gradonačelnik Kirin tom se je prilikom zahvalio Hrvatskim cestama Bjelovar što su ih uvrstili u svoje planove i na taj način značajno pojačali sigurnost na cesti kojom dnevno prometuje i do 26.000 vozila. Najavio je i da će se u suradnji sa prometnom policijom obučiti djeca da se nauče pravilno koristiti novim semaforima.

Igor Sabolović, šef ispostave Hrvatskih cesta Bjelovar, rekao je da vrijednost investicija postavljanja ova dva semafora iznosi oko 1.000.000,00 kuna.

Za renoviranje ove prometnice i postavljanja semafora velike zasluge pripadaju saborskom zastupniku Josipu Đakiću koji je između ostalog posebno naglasio da je najveća vrijednost ovih semafora u činjenici da registriraju vozila koja idu brže od 60 km/sat, te se nakon toga pali crveno svjetlo i upozorava vozača da obavezno zaustavi vozilo. Na ovaj način nastojimo znatno usporiti promet u gradu kako bi što više pojačali sigurnost pješaka, a osobito naše djece rekao je na kraju Josip Đakić.

Semafore su službeno pustili u rad gradonačelnik Ivica Kirin i saborski zastupnik Josip Đakić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Pero
17.11.2009. 21:24
donijeli jad i bijedu
cuccurin
15.11.2009. 14:08
...vazda zelen...
mastermind
15.11.2009. 13:56
Tyson, "nekad jadnu županiju"?:))
tyson
15.11.2009. 10:17
to se bune ovi koji ne poštuju prometna pravila... pa poštujte svi pravila pa se neće paliti.... a ne samo se bunite protiv onoga što su nam naši političari svojim zalaganjem stekli i donijeli u ovu nekad jadnu županiju.
kritika
12.11.2009. 21:34
Danas sam ovo i osobno provjerio, na jednom čovjek vozi 48 km ispred mene ja 62 i pali se crveno svjetlo čovjek 5 metara ispred semafora, a on mu se zahvalio što se vozi 48 km. Na drugom ja se vozim 50 pročitam zahvalu, ali iz suprotnog smjera netko vozi više i meni se pali crveno da sam morao kočiti iz sve snage.
Ovako nešto može pasti napamet nositelju velikih zasluga iz teksta.
I još nešto zastupnik prije njega u jednom mandatu bez velikih zasluga je iz programa Beterment obnovio oko 60 km cesta u ovoj županiji, a ovaj sa velikim zaslugama za 2 mandata 10 km
mastermind
12.11.2009. 2:17
Lynx, slažem se s tobom, bilo bi ipak bolje da je limit 70! A što se tiče vozača kod nas, vozačka kultura je na nuli, stvarno ne znam tko je nekima podijelio vozačke, to je prestrašno šta se može vidjeti kod nas... Evo npr kružni tok kod Bille, šta se tamo može vidit svaki dan, ljudi pale žmigavce kad ne treba, a kad izlaze onda ne pale, a vrhunac je bio jedan kojeg sam vidio kako se vozi u kontra smjeru!
Lynx
11.11.2009. 19:16
Slažem se s tim da se treba spriječiti divljanje pojedinaca, ali ipak je to magistralna cesta sa velikom frekvencijom i zašto na njoj na ovaj način usporiti promet? Zašto ne ostaviti ograničenje od 70? Zašto ne kazniti te pojedince (ako se zna koji su) a ne kažnjavati sve vozače?
Ima na našim cestama svašta, ne znam gdje i kako mnogi od vozača polaže za svoju dozvolu jer: - osim brzine, vozi se bez svjetala, ne uključuju se "žmigavci" pri promjeni smjera ili preticanju, vozi se sa svjetlima za maglu i prednjim i zadnjim kada za to nema potrebe... Svega ima, ovo je samo jedan mali dio.
zzzz
11.11.2009. 19:16
Normalnim vozačima ne trebaju ograničenja??????``
mastermind
11.11.2009. 11:53
Nemam ništa protiv, dapače, bilo je i vrijeme da se zaustavi divljanje pojedinaca koji se voze tom cestom kao da su na formuli! Tko se normalno vozi neće mu smetat ti semafori!
xxll
11.11.2009. 7:52
stich
"Jako mi je žao onih koji ne mogu voziti 120 km/h zbog tih semafora, baš se pitam da li netko od njih živi u toj/tim ulicama, da li njihova djeca prelaze cestu kojom voze takvi divljaci? "

JAKO DOBRO PITANJE. SAMO POSTAVLJA SE PITANJE ŠtO RADI PROMETNA POLICIJA U vIROVITICI????
Zar mislimo da će dvije "kutije" postavljene na FIKSNE semafore čija je vrijednost 1 mil. kuna, riješiti taj problem. Jest da je to cijena izgradnje dviju obiteljskih kuća, ali sigurno se tako neće riješiti problem divljanja na prometnicama.

ISTI UČINAK AKO NE I BOLJI BI BIO DA SU SE NA ISTA MJESTA POSTAVILA DVA STARA POLICIJSKA AUTA S POLICAJCIMA/LUTKAMA. s TIM DA TA VOZILA MOGU SVAKODNEVNO MIJENJATI LOKACIJU POSTAVLJANJA.
zzzz
10.11.2009. 18:39
Je, samo divljaci i dalje luduju a disciplinirani vozači ispaštaju.
PO TOME ISPADA KAO DA VOZITE ILICOM, OD SUHOPOLJA PA DO KAUFLANDA IMATE TRI SEMAFORA I SVI SU U ZAVISNOSTI???? ZAŠTO??
TOČNO JE DA JE BRZINA OGRANIČENA NA 50 KM/H, A ZA KAŽNJAVANJE MANIJAKA IMA BOLJIH RJEŠENJA.
ISTA SITUACIJA KAO I U NOGOMETU, ZBOG STOTINJAK LUĐAKA KAŽNJENI SU SVI.

U EU SE ZA LUĐAKE POSTAVLJAJU SKRIVENE KAMERE PA IH ONDA DRSTIČNO KAŽNJAVAJU A TAKO BI TREBALO BITI I KOD NAS.
"ZLATNA MLADEŽ" U ZG SE "TAKMIČI" TKO ĆE VIŠE PUTA PROĆI KROZ "CRVENO", A VJERUJEM DA SE I KOD NAS TO RADI????
stich
10.11.2009. 16:54
Jako mi je žao onih koji ne mogu voziti 120 km/h zbog tih semafora, baš se pitam da li netko od njih živi u toj/tim ulicama, da li njihova djeca prelaze cestu kojom voze takvi divljaci?
Survive
10.11.2009. 13:17
Autor ove vijesti je dezinformirao javnost, jer semafori su programirani na limit od 50 km na sat, a bilo zanimljivo da se provjeri da li postoji dozvola za njihovo postavljanje i ovakvu regulaciju prometa jer se radi o državnoj cesti.
Pero
10.11.2009. 12:12
to se zove napredak
xxll
10.11.2009. 12:01
Upravo to, jer vozač iz suprotnog smjera odlučuje o tome da li će se vama postaviti "crveno". Ali ako su htjeli sugurnost, onda su trebali postaviti radar, namjestiti npr. na 80 km/ h i neka slika sve one koji idu brže od navedene brzine. Sami ima jedan mali problem jer radar ne prepoznaje vozače pa da "briše" iste iz memorije.
Sada je uređen asfalt, uređeni kanali za odvodnju oborinskih voda, prošireni gabariti prometnice, uređene bankine, signalizacija....
i ograničenje na cijeloj relaciji VT-SUHOPOLJE na 50 km/h.
LUDILO??????
MACAN
10.11.2009. 11:14
Pa onda ću prolazit tamo sa 120km/h pa onda se ne će stic promjenit, i s druge strane, ja i da vozim po ograničenju tko mi jamči da onaj krele iz suprotnog smjera neće preko 60 pa moram i ja stajat....
Lynx
10.11.2009. 8:28
Cilj ulaganja je povećanje sigurnosti, ali ne na ovakav način.
Ali, mislim da će proći isto kao i onaj otok u Lozanu kod doma. Sjeć
xxll
10.11.2009. 7:58
To se zove "zakebavanje vozača" a ne preventiva. Kako ima smisla postaviti "radar" na 60 km/h a prije obnove asfalta je dopuštena brzina za cestovna vizila NA TOJ ISTOJ PROMETNICI bila 70km/h.
Zar je cilj ULAGANJA u prometnicu - smanjenje brzine, a JA MISLIO DA JE OBRNUTO????
MACAN
9.11.2009. 23:12
mmmm must be american made
freeman
9.11.2009. 16:30
pa zar tamo trebaju semafori, milijun kuna, hahahahahahahahahahahahahahahaha, opet se netko opario i podijelio razliku
Pero
9.11.2009. 16:18
vidio svojim očima svakih nekoliko sekundi crveno pa zeleno a cesta krcata, 5 puta je došlo zeleno svijetlo dok sam gledao semafor na retrovizoru a nijednog pješaka, pješaci ionako imaju gumb, ovo je čisto izazivanje vraga i trošenje novca
Garavuša
9.11.2009. 12:40
upravo to! vozači se reagirati na kočnicu odmah i evo prometne! i onda kad se upali crveno, a nigdje nikog!? e stvarno ....! nadam se da policija ima dosta prometnjaka koji će izlaziti na te nesreće!
svaka čast na glupoj izvedbi dobre ideje!
xxll
9.11.2009. 11:27
Najveća glupost koju sam vidio. Zar to nije ugrožavanje sigurnosti prometa, vozite u pola noći sa 61 km/h, imate "zeleno" i to na DC2 a za nekoliko sekundi "crveno". Što se može desiti, vozač naglo zakoči i evo prometne nesreće.
Zar se nije mogao na semafor postaviti taster koji bi omogućio postavljanje semafora na "zeleno" kada pješak poželi preći prometnicu D2, jer ipak je to državna cesta a ne gradska prometnica.
Ista je situacija i u Čemernici svega km. dalje.
Jednostavnije i pametnije?????


Još iz kategorije GradOve mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda kliknite na: